daca n-am ajuns nici anul asta la Paris, aduc Parisul la mine :))
Am zis sa incep cu baghetele
Facem o maia din drojdie, doua linguri de apa calduta, faina si un praf de sare. Lasam la dospit vreme de 10 minute. Apoi intr-un vas punem toata faina amestecata cu tarate de grau si in mijloc facem o adancitura unde punem maiaua. Adaugam uleiul de masline, restul de sare, mierea si ierburi de Provence. Treptat adaugam apa calduta. Framantam un aluat si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in trei (vor iesi trei baghete de lungimea tavii de aragaz). Intindem fiecare parte de aluat intr-o forma cat mai dreptunghiulara si apoi rulam. Punem baghetele direct in tava, crestam usor suprafata si mai lasam la crescut 15 minute. Introducem tava in cuptor si lasam baghetele pana devin rumene (dupa cuptorul meu -aproximativ 30 de minute).