A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Supă de rață cu tăiței de casă

Postat de: mirela0911 in Supe

Legumele se curata si se spala bine, apoi se taie pe lungime morcovul si pastarnacul, iar telina se taie in 2-3 bucati. Ceapa se cresteaza in doua. Se pune intr-o oala incapatoare carnea bine...Citeste continuarea

Prajitura cu cocos si ciocolata

Postat de: VanessaAli in Prajituri

Etapa 1 :Se separa ouale , iar albusurile se bat bine cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile amestecand intr-o singura directie cu lingura.Se adauga uleiul , apoi doua linguri de faina....Citeste continuarea

Clatite romanesti - Radu Anton Roman

Postat de: Lia1 in Prajituri

• Se amestecã oul cu fãinã (eu folosesc telul para) • Se adaugã laptele si sarea. Se bat bine împreunã. • Se lasã sã...Citeste continuarea

Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Postat de: Angelica in Dulciuri

Pentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem sa ne pregatim aluatul:  1.Punem faina cernuta si un praf de sare intr-un castron...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: Pungasa_Rogue in Mezel de casa

Se taie pulpa si slanina si se toaca la masina. Se curata usturoiul si se da tot prin masina, dar printr-o sita mai mica. Acesta se amesteca impreuna cu carnea, sarea si cu mirodeniile. Se...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata alba si...

Postat de: Papalapap in Torturi

Scoate untul din frigider, ca să se înmoaie puțin, și încinge cuptorul la 150oC, ca să fie pregătit pentru mai târziu. Mărunțește apoi biscuiții cu ajutorul unui...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de portocale

Postat de: aliliana in Prajituri

Foile: Uleiul se pune intr-un vas peste care se adauga in ploaie faina, bicarbonatul si se amesteca. Se adauga ouale si amestecam.  In 150 ml lapte punem zaharul si amestecam pana se...Citeste continuarea

Sarmale cu chisca

Postat de: amalia01 in Porc

- Carnea se da prin masina de tocat. - Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei si 2 linguri apa, iar dupa ce s-a inmuiat bine ceapa se adauga orezul spalat in mai multe ape si...Citeste continuarea

Cozonac "Stea de Craciun"

Postat de: amalia01 in Prajituri

-Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia. -Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga...Citeste continuarea

Placinta cu iaurt

Postat de: Dya in Dulciuri

Ungem o tava de yena cu margarina, asezam foile de placinta (cam 5 foi am folosit, unse intre ele cu foarte putina margarina), adaugam umplutura si stafidele, deasupra acestora intinzand alte 3-4...Citeste continuarea

Salata de Boeuf

Postat de: Dya in Salate

Spălăm bine pulpa de vită, o porţionăm şi o punem la fiert într-un vas mai mare, plin cu apă (deoarece   are nevoie de un timp îndelungat de fierbere). Separat...Citeste continuarea

Portofele cu somon afumat si...

Postat de: Papalapap in Somon

Întinde ruloul de foietaj și, cu un pahar cu diametrul de 4 cm, decupează cercuri (1). Așază-le într-o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt (2) și apoi unge-le cu...Citeste continuarea

Cheesecake cu iaurt si mure

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Biscuitii zdrobiti se amesteca cu untul topit si ghimbirul pudra. Intr-o tava detasabila, se toarna compozitia formata si se uniformizeaza. Cu ajutorul unui linguri se apasa deasupra pentru a...Citeste continuarea

Tort de ciocolata cu portocale

Postat de: Angelica in Torturi

1. Pornim cuptorul la treapta medie (180 grade). 2.Incepem prin a ne pregati ingredientele.Trebuie sa avem la indemana toate ingredintele pentru blatul de ciocolata inmultite cu 4, deoarece...Citeste continuarea

Tort Ecler

Postat de: ralu_ca in Torturi

Apa se fierbe cu uleiul. Cand clocoteste am dat deoparte si am adaugat faina, amestecand continuu. Am last la racorit, apoi am adaugat ouale, unul cate unul si am abtinut o compozitie nici groasa,...Citeste continuarea

Fursecuri cu lamaie

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Mixam margarina moale cu zaharul peste care adaugam cele 2 oua.Incorporam treptat coaja si zeama de lamaie,praful de sare, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt.Compozitia...Citeste continuarea

Tort Masina cu ciocolata

Postat de: Andrews in Torturi

Intai si-ntai pune-ti sufletul in ceea ce faci Batem ouale bine pana isi maresc volumul, apoi punem zaharul vanilat, zaharul si esenta de rom si amestecati cu mixerul la viteza mare pana se...Citeste continuarea

Prajitura aromata si colorata

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Pentru foi punem intr-o craticioara la foc mic zaharul impreuna cu mierea si margarina. Lasam pe foc pana se topeste zaharul si amestecul obtinut capata culoare aramie. adaugam bicarbonatul de...Citeste continuarea

Saratele cu nuca si branza

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Margarina si telemeaua se trec pe razatoarea fina. Nuca se macina si se adauga peste margarina si branza. Adaugam faina, amestecam si obtinem un aluat gras pe care-l tinem o ora la rece....Citeste continuarea

Prajitura cu blat de cacao, crema...

