Aripioare de pui in crusta crocanta

de Ancutsa in Pui, 17 Mar 2020 | 1916 vizualizari

 

Pentru o masă în familie, am pregătit aceste aripioare de pui în crustă de pesmet, ou și făină, dar mai întâi le-am trecut prin mirodenii. Iar ca garnitură am făcut și câțiva cartofi prăjiți.

 

INGREDIENTE

  • 8 aripioare de pui,
  • Pesmet, după gust,
  • Făină, după gust,
  • 1 ou,
  • Sare, după gust,
  • 1 linguriță mix mirodenii (boia dulce, coriandru, rozmarin, cimbru, oregano, măghiran),
  • 500 ml ulei,
  • 8 cartofi roșii,
  • Brânză cu smântână, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui in crusta crocanta:

 

Se pârlesc aripioarele bine, pentru a scăpa de fulgi, se spală sub jet de apă rece, apoi se tăvălesc prin oul bătut cu sare, după gust, dar și mirodeniile preferate. Se dau prin pesmetul amestecat cu făina și se rumenesc într-o tigaie cu ulei încins (aprox 500 ml). Se scot pe o tavă pregătită cu șervete de hârtie, care să absoarbă surplusul de ulei.

Pentru garnitură, se curăță cartofii, se spală și se taie pai, se sărează și se prăjesc. Se scot, de asemenea, pe o tavă cu șervete de hârtie.

Se servesc cu una-două linguri de brânză cu smântână.

 

Porții: 4

Timp de pregătire: 10 min,

Timp de gătire: 1 h

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

 https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/03/aripioare-de-pui-in-crusta-crocanta.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui in crusta crocanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Ancutsa 1

02.04.2020, 17:22

Rocsi, ma bucur ca iti plac!

Ancutsa 1

02.04.2020, 17:23

Domnule Dante, multumesc!

Ancutsa 1

02.04.2020, 17:23

Multumesc, Mirela!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la ceaun cu lamaie