Aperitiv chec cu naut si spanac

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2017 | 3503 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Laurei Adamache.

 

INGREDIENTE

  • 180 g faina + 1 lingurita faina (pentru naut)
  • 3 oua medii
  • 100 ml lapte
  • 80 ml ulei de masline
  • 75 g cascaval ras
  • 100 g spanac crud
  • 100 g naut
  • 1 lingurita mica rasa curry
  • 3/4 plic praf de copt
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu naut si spanac:

Mixezi ouale intregi pentru cateva minute, apoi adaugi uleiul si laptele si amesteci pana la omogenizare. 
Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci pana o incorporezi perfect in aluat. Adaugi cascavalul ras.
Speli spanacul si il tamponezi foarte bine cu hartie absorbanta de bucatarie. Spanacul trebuie sa fie complet uscat. Il toci marunt si il adaugi in aluat.
Scurgi nautul, il clatesti si il scurgi foarte foarte bine, apoi il pudrezi nautul cu 1 lingurita de faina si il adaugi si pe el in aluat. Adaugi sare si piper dupa gust si amesteci pana la omogenizare.
Tapetezi forma cu unt si faina, adaugi aluatul si introduci tava in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca. 40-45 de minute sau pana cand se rumeneste uniform. 
Il scoti din cuptor, il lasi 5-6 minute in forma, apoi il rastorni pe un gratar. Dupa ce se raceste, il tai felii si il servesti. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu naut si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de aperitiv festiv, rulada de spanac cu crema de branza