Postat de: aliliana in Dulciuri

Blatul: Galbenusurile sunt separate de albusuri. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare pana-si dubleaza volumul; se adauga apa, uleiul pe rand si se omogenizeaza....Citeste continuarea

Cosulete cu crema de vanilie si...

Postat de: aliliana in Dulciuri

Aluatul:   Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios,  punem si apa si...Citeste continuarea

Ciorba cu coaste de porc ,orez si...

Postat de: babi5 in Ciorbe

Varza murata se toaca marunt si se spala zarzavatul. Ardeiul si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt ,coastele se portioneaza si se spala bine.Intr-o oala ( a mea 5 l) am pus2,5l apa...Citeste continuarea

Rulada din pui cu ciuperci si...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il batem usor cu ciocanul de snitele. Il condimentam cu sare, piper si putina boia dulce. Punem felii de ciuperci, fasii de ardei rosu si cate...Citeste continuarea

Paleuri cu crema de ciocolata

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Incepem cu pregatirea  cremei: Rupem ciocolata intr-un bol de inox, adaugam frisca lichida. Le punem pe baie de aburi, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste. O dam la frigider...Citeste continuarea

Friptura de porc la tava

Postat de: Valclaudia in Porc

Spalam pulpa de porc si o taiem felii de grosimea dorita. Presaram sare si piper peste feliile de carne. Amestecam bulionul cu pasta de ardei si gogosari. Turnam amestecul obtinut peste...Citeste continuarea

Pui pe sticla

Postat de: violeta30 in Pui

Se spala puiul, se sterge bine cu prosopul. Se sareaza, se adauga condimente, se unge cu ulei atat pe dinauntru, cat si pe dinafara. Se umple o sticla de bere de 500 ml cu apa si se aseaza puiul...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: violeta30 in Mezel de casa

Se toaca (sita masinii de tocat se alege in functie de preferinta) carnea de porc, de vita. de oaie, impreuna cu usturoiul si se amesteca cu condimentele, supa de carne, paharul de bere, cimbrul...Citeste continuarea

Salata de cruditati cu maioneza

Postat de: Valclaudia in Salate

Curatam si spalam legumele. Scurgem porumbul de lichid. Ardeiul se taie cubulete marunte. Morcovul si telina se trec pe razatoarea cu ochiuri fine. Dintr-un galbenus crud si unul...Citeste continuarea

Focaccia colorata

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Punem drojdia intr-un castron si o lichefiem, adica o amestecam cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, semintele de in si faina. Framantam un aluat elastic, la final adaugam uleiul de...Citeste continuarea

Lebar de casa

Postat de: violeta30 in Mezel de casa

Se pune ficatul la fiert in apa clocotita, cam 15 minute. Carnea se fierbe separat cu putina sare, rinichii la fel. Rinichii nu se fierb mai mult de 15 minute. Carnea trebuie lasata pana intra...Citeste continuarea

Braduti din biscuiti

Postat de: timea in Dulciuri

Zdrobim biscuitii in robot si ii punem intr-un bol. Adaugam nuca macinata si cacao si amestecam. Turnam peste compozitia uscata laptele caldut in care am topit zaharul. Adaugam esenta, cele 2...Citeste continuarea

Prajitura "Betiva"

Postat de: robert_badica in Prajituri

Pregatim blatul asa: Mai intai pregatim toate ingredientele. Apoi separam in doua boluri albusurile si galbenusurile. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca si ele...Citeste continuarea

Baigli - Cozonac unguresc cu nuca...

