Aperitive

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2012 | 14914 vizualizari

 

Aceste aperitive sunt foarte versatile,de obicei lucrez cu cateva paste (de branza,pateu) si cateva ingrediente ptr deasupra (sunca,masline,cascaval,chiftelute) si le combin,ordinea nu este batuta in cui. Singura regula este sa punem doar cate o bucata de carne si branza pe fiecare aperitiv in parte si sa le facem cat mai colorate.

 

INGREDIENTE

  • 2 baghete frantuzesti
  • castravete
  • rosii
  • masline
  • felii de sunca
  • Crab cabanos: 4 carnati cabanos
  • Chiftelute cu zaatar:
  • 250 gr carne tocata amestec
  • o ceapa mica
  • zaatar,dupa gust
  • sare,piper
  • Unt aromat:
  • 100 gr unt
  • rozmarin proaspat
  • sare
  • Telemea marinata
  • 100 gr telemea
  • 4 bucati de rosii uscate la soare
  • 1 ardei rosu uscat
  • oregano proaspat
  • coaja de lamaie
  • Pasta de branza:
  • 100 gr pasta de branza
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive:

Cabanos crab

Avem nevoie de cabanos,taiat in bucati de 2 cm si a caror capete le vom cresta. Le prajim in tigaie pana se deschid capetele,asemenea unui crab.

Chiftelute:

Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt,zaatarul,sarea si piperul. Formam bilute care se vor praji la cuptor.

Unt aromat

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu rozmarin proaspat.

Se poate lasa peste noapte la frigider ca sa se combine aromele.

Telemea marinata:

Taiem telemeua in bucatele si o amestecam usor cu restul ingredietelor. E de preferat sa o tinem peste noapte la frigider ,ca sa se combine aromele.

Dupa ce avem pregatite toate ingredientele trecem la asamblare. Ungem fiecare feliuta de bagheta cu crema de branza sau untul aromat,apoi infingem pe scobitoare fie o chifteluta rotunda,fie o felie de sunca rulata sau un cabanos crab.

Peste adaugam telemea marinata sau un cub de cascaval,apoi completam scobitoarea cu diverse legume sau masline. Pentru un aspect cat mai placut,trebuie sa avem grija la contrast. Daca adaugam gogosar ,nu mai punem si rosii,optam pentru castravete sau maslina.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

16.06.2015, 09:20

Faine . Eu nu le-am vazut pana acum . La meniul zilei am crezut ca e reteta mea )

Xandrinne 1

18.10.2015, 11:07

Imi cam ploua in gura...

abstract01 1

31.08.2022, 00:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varzari cu varza dulce