Avat pe pat de citrice

de Panacris in Peste, 18 Ian 2021 | 3076 vizualizari

 

În ultimii ani peștele e vedeta meselor bogate de Revelion! 😉 Eu am prestat mai înainte de Revelion, dar și această rețetă pote face parte din colecția: "Retete festive de iarna".
Explicație: AVAT= un fel de crap sălbatic din deltă
 
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Avat 1 bucată cca. 300 g,
  • Vin alb 200 ml,
  • Lămâi 2 bucăți,
  • Portocale 1 bucată
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Busuioc proaspăt 2 fire
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Avat pe pat de citrice:

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.

Într-un vas special pentru pește sau într-o tavă termorezistentă se așează felii de lămâie și portocale de cca. 0,5 cm, se stropesc cu puțin ulei de măsline, apoi se așează peștele deasupra.

Se pun felii de lămâie și portocală, împreună cu firele de busuioc în burta peștelui, se adaugă vinul și puțin ulei de măsline, apoi se acoperă și se pune la gătit în cuptorul preîncins, cca. 20 min. la foc mediu, cca. 200 grade.

După acest timp, scoatem capacul și mai lăsăm încă cca. 10 minute la cuptor pentru a se rumeni.

Simplu, gustos și sănătos!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Avat pe pat de citrice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de peste