Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Supă de rață cu tăiței de casă
Postat de: mirela0911 in SupeLegumele se curata si se spala bine, apoi se taie pe lungime morcovul si pastarnacul, iar telina se taie in 2-3 bucati. Ceapa se cresteaza in doua. Se pune intr-o oala incapatoare carnea bine...Citeste continuarea
Prajitura cu cocos si ciocolata
Postat de: VanessaAli in PrajituriEtapa 1 :Se separa ouale , iar albusurile se bat bine cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile amestecand intr-o singura directie cu lingura.Se adauga uleiul , apoi doua linguri de faina....Citeste continuarea
Clatite romanesti - Radu Anton Roman
Postat de: Lia1 in Prajituri• Se amestecã oul cu fãinã (eu folosesc telul para) • Se adaugã laptele si sarea. Se bat bine împreunã. • Se lasã sã...Citeste continuarea
Cozonac minunat cu cocos si mandarine
Postat de: Angelica in DulciuriPentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem sa ne pregatim aluatul: 1.Punem faina cernuta si un praf de sare intr-un castron...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: Pungasa_Rogue in Mezel de casaSe taie pulpa si slanina si se toaca la masina. Se curata usturoiul si se da tot prin masina, dar printr-o sita mai mica. Acesta se amesteca impreuna cu carnea, sarea si cu mirodeniile. Se...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata alba si...
Postat de: Papalapap in TorturiScoate untul din frigider, ca să se înmoaie puțin, și încinge cuptorul la 150oC, ca să fie pregătit pentru mai târziu. Mărunțește apoi biscuiții cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de portocale
Postat de: aliliana in PrajituriFoile: Uleiul se pune intr-un vas peste care se adauga in ploaie faina, bicarbonatul si se amesteca. Se adauga ouale si amestecam. In 150 ml lapte punem zaharul si amestecam pana se...Citeste continuarea
Sarmale cu chisca
Postat de: amalia01 in Porc- Carnea se da prin masina de tocat. - Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei si 2 linguri apa, iar dupa ce s-a inmuiat bine ceapa se adauga orezul spalat in mai multe ape si...Citeste continuarea
Cozonac "Stea de Craciun"
Postat de: amalia01 in Prajituri-Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia. -Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga...Citeste continuarea
Placinta cu iaurt
Postat de: Dya in DulciuriUngem o tava de yena cu margarina, asezam foile de placinta (cam 5 foi am folosit, unse intre ele cu foarte putina margarina), adaugam umplutura si stafidele, deasupra acestora intinzand alte 3-4...Citeste continuarea
Salata de Boeuf
Postat de: Dya in SalateSpălăm bine pulpa de vită, o porţionăm şi o punem la fiert într-un vas mai mare, plin cu apă (deoarece are nevoie de un timp îndelungat de fierbere). Separat...Citeste continuarea
Portofele cu somon afumat si...
Postat de: Papalapap in SomonÎntinde ruloul de foietaj și, cu un pahar cu diametrul de 4 cm, decupează cercuri (1). Așază-le într-o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt (2) și apoi unge-le cu...Citeste continuarea
Cheesecake cu iaurt si mure
Postat de: ralu_ca in PrajituriBiscuitii zdrobiti se amesteca cu untul topit si ghimbirul pudra. Intr-o tava detasabila, se toarna compozitia formata si se uniformizeaza. Cu ajutorul unui linguri se apasa deasupra pentru a...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu portocale
Postat de: Angelica in Torturi1. Pornim cuptorul la treapta medie (180 grade). 2.Incepem prin a ne pregati ingredientele.Trebuie sa avem la indemana toate ingredintele pentru blatul de ciocolata inmultite cu 4, deoarece...Citeste continuarea
Tort Ecler
Postat de: ralu_ca in TorturiApa se fierbe cu uleiul. Cand clocoteste am dat deoparte si am adaugat faina, amestecand continuu. Am last la racorit, apoi am adaugat ouale, unul cate unul si am abtinut o compozitie nici groasa,...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie
Postat de: Geanina87 in DulciuriMixam margarina moale cu zaharul peste care adaugam cele 2 oua.Incorporam treptat coaja si zeama de lamaie,praful de sare, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt.Compozitia...Citeste continuarea
Tort Masina cu ciocolata
Postat de: Andrews in TorturiIntai si-ntai pune-ti sufletul in ceea ce faci Batem ouale bine pana isi maresc volumul, apoi punem zaharul vanilat, zaharul si esenta de rom si amestecati cu mixerul la viteza mare pana se...Citeste continuarea
Prajitura aromata si colorata
Postat de: Valclaudia in PrajituriPentru foi punem intr-o craticioara la foc mic zaharul impreuna cu mierea si margarina. Lasam pe foc pana se topeste zaharul si amestecul obtinut capata culoare aramie. adaugam bicarbonatul de...Citeste continuarea
Saratele cu nuca si branza
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriMargarina si telemeaua se trec pe razatoarea fina. Nuca se macina si se adauga peste margarina si branza. Adaugam faina, amestecam si obtinem un aluat gras pe care-l tinem o ora la rece....Citeste continuarea
Prajitura cu blat de cacao, crema...
