Este ceva intre prajitura si chec. E moale, pufoasa si aromata. Dar ce nu banuiesti, e ca nu contine nici urma de ou, lapte sau unt. Iar o mare parte din faina este neagra. E pur vegetala, numai buna pentru zilele de post cand tanjesti dupa ceva dulce!
Pasul 1: Incalziti cuptorul la 350 grade. Puneti intr-o tava hartie de copt.
Amestecati bananele sfarmate cu furculita, impreuna cu prima parte de zahar, uleiul condimentele (scortisoara,vanilie, nucsoara) si amestecati bine pana la omogenizare.
Pasul 2: Amestecati praful de copt cu bicarbonatul de sodiu, sarea si faina. Apoi incorporati totul in amestecul cu banane. Puneti aluatul obtinut in tava, peste hartia de copt.
Pasul 3: Dati la cuptor (foc moderat) pentru 25-30 minute, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoateti si lasati la racit.
Pasul 4: Intr-un vas mic amestecati restul de zahat brun cu apa, nuci si fulgi de cocos. Puneti totul la fiert, din momentul in care da in clocot, lasati inca un minut la foc moderat, amestecand incontinuu.
Pasul 5: Scoateti prajitura din tava si acoperit-o cu zaharul topit cu nuci. La racire, sectionati si serviti. Pofta buna!
1
reteta originala era cu nuci pecan si fiind curioasa, am cumparat. In afara de faptul ca 100 grame de nuci pecan costa cat jumatate de kg de nuci normale, nu am simtit diferente prea mari de gust. Poate sunt un pic mai moi. Cu toate acestea, nu cred ca se merita! data viitoare fac cu nuci de-ale noastre.