Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tort Boccacio
Postat de: cristina1985 in TorturiBlat : Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pudra.Se adauga 150 g nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma.Eu am pus blatul intr-o forma de tarta cu...Citeste continuarea
Griskoch
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri.Se amesteca galbenusurile cu zahar si coaja de lamaie.Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitia de mai inainte, impreuna cu grisul. Se unge o oala...Citeste continuarea
Tort aniversar de ciocolata
Postat de: andreea91 in DulciuriPt blat. Intr-un vas batem cele 4 oua cu zaharul pana ce acesta se topeste si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi faina si mixam cu mixerul la prima viteza, adaugam apa...Citeste continuarea
Supa crema de conopida cu ceapa si...
Postat de: BucatariaS in SupeConopida se curata de frunze, se spala si se desface in buchetele. Se pune la fiert in apa cu putina sare pentru aproximativ 30 de minute. Atentie! Fara cotor. Intr-un vas teflonat se...Citeste continuarea
Aripi de curcan aromate
Postat de: mihaelar63 in CurcanToate ingredientele pentru sos se blenduiesc cu ajutorul blenderului vertical de mana . Aripile de curcan se curata , se spala si se pun intr-o tava . Deasupra se aripilor se...Citeste continuarea
Ciorba cu burta de vita
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati legumele . Se pune la fiert osul , morcovul taiat rondele , ceapa intreaga , foile de dafin , piperul si sarea . Dupa 20 minute cand morcovul este patruns se...Citeste continuarea
Racitura cu curcan si castraveti...
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaLabele de curcan , pieptul si soricii de porc se spala bine si se pun in oala cu fierbere sub presiune . Legumele[ morcovii , telina , ceapa ] curatate si intregi se adauga si ele . Se mai...Citeste continuarea
Saratele cu mix de branzeturi
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol mixam untul, de la temperatura camerei, impreuna cu iaurtul. Adaugam mixul de branzeturi si cascavalul. Incorporam sarea, praful de copt, iar la final faina cernuta, pe care o punem pe...Citeste continuarea
Somon la gratar cu sos de lamaie
Postat de: timea in SomonAsezam o tigaie grill pe foc si punem in ea o lingurita de ulei de masline sau cum am pus eu o lingurita de ulei de masline cu piper rosu. Ungem tigaia folosind o pensula. Bucata de peste o...Citeste continuarea
Clatite cu ricotta
Postat de: daniastefania in DulciuriSe amesteca ricotta cu laptele, galbenusurile,faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma Se incorporeaza albusurile,usor, in compozitia cu ricotta. Se pune cu lingura din compozitie...Citeste continuarea
Friptura de curcan inabusita cu...
Postat de: margo in CurcanPieptul de curcan se feliaza si se aranjeaza intr-o cratita.Se codimenteaza cu sare,piper,coriandru,cimbru,se toarna deasupra uleiul ,vinul si un pic de apa.Se adauga usturoiul pisat.Se...Citeste continuarea
Placintele cu branza dulce si stafide
Postat de: medioto59 in DulciuriAmestecam zaharul si drojdia si apoi cu faina dupa care adaugam putin cate putin apa calduta. Framantam. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald,la dospit,circa 15 min. Topim...Citeste continuarea
Rulada cu crema de mascarpone,...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul mixand bine dupa fiecare pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi...Citeste continuarea
Salată de fusilli cu cremwursti
Postat de: panacris in SalatePastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se scurg și se pun la rece. Între timp se mărunțesc ardeii, curățați de semințe, tijele de țelină, cremwuștii și...Citeste continuarea
Mancare taraneasca de cartofi, cu...
Postat de: merisor67 in PorcSpalam cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie acoperiti. Ii lasam sa fiarba pana cand se patrund bine, apoi scurgem apa, ii trecem prin jet de apa rece, ii curatam si...Citeste continuarea
Pui cu mamaliguta
Postat de: botcrina in PuiCuratam morcovul si ceapa, le spalam apoi le taiem cubulete. Spalam carnea si o taiem in doua sau in trei, depinde de marimea pulpelor. Incingem uleiul intr-o cratita, sotam legumele,...Citeste continuarea
Cornuri mari cu ciuperci, pastrama...
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriFaina o punem intr-un castron, in mijloc facem o gropita unde punem, drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald,un praf de sare , 2 oua si uleiul. Se framanta un aluat si il lasam sa isi...Citeste continuarea
Fasole prajita cu carnati de casa
Postat de: madab in Mancaruri cu carneLegumele se spala si dupa se taie marunt. Ceapa si morcovul se pun la calit Si aproape la sfarsit se pun carnatii si sosul. Peste se pune apa fiarta si foile de dafin. Se lasa sa fiarta bine...Citeste continuarea
Salata de fructe cu rom
Postat de: madab in SalateCureti fructele si le tai cubulete. Pui putina esenta de rom si amesteci foarte bine. Pofta buna ! Citeste continuarea
Briose din aluat dospit cu branza...
Postat de: simona72 in DulciuriAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Aluatul trebuie sa fie unul mai moale, dar elastic, asa ca daca observati...Citeste continuarea
Cum sa te bucuri de savoare si pe...
Postat de: violeta30 in ConserveVerdeata Daca iti doresti sa pui un marar bun, un leustean in mancare il poti conserva la sfarsitul verii (august). Se spala, se alege si se pune la zvantat pe un prosop curat cateva ore,...Citeste continuarea
Budinca delicioasa cu branza,...
