"Beef Wellington" vegetarian

de Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2011 | 5931 vizualizari

 

... adica lipseste tocmai "beef"-ul din poveste si este inlocuit de ciuperci. Se aseamana putin - in special la modalitatea de asamblare (aici referindu-ma si la rabdarea si dexteritatea aferenta) - cu "painicile" cu ciuperci si pui (acelea au in schimb un buchet de arome mai "stufos") . Sunt foarte gustoase atat calde cat si reci, se pot lua cu usurinta la pachet, si se potrivesc in orice moment al zilei. Atata numai, atentie la branza pe care o folosesti! Daca nu iti place cea cu mucegai, poti opta pentru felii subtiri de mozzarella. Daca totusi doresti sa pastrezi reteta ca atare, foloseste o branza cu mucegai pe care ai mai incercat-o si precis iti place.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de aluat de foietaj
  • 1 kg ciuperci mari
  • 550 gr spanac congelat
  • 150 gr branza cu mucegai
  • 1 ou
  • putin ulei
  • susan
  • piper, sare, nuscoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Beef Wellington" vegetarian:

Lasi aluatul sa se decongeleze in tihna. Ciupercile de cureti, pastrand numai palaria. Intr-o tigaie pui la incins putin ulei si pui pe rand ciupercile, cateva minute pe fiecare parte, pana se inmoaie. Le lasi sa se scurga, eventual le tamponeszi si cu servete de hartie.

Intr-o oala mica pui la calit spanacul si il lasi pana se decongeleaza complet si fierbe putin in sucul propriu. Condimentezi dupa gust cu nuscoasa, sare si piper, amesteci si il pui la scurs intr-o sita. Branza o tai felii subtiri.

Cu toate aceste ingrediente gata pregatite si aluatul decongelat, te poti apuca de asamblare. Cu ajutorul unei cani cu gura ceva mai larga decat cea obisnuita decupezi cercuri in aluat. Pui pe un cerc de aluat o lingura de spanac, apoi o ciuperca cu scobitura palariei in jos, cuprinzand sub ea spanacul, o felie de branza peste ciuperca, ungi marginea de aluat cu putin ou batut si acoperi cu inca un cerc de aluat. Cu ajutorul unei furculie sigilezi totul si asezi "painica" astfel formata in tava tapetata cu hartie de copt.

Procedezi la fel cu toate celelalte ciuperci. Ungi toate "painicile" cu oul batut si presari seminte de susan. Vei avea nevoie de doua tavi pe care, in functie de cuptor, le poti coace impreuna sau pe rand. Eu am pus cate o tava pe rand, in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru  40-50 de minute. Pofta buna!

Nota: Reteta inspirata din Good Food.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Beef Wellington" vegetarian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Adinuta 1

04.11.2011, 16:06

Nu stiu cum de am ratat reteta aceasta, pare tare buna!

Bya Ralu 1

24.07.2012, 12:46

Rahela Velicu 1

05.01.2020, 22:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu maioneza si tarhon