Amandine cu Nesquik

de Dea_Dea in Prajituri, 25 Mar 2014 | 9581 vizualizari

 

Noua ne plac , voua ?

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • un praf de copt Dr.Oetker
  • CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri amidon
  • 5 linguri nesquik
  • 250 ml frisca lichida.
  • SIROP:
  • un cappucino de ciocolata
  • 200 ml apa
  • GLAZURA
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine cu Nesquik:

Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final , faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se pune in tava cu hartie de copt(20x30), se da la cuptor la foc potrivit 35-40 min . Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema: 350 ml lapte cu zaharul  se pun pe foc . Cand este cald adaugam nesquik-ul. Amidonul se dizolva in restul de lapte, cand laptele clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit, dupa aceea se amesteca cu frisca batuta.

Sirop: Se cloceste apa si se toarna plicul de cappuccino si se lasa la racit.

Glazura: Se rupe ciocolata bucati se adauga frisca lichida si se omogenizeaza pe aburi sau la microunde.

Asamblare: Se taie blatul in doua , se insiropeaza si se pune crema. Se da la frigider 30 min- 1hr. Dupa ce a stat la frigider se face glazura si se glazureaza. Se poate orna cu frisca.

TIPS-URI

1

Se poate face si crema la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine cu Nesquik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Tabita _ 1

25.03.2014, 17:44

simonacallas 1

25.03.2014, 17:49

Pai cred ca trebuie sa mai faci, ca suntem multi Brava, buna prajitura ai facut

Teo 1

26.03.2014, 22:06

Frumoasa amandina,dar cui sa dai dintr-o tava asa mica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine