Inregistrez cel mai simplu si rapid desert (mic dejun) cu fructe de sezon din cartea "Meniul perfect" a lui Gordon Ramsay. Tot ce a cules mai bun din bucataria lumii largi, aduce in aceasta carte dupa ce a preparat, gustat si ajustat dupa experienta si talentul lui. Tigaia din imagine este din camara bucataras.ro :) si multumesc pentru ca am putut sa o am.
Prajeste putin pe plita migdalele intr-o tigaie cu fund gros, la foc mediu spre mic, scuturand mereu de tigaie. Nu lasati nesupraveghet pt. ca se ard repede.
Intr-o tigaie sau cratita incapatoare pune afinele intr-un strat cu cateva linguri de apa (poate 3-4) si le incalzesti usor pana cateva minute, pana incep sa lase suc.
Le transferi intr-un castron si le pui la racit.
Intr-un catron amesteci putin iaurtul cu mierea.
Incorporezi 3/4 (trei sferturi) din afine.
Distribui compozitia in 4 boluri mici si le dai la rece pana le servesti celorlalti.
Presari pe deasupra din afinele ramase, migdalele prajite si daca doresti, stropesti cu putina miere.
Sa va fie de folos!
1
N-am avut fulgi de migdale, am sectionat cat am putut de subtire din samburi intregi. Fulgii sunt mai putin tari. Le puteti taia mai subtire, tzepuse, caz in care trebuie prajite intregi caci se ard daca sunt prea subtiri.