A cam sosit timpul grătarelor de legume. Ar fi şi păcat să nu exploatăm din plin bogăţia grădinii din vara asta, aşa că ori de câte ori avem ocazia mai "trântim" pe grătar din legumele adunate (ardei, vinete şi chiar roşii), mai ales că suntem în perioadă de post.
Pentru cine are ardeiul în grădină, e simplu. Simplu e şi dacă-l iei de la piaţă, dar pentru asta e nevoie de bani.
După ce se face un jar bun (cel mai bun e din cocenii de porumb) se pun ardeii pe grătar şi se întorc când coaja este îndeajuns de pătrunsă pentru a fi uşor de curăţat. După ce se răcesc, se curăţă de coajă (eventual se pot îndepărta şi codiţele) şi se servesc cu oţet ori usturoi. Când se fac salată codiţele se elimină obligatoriu. Pentru o servire directă (să zicem câmpenească) codiţele pot fi păstrate, mai ales dacă nu sunt tacâmuri la îndemână. :))
1
Pentru a se curăţa mai uşor de coajă, după coacere, peste ardei presară sare grunjoasă.