Aperitiv cu carne de curcan

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2012 | 5022 vizualizari

 

Din ciclul Beer Inspiration! :D

 

INGREDIENTE

  • >Pentru aluat:
  • - 500 g faina de grau
  • - 100 g faina integrala de orz
  • - 400 ml bere blonda
  • - 7 g drijdie uscata
  • - o lgt sare
  • - o lgt zahar
  • - o lingura ulei de struguri
  • >Pentru umplutura:
  • - 400 g carne tocata de curcan
  • - 3-4 fire de ceapa verde
  • - 2 linguri de patrunjel uscat
  • - 1 1/2 lingura de gris
  • - 150 ml bere neagra
  • - sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu carne de curcan :

Aluat:
1. Puneti berea la incalzit intr-un vas.
2. Intr-un lighean puneti faina de grau, drojdia, zaharul, sarea si le amestecati.
3.Turnati berea calduta si lingura de ulei peste faina din lighean.
4. Dupa ce ati omogenizat compozitia adaugati faina de orz, putin cate putin. Framantati pana ce o incorporati pe toata in aluat.
5. Lasati la dospit 1 h si 30 min.

Umplutura:
1. Curatati ceapa si taiati doar partea alba pana in frunze.
2. Puneti ceapa la calit intr-o lingura de ulei.
3. Adaugati carnea de curcan si gatiti pentru 5-6 min, invartind mereu sa nu se lipeasca.
4. Puneti berea si lasati la gatit inca 15 min, invartind din cand in cand in tigaie.
5. Dupa ce s-a racit putin adaugati grisul, sarea, piperul si patrunjelul.

Asamblare si coacere:
1. Intindeti aluatul intr-o foaie subtire.
2. Taiati in bucati de 10x13 cm (poate si mai mici daca le vreti mai delicate).
3. Puneti cate o lingurita de umplutura.
4. Impaturiti pe lungime si apasati bine pe langa umplutura.
5. Capetele de jos le intoarceti si le lipiti apasand.
6. Puneti in tava tapetata cu hartie de copt, ungeti-le cu un galbenus de ou cu putin lapte si dati la cuptor 35 min la 190 °C.
  

Bon Appétit!
Nota!      Mie nu mi-a ajuns aluatul si am mai facut cateva cu un alt tip de aluat. Asa ca ori faceti portie dubla de aluat (si daca va mai ramane din portia dubla putei face batoane;), ori faceti portie mai mica de umplutura :P.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu carne de curcan " nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piftie (racitura)in coaja de oua