Ardei umpluti

de adicutza2007 in Mancaruri cu carne, 27 Aug 2011 | 3607 vizualizari

 

Ardeii umpluti sunt preferatii sotului meu, asa ca de cate ori am ocazia ii prepar cu mare drag!:P

 

INGREDIENTE

  • 7 ardei de marime mijlocie,
  •  1 legatura de patrunjel, 
  •  1 legatura de marar,
  • 2 oua
  • o lingura de faina
  • ulei
  • 500g carne de porc (tocata)
  • 3 linguri de orez
  • 2 morcovi potriviti
  • sare,
  •  piper
  •  60 g faina
  • ceapa dupa gustul fiecaruia
  • marar
  • bulion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa pe un tocator de lemn, cat timp pregatim umplutura. Carnea se amesteca cu 2 cepe medii, taiate marunt si calite impreuna cu morcovii dati pe razatoare, un minut, cu 2 linguri de ulei. La tocatura se adauga orezul curatit de impuritati, spalat si scurs, 1/2 lingurita cu sare, un virf de cutit cu piper, patrunjel si marar taiat marunt si 2 oua.Se bate bine tocatura si se umplu ardeii. Se asaza intr-o cratita cu putin ulei si se prajesc un pic pe toate partile (nu este insa obligatoriu sa urmati acest pas). Apoi se toarna la inceput peste ei, sucul din rosii, completind cu apa pina la nivelul lor (jumatate suc, jumatate apa) si lasindu-i sa fiarba la foc mic, acoperiti, 40-50 minute. Dupa 20 minute, se intorc in sos. Cind sint fierti, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul, lasindu-l sa fiarba citeva clocote, ca sa se lege ca o smintina subtire. Mincarea se sareaza dupa gust si se presara cu frunze de patrunjel  taiate marunt sau nu :). Se servesc  cu smintina, la masa (dupa placul fiecaruia). Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne tocata umpluta cu legume