Batoane cu dulceata si bezea

de hashul in Prajituri, 27 Mai 2013 | 4159 vizualizari

 

Dementiala, nu ma mai pot opri din mancat :).

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • Faina - 200 gr
  • Unt - 140 gr (temperatura camerei)
  • Zahar pudra - 70 gr
  • Galbenusuri - 3 buc
  • Coaja de la o jumatate de lamaie
  • Un varj de sare

Pentru glazura :

  • Albusuri - 3 buc
  • Zahar pudra - 120 gr
  • Zeama de lamaie - 2 lingurite
  • Nuca macinata - 100 gr
  • O lingurita coaja de portocala
  • O lingurita esenta rom
  • O jumate de borcan de dulceata nu foarte dulce(ceva mai acrisor)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu dulceata si bezea:

Pentru aluat se freaca bine faina cu untul taiat cubulete, pastrat la temperatura camerei, impreuna cu restul ingredientelor.

Se face o coca care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 min.

O scoatem dupa 15 min si punem un strat subtire de dulceata iar peste punem bezeaua, care am facut-o mixand bine albusurile cu zaharul,lamaia,esenta si potocala, iar la sfarsit cu o spatula amestecam nuca usor cu albusul.

Se pune din nou tava la cuptor pana se rumeneste si se intareste glazura.

Se lasa la racit si dupa, o taiati cum credeti voi de cuvinta!!! :)

TIPS-URI

1

puteti sa puneti si alte esente

2

migdale in loc de nuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu dulceata si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

hashul 1

28.05.2013, 10:06

e deliciasa, se topeste in gura
daca imi puneam capul cu ea o terminam imediat, dar a trebuit sa ii las si la sotie

Dea_Dea 1

28.05.2013, 10:42

Bun!!

adry88 1

28.05.2013, 13:58

ce buneeeeeeeee sunt!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert braduti din aluat de biscuiti cu nuca si ciocolata