Baghete crocante cu rosii si gris

de mihaelar63 in Mancare copii, 28 Iul 2019 | 4459 vizualizari

 

 Painea noastra cea de toate zile.  Oferta de paine pe piata este foarte diversificata. Dar ce poate fi mai bun, decat sa oferi familiei o paine gustoasa, preparata in casa.
,,Meniu copii "

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina tip 550
  • 350 gr faina integrala
  • 460 gr apa calduta
  • 15 gr drojdie uscata
  • 1.5 lingurita sare
  • 1 lingura de aluat dospit de la painea anterioara
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri gris
  • 1/2 rosie bine coapta
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete crocante cu rosii si gris:

  1. Se amesteca aluatul de la painea anterioara cu zahar, drojdie si putina faina .
  2. Se lasa 10 minute ca drojdia sa inceapa sa actioneze .
  3. Se pune restul de fainuri si sarea . Se framanta pana se obtine un aluat elastic .
  4. Eu folosesc pentru framntare si dospire masina de paine .
  5. Cand aluatul se dubleza [ cam dupa o ora ] , se scoate pe blatul de lucru si se imparte in patru parti egale .
  6. Ca aluatu sa nu se lipeasca eu imi ung mainile cu ulei de masline .
  7. Fiecare bucata o intind cu degetele sub forma dreptunghiulara si apoi o rulez ca o bagheta .
  8. Am obtinut patru baghete ce le pun in tava tapetata cu hartie de copt .
  9. Pentru a obtine o coaja frumoasa ,rumena ,procedez ca si bunica :ung painea cu o jumatate de rosie zemoasa bine copta .
  10.  Am facut taieturi oblice pe baghete .
  11. Deasupra baghetelor am presarat gris pentru a obtine coaja crocanta .
  12. Deci: gris pentru crocant si rosie pentru culoare .
  13.  Dupa inca o ora cand franzelutele au crescut frumos se dau la cuptor incins la 220 grade .
  14. Dupa 10 minute se scade temperatura la 180 grade .
  15. In total coacera dureaza 30-40 minute in functie de cuptor si gradul de rumeire dorit .
  16. Baghetele se racesc pe un gratar de inox .
  17. Am obtinut o bunatate de franzela crocanta, ce se poate manca si goala .

                      Pofta buna copii !!!!

TIPS-URI

1

Mereu pun cate o lingura de aluat intr-un borcanel. Aluatul il pastrez la rece in frigider. Il scot cu doua ore inainte de a fi folosit.

2

Aceast aluat ,, dospitura ", da un gust foarte bun painii si o ajuta sa fie elastica-nesfarmicioasa.

3

Pentru a obtine o coaja frumoasa rumena procedez ca si bunica: ung painea cu o jumatate de rosie, zemoasa, bine coapta .Deasupra baghetelor am presarat gris pentru a obtine coaja crocanta .

4

Deci: gris pentru crocant si rosie pentru culoare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete crocante cu rosii si gris" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pita cu bunda - Bundas Kenyer-Friganele-Arme Ritter-French Toast