Aluat de foietaj (de post)

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 14 Dec 2015 | 25676 vizualizari

 

Va prezint un aluat de foietaj tocmai bun daca tineti post, dupa o reteta pe care mi-a dat-o matusa mea.

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj:
  • 200 ml apa rece;
  • 200 ml ulei;
  • un praf de sare;
  • un cub de drojdie proaspata (50 g);
  • faina cat cuprinde (500 g).
  • In plus:
  • 3 linguri cu varf de faina;
  • 125 ml ulei;
  • ulei pentru uns masa de lucru.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj (de post):

Intr-un castron se pun apa, uleiul, sarea, drojdia si putina faina si se amesteca. Se pune faina treptat, framantand mai intai in castron, apoi pe masa de lucru o coca buna de intins si nelipicioasa. Se formeaza o bila din aluat, se unge masa de lucru cu ulei si se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor. 

Intr-o cana gradata se pun 125 ml ulei si se amesteca cu 3 linguri cu varf de faina. Aceasta compozitie se toarna peste coca intinsa si se distribuie pe toata suprafata ei, dupa care se ruleaza, se pune din nou in castron si se baga la frigider pentru cel putin o ora. 

Dupa trecerea acestui interval de timp, coca se poate folosi pentru placinte, strudele, cornulete etc., intinzand-o pe masa de lucru unsa cu ulei cu ajutorul sucitorului (nu se desface, doar se poate taia ca s-o impartiti in mai multe foi).

Coca astfel obtinuta este suficienta pentru doua foi de placinta pentru o tava de 27/37 cm.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Gicuta 1

15.12.2015, 09:23

anca_rm 1

15.12.2015, 09:39

asta trece frumos la favorite

cristinutanicolita 1

15.12.2015, 19:02

Direct la favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cum facem flori din ciocolata (tutorial video)