Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2014 | 24676 vizualizari

 

Ideea aranjamentului este luata de pe net, dar am adaugat ingrediente dupa preferintele celor din casa si mai cu seama in functie de ce am gasit prin frigider. :))
A iesit o bunatate, insa trebuia sa fac cantitate dubla pentru a ne satura toti.

 

INGREDIENTE

  • 10 felii de paine toast cu secara
  • 250 gr sunca presata
  • 1 ceapa rosie
  • 5-6 bucati de gogosari
  • 2 rosii
  • 6-7 frunze de leurda
  • 3 oua
  • 1 lingura lapte
  • sare
  • piper
  • 1 caserola branza fondue de la Delaco
  • 25 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco:

Taiem feliile de paine in jumatati.

Sunca presata o feliem cat de subtire putem, apoi taiem feliile in jumatati ca si painea.

Rezulta 20 de jumatati de felii, aproximativ de dimensiunile jumatatilor, feliilor de paine.

Rosiile si ceapa le taiem rondele.

Ouale le batem cu putina sare si piper, apoi le diluam cu laptele.

Leurda o tocam franjuri.

Gogosarii ii taiem julien.

Ungem o forma detasabila cu unt si asezam painea in ea sub forma de evantai.

Printre feliile de paine asezam rondelele de rosii, ceapa si gogosarii.

Presaram deasupra, franjurile de leurda, apoi adaugam ouale batute, le imprastiem peste toate feliile de paine.

Dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.

Cu 15 minute inainte de expirarea timpului, introducem in cuptor si caserola cu branza fondue.

Cand scoatem tava din cuptor, ornam cu branza fondue si servim.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

As recomanda sa se foloseasca painea toast, deoarece este mai pufoasa si moale, iar oul va patrunde in ea si nu se va usca in timpul tratamentului termic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Oua cu marar