Banane prajite in aluat de clatite (de post)

de mirela0911 in Dulciuri, 25 Feb 2015 | 4969 vizualizari

 

Vazusem reteta intr-o revista si mi-a ramas mult timp gandul la ea. Azi am hotarat sa o prepar dar am adaptat-o pentru o zi de post.

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 5 lg faina
  • un praf de sare
  • 1 lg zahar
  • apa minerala cat cuprinde
  • In plus:
  • 3 banane
  • 2 lg faina
  • zahar pudra vanilinat
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banane prajite in aluat de clatite (de post):

Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus, adaugand apa minerala atat cat este necesar pentru a obtine un aluat de clatite. Bananele se curata si se taie bucati de cca 2 cm.

Intr-o craticiaora se pune uleiul la incins. Bucatile de banane se dau prin faina apoi prin aluat. Se pun in uleiul incins si se prajesc pe ambele parti pana devin aurii. Se scot bucatile pe prosoape de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. 

Se lasa sa se raceasca, se dau cu zahar pudra vanilinat si se servesc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si mere in loc de banane.

2

Se poate prepara aluatul si cu oua si lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banane prajite in aluat de clatite (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Banane prajite