Betisoare de pui cu sunca, sufle de sfecla rosie si sos de rucola

de alldaycooking in Mancaruri cu carne, 1 Apr 2012 | 3824 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Betisoare de pui cu sunca
  • 250 gr file de pui
  • 8 felii speck (80 gr)
  • Sare
  • Piper alb
  • Sufle de sfecla rosie
  • 260 gr sfecla rosie (curata de coaja)
  • 5-6 cuisoare
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 morcov
  • 2 oua
  • 40 gr faina
  • sare
  • Sos de rucola
  • 60 gr rucola
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita otet de vin
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita mustar de Dijon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Betisoare de pui cu sunca, sufle de sfecla rosie si sos de rucola:

File-ul de pui l-am portionat astfel incat am obtinut 4 baghete lungi si subtiri. Am condimentat puiul cu piper alb macinat si putina sare. 2 felii de speck le-am asezat una in continuarea celeilalte (pe lungime). Fiecare dintre baghete am in invelit-o in 2 felii de speck. Am asezat baghetele intr-o tava ceramica unsa cu putin ulei de masline. Am introdus in cuptor la 200 grade Celsius si am lasat pana cand s-au rumenit putin betisoarele de pui.


Sfecla rosie am pus-o la fiert impreuna cu cuisoarele si otetul balsamic. Am lasat sa fiarba aproximativ 25 de minute. Am stors apa, am aruncat cuisoarele si am pasat sfecla pana cand am obtinut un piure fin. La acest piure am adaugat cele 2 oua si am mixat incat 2 minute. Am adaugat putina sare si faina si am amestecat pentru omogenizare. Morcovul l-am curatat de coaja si l-am taiat betisoare subtiri de inaltimea Ramekin-urilor. In 2 Ramekin-uri unse cu putin ulei (intr-unul am pus si hartie de copt), am asezat betisoarele de morcov lasand spatii mici intre ei. Am adaugat piure-ul de sfecla in cele 2 Ramekin-uri si am introdus in cuptor la 180 de grade Celsius. Am lasat sa se coaca aproximativ 20-25 minute.

Pentru sos am pus toate ingredietele intr-un castron inalt si am pasat cu ajutorul blender-ului stick pana cand am obtinut un sos omogen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Betisoare de pui cu sunca, sufle de sfecla rosie si sos de rucola" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocanele de pui, cu vin si usturoi, la cuptor