De cand vroiam sa fac saratele, aminitiri din copilarie cand le faceam pe forma pusa direct pe aragaz.
Va prezint o varianta fara gluten deci fara faina de grau si facuta cu aparatul electric de vafe.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/02/saratele-cu-cascaval-si-chimen-vafe.html
Se amesteca cascavalul cu pudra de migdale. Se adauga sare si chimen. Punem oul si smantana si amestecam bine.
Incalzim aparatul de wafe.
Punem o lingura buna in centru pentru a obtine o wafa mare.
Lasati 1-2 minute si verificati. Daca este colorata o scoateti.
Puteti face mai mici daca doriti sau le taiati in 4.
Daca vreti sa faceti cosulete nu le colorati prea tare, scoateti-le albe si puneti-le pe fundul unui forme apasand (atentie sunt fierbinti).
Umpleti dupa dorinta, eu am pus salata de varza murata, jambon si castraveciori.
1
pentru 7 wafe mari (28 mici)