Postat de: aliliana in DulciuriBlatul: Galbenusurile sunt separate de albusuri. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare pana-si dubleaza volumul; se adauga apa, uleiul pe rand si se omogenizeaza....Citeste continuarea
Cosulete cu crema de vanilie si...
Postat de: aliliana in DulciuriAluatul: Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios, punem si apa si...Citeste continuarea
Ciorba cu coaste de porc ,orez si...
Postat de: babi5 in CiorbeVarza murata se toaca marunt si se spala zarzavatul. Ardeiul si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt ,coastele se portioneaza si se spala bine.Intr-o oala ( a mea 5 l) am pus2,5l apa...Citeste continuarea
Rulada din pui cu ciuperci si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il batem usor cu ciocanul de snitele. Il condimentam cu sare, piper si putina boia dulce. Punem felii de ciuperci, fasii de ardei rosu si cate...Citeste continuarea
Paleuri cu crema de ciocolata
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIncepem cu pregatirea cremei: Rupem ciocolata intr-un bol de inox, adaugam frisca lichida. Le punem pe baie de aburi, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste. O dam la frigider...Citeste continuarea
Friptura de porc la tava
Postat de: Valclaudia in PorcSpalam pulpa de porc si o taiem felii de grosimea dorita. Presaram sare si piper peste feliile de carne. Amestecam bulionul cu pasta de ardei si gogosari. Turnam amestecul obtinut peste...Citeste continuarea
Pui pe sticla
Postat de: violeta30 in PuiSe spala puiul, se sterge bine cu prosopul. Se sareaza, se adauga condimente, se unge cu ulei atat pe dinauntru, cat si pe dinafara. Se umple o sticla de bere de 500 ml cu apa si se aseaza puiul...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: violeta30 in Mezel de casaSe toaca (sita masinii de tocat se alege in functie de preferinta) carnea de porc, de vita. de oaie, impreuna cu usturoiul si se amesteca cu condimentele, supa de carne, paharul de bere, cimbrul...Citeste continuarea
Salata de cruditati cu maioneza
Postat de: Valclaudia in SalateCuratam si spalam legumele. Scurgem porumbul de lichid. Ardeiul se taie cubulete marunte. Morcovul si telina se trec pe razatoarea cu ochiuri fine. Dintr-un galbenus crud si unul...Citeste continuarea
Focaccia colorata
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPunem drojdia intr-un castron si o lichefiem, adica o amestecam cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, semintele de in si faina. Framantam un aluat elastic, la final adaugam uleiul de...Citeste continuarea
Lebar de casa
Postat de: violeta30 in Mezel de casaSe pune ficatul la fiert in apa clocotita, cam 15 minute. Carnea se fierbe separat cu putina sare, rinichii la fel. Rinichii nu se fierb mai mult de 15 minute. Carnea trebuie lasata pana intra...Citeste continuarea
Braduti din biscuiti
Postat de: timea in DulciuriZdrobim biscuitii in robot si ii punem intr-un bol. Adaugam nuca macinata si cacao si amestecam. Turnam peste compozitia uscata laptele caldut in care am topit zaharul. Adaugam esenta, cele 2...Citeste continuarea
Prajitura "Betiva"
Postat de: robert_badica in PrajituriPregatim blatul asa: Mai intai pregatim toate ingredientele. Apoi separam in doua boluri albusurile si galbenusurile. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca si ele...Citeste continuarea
Baigli - Cozonac unguresc cu nuca...
