Aripioare cu legume in vasul roman

de fluturas in Mancaruri cu carne, 24 Mar 2010 | 5634 vizualizari

 

imi doream de multa vreme sa gatesc in vasul asta si sunt foarte multumita..mancarea are un gust aparte!

 

INGREDIENTE

  • o casoleta de aripioare
  • 5 cartofi mari
  • 3 morcovi
  • o cutie de ciuperci
  • o capatana de usturoi
  • cimbru
  • piper,sare
  • busuioc
  • patrunjel
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare cu legume in vasul roman:

Se scufunda vasul circa 15-20 de minute.Se scurge si se  pregatesc in el legumele:cartofii si morcovii taiati rondele,ciupercile intregi,usturoiul tocat marunt,condimentele si putin ulei.Aripioarele se condimenteaza separat cu cimbru,sare,piper si se aseaza deasupra legumelor.Se pune capacul si se aseaza in cuptor apoi se porneste incalzirea acestuia.Se tine cam o ora acoperit apoi se ia capacul pentru a se rumeni.Dureaza mai mult pregatirea dar merita,gustul e diferit!

 

TIPS-URI

1

vasul roman nu se spala cu detergent ci doar cu apa calda pentru a nu patrunde in porii acestuia

2

inainte de fiecare folosire se scufunda timp de 15-20 de minute in apa

3

se usuca in cuptor de fiecare data

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare cu legume in vasul roman" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu cartofi, dovleci şi vinete