Ardei iuti la borcan

de diaconta in Conserve, 19 Sep 2011 | 76649 vizualizari

 

A venit randul ardeilor iuti sa ocupe raftul din camara.Noua ne plac foarte mult acest soi de ardei iuti,"bulgaresti" le zicem,habar n-am de ce ....De fapt sunt semi iuti si merg foarte bine la o ciorba sau ca si muratura.Daca in general sunt cam mofturoasa,ardeii astia imi plac si mie tare mult.Reteta si munca este bineinteles a mamei,eu doar v-o impartasesc.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ardei iuti
  • 600 ml apa
  • 600 ml otet
  • 1 lingura si jumatate de sare(aprox. o lingura la litrul de lichid)
  • putin zahar(daca doriti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuti la borcan:

Ardeii se lasa o zi doua,daca sunt foarte proaspeti ca sa se inmoaie si sa-i putem aseza in borcan.Se spala si se aseaza in borcane cat mai inghesuiti.Am reusit sa-i punem in cele trei borcane din poza.

Se amesteca apa cu otetul,sarea si zaharul(anul acesta am pus si zahar) si se pune la fiert.Apoi cand s-a racit se pune peste ardei si se inchid borcanele.

Noi am folosit cantitatile astea de apa ,otet si sare,dar in functie de cantitatea de ardei si de borcanele in care se aseaza,se mai poate mari cantitatea.Unele gospodine folosesc doar otet pentru conservarea ardeilor iuti,noua ni s-au parut mult prea acri asa,deci am "indoit" otetul cu apa.

Sa aveti o iarna cu camarile pline!!!!!

      

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

diaconta 1

05.09.2012, 18:06

Nelutza,cum crezi tu ca e mai bine pentru voi.Noua ne plac tipul asta de ardei iuti pentru ca nu sunt atat de iuti incat sa-ti ia foc gura.
Sanatate multa sotului

Mitinita 1

21.08.2013, 11:22

Multam de reteta. O sa merg pe mana ta

diaconta 1

21.08.2013, 11:34

Miti sper sa-ti placa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]