Este o prajitura tare aromata si gustoasa,e demential gustul de banane,cel putin pt mine :))...era bine daca aveam si nuca,combinatia nuca-banana merge de minune.
In prima faza pasam 3 banane cu o furculita .
Punem untul intr-un bol si il mixam cu zaharul si zaharul vanilinat,pana devine cremos.Adaugam ouale pe rand,incorporandu-le bine,apoi bananele pasate.Amestecam praful de copt cu faina si punem usor peste amestecul de banane,mixand in continuare.
Ungem o forma de chec cu margarina si o tapetam cu faina,turnam aluatul in forma,pastrand 3 linguri de aluat,in care adaugam lingurita de cacao.
Taiem rondele banana ramasa si le punem in aluat,jumate sa fie in aluat si jumate in afara.Turnam cu lingura aluatul amestecat cu cacao si il omogenizam usor cu cel alb ,cu o furculita.
Dam la cuptorul preincalzit pt 1 ora,la foc mediu,facem si testul scobitorii.
Dupa ce s-a copt,il lasam putin sa se raceasca ,apoi il rasturnam ,il feliem si ne bucuram de aroma intensa de banane!!!Enjoy!
1
Daca aveti nuca,puteti pune 1/2 cana,eu nu am mai avut.
2
Untul se mixeaza la temperatura camerei.
3
Se poate pune mai multa cacao si chiar bucati de cioco in aluat,eu nu am pus pentru a-i putea da si junioarei mele :)!