Bame pentru iarna

de Brindusa in Conserve, 2 Mar 2010 | 21619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg bame
  • 1- 2 l suc de rosii crud (sau fiert ) facut in casa
  • 5 borcane mari cu filet (sau mai multe mici)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bame pentru iarna:

Curata bamele de cotoare si spala-le.In  3-4 l de apa pune 1 lingurita de sare si 3 linguri de otet. Pune-o pe foc si , cand a inceput sa fiarba adauga bamele. Lasa  sa fiarba pana ce bamele s-au inmuiat.

Scurge bamele si pune-le in borcane, presand usor ca sa intre mai multe.

Umple borcanele cu suc de rosii si acopera-le bine cu capace.

Pune borcanele unul langa altul in cratite mai inalte, adauga apa calduta astfel incat sa fie 2/3 din inaltimea borcanelor.Acopera borcanele cu un ziar si pune la fiert. Din momentul in care apa a inceput sa fiarba, lasa 1/2 de ora. Dupa acest timp inchide focul, acopera borcanele cu un prosop gros si lasa-le sa se raceasca incet, pana a2a zi.

Pune borcanele, curatate bine, pe rafturi in camara si savureaza-le iarna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Brindusa 1

02.03.2010, 16:59

Eu pun in fiecare an. Ne plac foarte mult bamele.

silvi0ara 1

02.03.2010, 20:22

Oana 1

06.03.2010, 18:10

N-am mai mancat bame...de cand eram mica....in vara asta o sa iau neaparat Arata super borcanele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii condimentat