Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10 minute. Dupa aceea, se adauga oul, sarea, zaharul si otetul.
Intr-un craticior se pun untul si laptele si se tin la foc pana cand se topeste untul. Se toarna acest amestec peste faina din castron si se framanta aluatul. Se mai adauga faina daca este necesar. La final, se spala mainile si se ung cu ulei, se unge si castronul cu ulei, iar din aluat se formeaza o bila. Aceasta se lasa la crescut, acoperita cu un prosop, la loc cald.
Intre timp, se pregateste umplutura.
Branza se da pe razatoarea cea mare.
Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.
Mararul se spala si se toaca.
Branza, ardeiul si mararul se condimenteaza cu piper si se adauga si sare dupa gust, daca branza nu este sarata. Se amesteca totul.
Cand aluatul a crescut, se imparte in doua.
Se ung placile aparatului Panini Maker Breville cu ulei. Se intinde o parte din aluat direct pe placa (sau se poate intinde un pic pe masa intai) si se adauga umplutura. Se intinde ce-a de-a doua foaie pe masa de lucru unsa cu ulei si se roteste pe sucitor, apoi se desface peste umplutura. Placinta se apasa pe margini cu o furculita si se inteapa din loc in loc.
Se conecteaza aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent electric pana cand aluatul se rumeneste. Se scoate aparatul din priza, iar placinta cu branza, ardei si marar se transfera pe o tava.