Bavareza de mure

de daniastefania in Dulciuri, 15 Feb 2015 | 3949 vizualizari

 

Astazi va invit la o portie de bavareza de mure. Usoara, delicata si dulcee!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr mure congelate
  • 100 gr + 3 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • 3 albusuri de ou
  • 1 plic gelatina
  • Ulei pentru uns forma
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza de mure:

Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Murele, pasate anterior, se pun la fiert impreuna cu 100 gr zahar. Le fierbem la foc mic cam 5 minute. Strecuram sosul de mure obtinut printr-o sita, pentru a nu ramane seminte. Adaugam gelatina si amestecam bine sa se dizolve.

Batem bine frisca si o adaugam la mure. Albusurile se bat spuma cu 3 lingurite de zahar. Adaugam si spuma, usor, la mure.

Ungem cu putin ulei o forma de savarina. Turnam compozitia de mure, in forma si dam la congelator, pana se intareste.

O scoatem apoi din forma si servim o portie sanatoasa!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ovaz, halva din migdale si susan