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se amesteca faina cu un praf de sare, zaharul vanilat si cu drojdia, apoi se face o adancitura in mijloc unde se pun ouale si galbenusurile. In laptele caldut se dizolva zaharul si untul, apoi se...Citeste continuarea

Prăjitură cu lămâie

Postat de: panacris in Prajituri

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul tos și zeama de lămâie, bătându-se în continuare pâne ce se obține o spumă consistentă. Apoi se...Citeste continuarea

Isler

Postat de: panacris in Prajituri

Făina, zahărul pudra, nuca,esența de  rom, praful de copt se amestecă cu margarina topită. Totul se frământă cu smântâna până se obține un aluat omogen. Se...Citeste continuarea

Cornulete cu osanza si ulei de palmier

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Drojdia cu o lingurita de zahar si cu 50 ml lapte caldut,amestecam bine pana se dilueaza drojdia.Separat amestecam ouale cu zaharul,osanza si uleiul de palmier,omogenizam bine,apoi adaugam drojdia...Citeste continuarea

Tort cu Rom

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Blatul l-am facut cu a zi inainte si am folosit o forma rotunda cu inel de tasabil ,diametru de 24 cm.Galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si esenta de rom le-am mixat bine pana...Citeste continuarea

Chec cu dovleac

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se taie dovleacul in felii (se lasa cu coaja), se spala si se pun la cuptor 1 ora. Se intorc pe cealalta parte dupa 30 minute. Cand e gata se marunteste cu furculita sau cu blenderul aruncand...Citeste continuarea

Supa de gulii si cartofi de regim

Postat de: cristina1985 in Supe

Ceapa se taie in doua. Morcovii, cartofii si telina se taie in rondele/bucati. Se fierb 40 minute. Se adauga sare si guliile taiate bucati si se fierbe la foc mare 20 minute. Se poate servi cu...Citeste continuarea

Tiramisu reteta Oanei

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Tiramisu reţetă originală Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin o crema spumoasa,apoi adaugam esenta de vanilie si coniacul.Adaugam mascarponele si mixam bine pana se...Citeste continuarea

Foi de napolitane umplute cu crema...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Cele 4 oua cu 300 g zahar se pun pe baie de abur, se amesteca pana incepe sa se ingroase, se trage de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se topeste margarina. Se lasa vasul peste...Citeste continuarea

Rotite cu miere

Postat de: babi5 in Prajituri

500 gr faina se pune intr-un castron, se pune scortisoara, cuisoarele, coaja de lamaie, 150 gr zahar, zaharul vailiat si bicarbonatul stins cu sucul de la lamaie, adaugam 4 oua intregi, 6 linguri...Citeste continuarea

Bavareza cu capsuni

Postat de: bettyC in Dulciuri

Intr-un cratita se pun capsunele spalate si taiate cubulete impreuna cu zaharul si se fierb cca 5/6 minute. Se da cratita deoparte de pe foc si se mixeaza. Se adauga gelatina preparata...Citeste continuarea

Prajitura Ana Schmitte

Postat de: babi5 in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri, apoi punem un praf de sare in albusuri si incepem sa le mixam bine, bine. Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana albusul devine ca si o bezea,...Citeste continuarea

Crochete din cartofi si piept de pui

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se curata, se spala, se usuca si se da prin masina de tocat. Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare si se lasa la racit. Se curata, se dau prin razatoarea mare si se pun...Citeste continuarea

Fursecuri cu lamaie

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Margarina (la temperatura camerei) se mixeaza cu 150 gr. zahar pudra, pana devine spumoasa. Adaugam ouale pe rand, mixam. Apoi adaugam coaja rasa de la lamaie si praful de copt stins in zeama...Citeste continuarea

Duo rulou de pui si vitel,cu piure...

Postat de: Angelica in Mancaruri cu carne

*Pentru inceput pregatim carnea asa: 1.Taiem in jumatate bucata mare de piept de pui.Fiecare jumatate rezultata o despicam in doua, tot pe lung, dar nu de tot, doar atat cat, atunci...Citeste continuarea

Turta dulce glazurata

Postat de: medioto59 in Prajituri

Amestecam faina cu zaharul,cacao,praful de copt,sarea,zaharul vanilat,coaja de portocala si mixul de condimente. Separat intr-o craticioara amestecam laptele cu mierea,il dam la foc si tinem...Citeste continuarea

Spirale cu sos de afine

Postat de: Carmen_Ana in Dulciuri

Dizolvam drojdia in 3-4 linguri de apa,presaram o lingurita de zahar deasupra ei si 2 linguri de faina. Amestecam usor si lasam la cald sa creasca. Restul de faina o cernem intr-un vas...Citeste continuarea

Covrigei cu susan

Postat de: Veronica22 in Aperitive / Garnituri

Faina se amesteca cu praful de copt si apoi cu margarina.Adaugam smanatana si branza data pe razatoare . Aluatul astfel obtinut se impacheteaza in folie si se lasa la rece 2-3 ore. Pentru a...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

pe 01.10 la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 01.10 la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]