Biscuiți cu portocale și ciocolată - de post

de elucubratiiculinare in Prajituri, 9 Mar 2012 | 4376 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 căni făină,
  • 1 linguriță sare,
  • 20 g praf de copt,
  • 1 portocală,
  • 100 g ciocolată neagră,
  • 100 + 100 g margarină,
  • 5 linguri zahăr,
  • 1 cană apă.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiți cu portocale și ciocolată - de post:

Cernem făina cu sarea și praful de copt într-un castron mare. Adăugăm 100 g margarină de la frigider tăiată cubulețe și frământăm cu degetele până obținem un aluat sfărâmicios. Adăugăm o cană cu apă și amestecăm bine, la început cu o lingură de lemn, apoi cu mânuțele. Aluatul obținut se transferă pe o planșetă și se frământă bine. După care se întinde o foaie de 1/2 cm. O să obținem o foaie de aprox. 40x40 cm.

Tăiem cu un cuțit lateralele pentru a obține un aluat drept. Topim 100 g margarină și cu o pensulă ungem bine aluatul. Radem coaja de la portocală și o lăsăm deoparte. Stoarcem bine portocala pentru a obține suc de portocale. Ungem foaia cu sucul de portocale- ne folosim tot de o pensulă. Amestecăm zahărul cu coaja de portocală și presărăm pe toată suprafața aluatului.

Tocăm cu un cuțit 100 g tabletă de ciocolată neagră și o repartizăm pe toată foaia. Rulăm foaia și cu un cuțit încins la flacără tăiem biscuiți de 1 cm.
Dacă punem ciocolată rasă se pt face biscuiți și de 1/2 cm sau chiar mai subțiri. Se pun într-o tavă unsă și se ung biscuiții cu margarină topită și se presară zahăr tos. Se coc la 200 grade C pentru 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiți cu portocale și ciocolată - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare