Vinete turcesti, fara maioneza , bune ca aperitiv.
În tava mare de aragaz tapetată cu folie de aluminiu se aşază jumătăţile de vinete unse cu ulei pe partea din interior. Se lasă la copt 40 de minute şi apoi se lasă 15 minute să se răcească.
Cu o linguriţă se scoate miezul copt al fiecărei jumătăţi de vânătă şi se mărunţeşte cu furculiţa sau cu tocătorul special.
Se adaugă pasta de susan, sucul de lămâie, usturoiul pisat, sare şi piper şi 2 linguri de ulei. Se amestecă bine.
Se lasă să se răcească la temperatura camerei şi se aduce la masă cu pătrunjel si masline negre(optional).
Pasta de susan , am facut-o singura acasa, in urmatorul fel, semintele de susan prajite (depinde cate vreti sa faceti eu am facut pt doua pers. am luat cam o mana de seminte de susan, le-am rumenit putin , apoi intr-un bol le-am pisat cu o lingura, apoi le-am amestecat cu 1-2 lingurite de ulei de susan dar merge si de masline, pana s-a facut pasta .