Aspic cu sunca si oua de prepelita

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 2 Iul 2012 | 15723 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua de prepelita
  • 20 g de gelatina
  • 300 g sunca de porc
  • 100 g de spanac
  • 300 g de maioneza
  • 100 g de morcov
  • sare
  • piper
  • masline optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aspic cu sunca si oua de prepelita:

Se fierb ouale tare se curata si se lasa in asteptare, punem gelatina la hidratat in 4-5 linguri de apa rece si asteptam ca aceasta sa se dizolve, dupa care  punem  vasul respectiv la bain-marie pentru a se topi la foc mic (exclus a se fierbe). Lasam sa se raceasca si vom adauga gelatina sau Agar-agar(gelatina vegetala preparata din alge marine) dupa care aceasta se va amesteca in maioneza, se gusta si daca mai trebuie se adauga piper alb si sare.

Pentru realizarea acestei retete avem nevoie de o forma de chec sau de terina, aceasta va  trebui imbracata in folie de plastic, lasand folia mai lunga pentru ca aceasta se depaseasca marginile formei. Dupa aceea adaugam sunca care trebuie sa fie asezata atat pe fundul formei cat si pe lateralele formei lasand marginile spre exterior.

Trecem la adaugarea in straturi a maionezei, mai mult de treisferturi peste care punem ouale, unul dupa altul fara a lasa loc intre ele.

Separat se va fierbe spanacul(care se va toca marunt) si morcovul(care se fierbe in apa cu sare si se va taia in cubulete) dupa ce acestea sunt fierte si racite, se scurg de apa se vor toca  se adauga si sunca si se vor amesteca cu restul de maioneza.

Dupa ce aceasta s-a omogenizat se va adauga peste oua, acestea se vor acoperi cu marginile feliilor se sunca  si se va da la frigider peste noapte, vom cauta sa punem peste o greutate care sa preseze forma noastra.

Inainte de momentul servirii se va rasturna pe platou iar datorita foliei de plastic se va scoate fara sa o rupem dupa care se va trece la felierea, aranjarea si servirea ei pe platou.

Pofta Buna  

Timp de preparare 20 de minute

Timp in asteptare: minim 300 minute(5 ore)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aspic cu sunca si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Sim0na 1

03.07.2012, 23:35

Ce fain arata!!

Maria68 1

04.07.2012, 18:44

tare bun

reisnaor_2006 1

02.07.2014, 17:23

tare bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf

de RODIMUR 8

la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
French toast altfel