Avat prajit

de mihaelar63 in Mancare copii, 27 Iul 2019 | 6877 vizualizari

 

 Avatul este un peste foarte gustos. Pe cat de gustos este, pe atat de rar se gaseste. Cred ca ultima oara am mai mancat acum vreo trei ani. Am ales bucati de pe burta care nu au oase, pentru ca sa poata servi si cei mici. Am avut invitati pitici la masa, asa ca m-am straduit ca si prezentarea sa fie atragatoare.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg avat [ peste ]
  • 1 lamaie- zeama
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1/2 lingurita piper cu lamaie
  • 1 lingura ulei aromatizat cu busuioc
  • 3 linguri faina alba de grau
  • ulei pentru prajit
  • sare roz de Himalaya
  • legume pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Avat prajit:

  1. Bucatile de peste proaspat se spala, se sareaza si se stoarce deasupra zeama de lamaie.
  2. Adaugati condimentele si uleiul aromatizat .
  3. Masati usor bucatile de peste .
  4. Se da carnea astfel condimentata la rece timp de doua ore .
  5. Scoateti platoul cu bucati de peste si cu ajutorul unei site mici cerneti deasupra , fin , faina alba pe ambele parti .
  6. Prajiti bucatile de peste in baie de ulei incins .
  7. Prima data se pun bucatile de peste cu pielea in jos.
  8. Am scos pestele  sa se raceasca pe un gratar de inox .. Astfel l-am pastrat crocant .
  9. Am obtinut un peste cu o frumoasa piele crocanta aurie .
  10. Aranjati bucatile de avat atractiv pe un platou , insotite de legumele preferate .

               Pofta buna copii !!!

TIPS-URI

1

Despre avat : https://ro.wikipedia.org/wiki/Avat

Daca ti-a placut reteta noastra "Avat prajit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon în sos de smântână, cu roșii uscate și capere - Un preparat excelent