Omleta turcească este, de fapt, omleta cu legume, frumos colorată, bogată în vitamine și în savori orientale. Este o mâncare savuroasă și sățioasă, ușor și rapid de făcut, atât pentru micul dejun, cât și pentru alte mese ale zilei.
Ceapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor în ulei, la foc mic.
Se spală ardeii, se curăță de semințe și de cotoare și se taie julienne, sau cubulețe, după preferință.
Se adaugă ardeii în tigaie, peste ceapă și se călesc ușor, 1-2 minute, acoperit, ca să se înmoaie.
Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaie, cu celelalte legume. Se acoperă tigaia cu un capac și se călesc toate legumele, până ce se înmoaie, iar lichidul lăsat de roșii scade.
Se mixează ouăle cu sarea, piperul și oregano, după care se toarnă în tigaie, peste legume. Se amestecă ușor, până ce se leagă ouăle, având grijă să nu se prindă de fundul vasului.
Se servește caldă.
1
Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară.
2
Căliți legumele, cu capacul pus pe tigaie, ca să se înmoaie, înainte de a adăuga ouăle ”bătute”.
3
Puteți folosi ulei de măsline, sau de floarea soarelui.