Avat pe pat de citrice

de Panacris in Peste, 18 Ian 2021 | 2971 vizualizari

 

În ultimii ani peștele e vedeta meselor bogate de Revelion! 😉 Eu am prestat mai înainte de Revelion, dar și această rețetă pote face parte din colecția: "Retete festive de iarna".
Explicație: AVAT= un fel de crap sălbatic din deltă
 
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Avat 1 bucată cca. 300 g,
  • Vin alb 200 ml,
  • Lămâi 2 bucăți,
  • Portocale 1 bucată
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Busuioc proaspăt 2 fire
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Avat pe pat de citrice:

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.

Într-un vas special pentru pește sau într-o tavă termorezistentă se așează felii de lămâie și portocale de cca. 0,5 cm, se stropesc cu puțin ulei de măsline, apoi se așează peștele deasupra.

Se pun felii de lămâie și portocală, împreună cu firele de busuioc în burta peștelui, se adaugă vinul și puțin ulei de măsline, apoi se acoperă și se pune la gătit în cuptorul preîncins, cca. 20 min. la foc mediu, cca. 200 grade.

După acest timp, scoatem capacul și mai lăsăm încă cca. 10 minute la cuptor pentru a se rumeni.

Simplu, gustos și sănătos!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Avat pe pat de citrice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Reteta gustoasa si rapida

de oanapl 8

pe 25.05 la 13:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
File de ton cu sos de mustar si orez picant