Bami Goreng este un preparat de origine indoneziana pe baza de taitei stir-fry, foarte popular in Olanda.
Se gatesc ouale ca pe omleta, se scoate pe o farfurie si dupa ce se raceste se taie felii.
Intr-un wok, se incalzeste uleiul si se adauga puiul, usturoiul, ghimbirul, coriandrul si supa. Se gatesc la foc mare, amestecand frecvent, pana cand puiul nu mai este roz si este gatit.
Se adauga morcovul, ceapa, prazul si ketjap manis. Se soteaza 5 minute.
Se adauga sambal oelek, se amesteca si se lasa pe foc 2 minute. Se adauga taiteii si omleta si se amesteca.
Se serveste cu fulgi de ceapa prajita.
1
Taiteii pentru wok nu necesita fierbere. Daca folositi taitei obisnuiti, acestia se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj
2
Ketjap manis poate fi inlocui cu sos de soia si putina miere