Aperitiv briose cu mix de legume, carne si cascaval

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2019 | 5396 vizualizari

 

Foarte gustoase și de efect, aceste briose aperitiv, pot fi servite, atât calde cât și reci și, mai ales, pot fi luate la pachet.

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă mari
  • 250 gr iaurt grecesc
  • 250 gr făină
  • 5 gr praf de copt
  • 750 gr mix de legume congelate
  • 100 gr cașcaval simplu
  • 100 gr cașcaval afumat
  • 30 gr unt cu conținut redus de grăsime
  • 200 gr mușchi file, de porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • chimen
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose cu mix de legume, carne si cascaval:

Topim untul într-o tigaie încăpătoare și adăugăm legumele congelate.

Le lăsăm să se decongeleze, amestecându-le ușor, pe foc, apoi le lăsăm la răcit.

Tăiem mușchiulețul în cuburi, iar cașcavalul îl răzuim.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, unul de piper, puțin cimbru uscat și puțin busuioc. Adăugăm iaurtul și omogenizăm compoziția.

Încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt.

Lăsăm compoziția10-12 minute, la odihnit, apoi încorporăm în ea: 2/3 din cașcavalul ras, mușchiul de porc și legumele cu sosul lăsat în tigaie. Nu le scurgem, că e tare gustos sosul.

Omogenizăm bine compoziția, umplem cu ea formele de brioșe și le așezăm într-o tavă de cuptor.

Coacem brioșele aperitiv pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit, în prealabil.

În ultimele 5 minute, le scoatem din cuptor și presărăm peste ele restul de cașcaval ras și semințe de chimen.

Le lăsăm să se tempereze în forme, pentru a nu se deforma, apoi le putem servi simple, sau cu diverse sosuri.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu mix de legume, carne si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca din creier