Postat de: Corina33 in DulciuriSe amesteca faina cu un praf de sare, zaharul vanilat si cu drojdia, apoi se face o adancitura in mijloc unde se pun ouale si galbenusurile. In laptele caldut se dizolva zaharul si untul, apoi se...Citeste continuarea
Prăjitură cu lămâie
Postat de: panacris in PrajituriAlbușurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul tos și zeama de lămâie, bătându-se în continuare pâne ce se obține o spumă consistentă. Apoi se...Citeste continuarea
Isler
Postat de: panacris in PrajituriFăina, zahărul pudra, nuca,esența de rom, praful de copt se amestecă cu margarina topită. Totul se frământă cu smântâna până se obține un aluat omogen. Se...Citeste continuarea
Cornulete cu osanza si ulei de palmier
Postat de: Constelatialeu in DulciuriDrojdia cu o lingurita de zahar si cu 50 ml lapte caldut,amestecam bine pana se dilueaza drojdia.Separat amestecam ouale cu zaharul,osanza si uleiul de palmier,omogenizam bine,apoi adaugam drojdia...Citeste continuarea
Tort cu Rom
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Blatul l-am facut cu a zi inainte si am folosit o forma rotunda cu inel de tasabil ,diametru de 24 cm.Galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si esenta de rom le-am mixat bine pana...Citeste continuarea
Chec cu dovleac
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe taie dovleacul in felii (se lasa cu coaja), se spala si se pun la cuptor 1 ora. Se intorc pe cealalta parte dupa 30 minute. Cand e gata se marunteste cu furculita sau cu blenderul aruncand...Citeste continuarea
Supa de gulii si cartofi de regim
Postat de: cristina1985 in SupeCeapa se taie in doua. Morcovii, cartofii si telina se taie in rondele/bucati. Se fierb 40 minute. Se adauga sare si guliile taiate bucati si se fierbe la foc mare 20 minute. Se poate servi cu...Citeste continuarea
Tiramisu reteta Oanei
Postat de: Constelatialeu in PrajituriTiramisu reţetă originală Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin o crema spumoasa,apoi adaugam esenta de vanilie si coniacul.Adaugam mascarponele si mixam bine pana se...Citeste continuarea
Foi de napolitane umplute cu crema...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriCele 4 oua cu 300 g zahar se pun pe baie de abur, se amesteca pana incepe sa se ingroase, se trage de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se topeste margarina. Se lasa vasul peste...Citeste continuarea
Rotite cu miere
Postat de: babi5 in Prajituri500 gr faina se pune intr-un castron, se pune scortisoara, cuisoarele, coaja de lamaie, 150 gr zahar, zaharul vailiat si bicarbonatul stins cu sucul de la lamaie, adaugam 4 oua intregi, 6 linguri...Citeste continuarea
Bavareza cu capsuni
Postat de: bettyC in DulciuriIntr-un cratita se pun capsunele spalate si taiate cubulete impreuna cu zaharul si se fierb cca 5/6 minute. Se da cratita deoparte de pe foc si se mixeaza. Se adauga gelatina preparata...Citeste continuarea
Prajitura Ana Schmitte
Postat de: babi5 in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri, apoi punem un praf de sare in albusuri si incepem sa le mixam bine, bine. Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana albusul devine ca si o bezea,...Citeste continuarea
Crochete din cartofi si piept de pui
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se curata, se spala, se usuca si se da prin masina de tocat. Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare si se lasa la racit. Se curata, se dau prin razatoarea mare si se pun...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie
Postat de: Valclaudia in DulciuriMargarina (la temperatura camerei) se mixeaza cu 150 gr. zahar pudra, pana devine spumoasa. Adaugam ouale pe rand, mixam. Apoi adaugam coaja rasa de la lamaie si praful de copt stins in zeama...Citeste continuarea
Duo rulou de pui si vitel,cu piure...
Postat de: Angelica in Mancaruri cu carne*Pentru inceput pregatim carnea asa: 1.Taiem in jumatate bucata mare de piept de pui.Fiecare jumatate rezultata o despicam in doua, tot pe lung, dar nu de tot, doar atat cat, atunci...Citeste continuarea
Turta dulce glazurata
Postat de: medioto59 in PrajituriAmestecam faina cu zaharul,cacao,praful de copt,sarea,zaharul vanilat,coaja de portocala si mixul de condimente. Separat intr-o craticioara amestecam laptele cu mierea,il dam la foc si tinem...Citeste continuarea
Spirale cu sos de afine
Postat de: Carmen_Ana in DulciuriDizolvam drojdia in 3-4 linguri de apa,presaram o lingurita de zahar deasupra ei si 2 linguri de faina. Amestecam usor si lasam la cald sa creasca. Restul de faina o cernem intr-un vas...Citeste continuarea
Covrigei cu susan
Postat de: Veronica22 in Aperitive / GarnituriFaina se amesteca cu praful de copt si apoi cu margarina.Adaugam smanatana si branza data pe razatoare . Aluatul astfel obtinut se impacheteaza in folie si se lasa la rece 2-3 ore. Pentru a...Citeste continuarea