Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval

de AlexTeacher in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2017 | 8719 vizualizari

 

Astazi iti arat un alt snack rapid si extrem de gustos. De data aceasta fara carne: trigoane cu ciuperci si cascaval. Le vei indragi de-a dreptul si-ti garantez ca-n 10-15 minute te poti bucura de ele!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de aluat de foietaj
  • 100 g ciuperci Champignon taiate cuburi
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • 1 ceapa rosie tocata cubulete
  • 1/2 legatura de patrunjel taiata marunt
  • 25 ml de vin alb
  • 100 g de cascaval dat pe razatoare
  • 10 g de unt
  • putin ulei de masline
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 lingura de seminte de susan
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval:

Incinge o tigaie si adauga uleiul de masline si untul. Pune ceapa la calit si dupa jumatate de minut, adauga si ciupercile. Pune cimbru, sare si piper si mai amesteca putin. Stinge cu vin alb si lasa compozitia din tigaie la scurs.

Taie patrate egale de aluat de foietaj. Bate galbenusurile si unge marginile interioare ale patratelor de foietaj, avand grija sa lasati un mic spatiu in centru pentru compozitie. Rastoarna compozitia din sita intr-un castron, toaca patrunjelul, pune-l deasupra. Pune si cascavalul si amesteca totul.

Pune cam 2 linguri de compozitie in mijlocul fiecarui patrat in parte si impatureste-le in triunghiuri. Umezeste o furculita cu putina apa si apasa din loc in loc pe marginile triunghiurilor, pentru a le sigila. Unge-le cu galbenus de ou si presara seminte de susan pe deasupra.

Asaza-le intr-o tava cu hartie de copt, lasand suficient loc intre ele, cat sa le permiti sa creasca in volum. Introdu tava in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade. Dupa 10 minute, cand acestea au devenit aurii si s-au umflat frumos, inseamna ca sunt gata. Merg de minune atat simple cat si alaturi de-un sos de iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

oanapl 1

24.10.2017, 21:01

Arată tare bine!

dantes 1

26.10.2017, 16:54

Bune!

madi_marin 1

29.10.2017, 19:03

suuper! am salvat si eu reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pachetele mic dejun, cu aluat foietaj