Postat de: reisnaor_2006 in PastePunem stafidele intr-un bol si le acoperim cu esenta de rom.Le lasam pana cand acestea se inmoaie. Intr-o oala punem apa,adaugam un praf de sare si lasam sa dea in clocot.Cand incepe sa fiarba...Citeste continuarea
Tort cu mere si gris by Corina
Postat de: andaoana in TorturiIncalzim cuptorul la 200 grade si pregatim o tava de tort cu pereti detasabili . Trebuie sa punem pee a hartie de copt. Merele le spalam , le curatam de coaja si le taiem felii cam de 0.5 cm...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca, ciocolata si...
Postat de: comanligia in PrajituriLa inceput separam albusurile de galbenusuri pe care le batem spuma cu putina sare, cu un mixer.Galbenusurile se freaca cu praful de copt intr-un bol separat. Peste albusurile spuma adaugam...Citeste continuarea
Mezel de casa - Cotlet de porc
Postat de: simona72 in Mezel de casaBucata de carne intreaga, se spala in mai multe ape. Intr-un vas in care sa incapa carnea si sa mai si ramama spatiu se pune apa rece(cat sa treaca de carne, eventual se poate adauga si ulterior),...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă cu...
Postat de: ela in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă cu Nutella si rahat Rupem biscuitii bucati mai mici si o parte ii punem intr-un robot de bucatarie cateva clipe, sa nu se macine fin. Cealalta parte raman doar...Citeste continuarea
Semifreddo cu iaurt si ciocolata
Postat de: daniastefania in DulciuriGelatina se pune in putina apa la inmuiat. Iaurtul se bate bine cu zaharul, pana nu se mai simt granulele de zahar. Se pune pe foc 30 ml de frisca si inainte de a fierbe se ia de pe foc, se adauga...Citeste continuarea
Zacusca cu ton
Postat de: violeta30 in TonSe toaca ceapa cuburi. Se pune intr-un vas o lingura cu ulei (conserva de peste are mult ulei) si o cescuta de apa, in momentul in care incepe sa fiarba se adauga ceapa si se lasa pana scade...Citeste continuarea
Gogosi cu ciocolata si sos de...
Postat de: amalia01 in Dulciuri1. gogosi: Mai intai se face maiaua:intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte cald si putin zahar;se tine la cald acoperit pana cand se umfla. Intr-un castron mare se pune faina apoi se...Citeste continuarea
Rulada necoapta cu nuca de cocos
Postat de: pusikmea in PrajituriSe dau biscuitii prin robot, daca nu aveti robot, puteti pisa biscuitii cu ajutorul unui ciocan de snitele sau cu furculita. Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul si ciocolata rupta...Citeste continuarea
Salata de icre de casa
Postat de: pusikmea in SalatePentru inceput se pune grisul la fiert. Dupa ce este gata se da la racit ( trebuie sa iasa o consistenta solida, sa se raceasca foarte bine, astfel riscati ca icrele sa se taie ) Icrele...Citeste continuarea
Chifle Simple
Postat de: Valyvalentyna in PiineIntr un vas mai mare punem faina si facem o gropita in mijloc unde punem sarea: zaharul:uleiul si drojdia cu 3-4 linguri de apa calda apoi lasam 10 min pt. a creste maiaua. Dupa zece min...Citeste continuarea
Pizza cu salam
Postat de: cristinutanicolita in PizzaAluat: Intr-un castron punem faina cernuta si o amestecam cu drojdia si sarea. Adaugam apa calduta treptat si omogenizam totul bine;la sfarsit adaugam uleiul si mai framantam 5 min. Acoperim...Citeste continuarea
Cornuri cu telemea
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe pune intr-un vas cca 150 ml lapte caldut in care adaugam 1 lg faina, zaharul si drojdia. Lasam sa dospeasca pentru 10 minute. Intr-un bol se cerne faina apoi se adauga sarea, oul si uleiul....Citeste continuarea
Chec cu cacao si nuci
Postat de: robert_badica in DulciuriOuale le punem intr-un castron,peste acestea adaugam zaharul si amestecam bine cu un tel,pana ce zaharul se topeste aproape 100% . Dupa adaugam laptele si uleiul.Tot cu ajutorul telului...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu ciolan afumat...
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneFasolea am spalat-o si am lasat-o de pe o zi pe alta la inmuiat in apa,fierbe mai repede.Intr-o oala am pus fasolea la fiert,dupa ce a inceput sa fiarba am adaugat ciolanul spalat,pana fasolea a...Citeste continuarea
Placinta cu mascarpone si ciocolata
Postat de: andaoana in PrajituriIncepem prin a topi untul si il lasam la racit . Branza dulce impreuna cu mascarponele cu mierea si cu ouale le amestecam bine pana cand obtinem o compozitie omogena . Ciocolata o razuim sau...Citeste continuarea
Rulada cu castane si caramel sarat
Postat de: andaoana in PrajituriBlat Pregatim o tava de 30x25 pe care o tapetam cu hartie de copt. Separam ouale , iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul . Trebuie sa avem o spuma ferma...Citeste continuarea
Terină de somon
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriPunem la fiert somonul și codul într-o oală cu apă rece și un praf de sare. Se fierb pentru 15 minute, se scot din apă și se lasă la răcit. Curățăm morcovii de coajă, se...Citeste continuarea
Pasta de naut cu avocado si lipii
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriMod de preparare pasta de naut : Curatam avocado si il stropim foarte bine cu zeama de lamaie (zeama de la o jumate de lamaie), il punem intr-un blender . Adaugam boabele de naut , ceapa...Citeste continuarea
Placinta cu legume mexicane si ton
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriAm citit pe pachetul de pesmet ca contine si drojdie, asa ca nu am adaugat in aluat decat putin praf de copt, asa cat sa ma asigur ca se va coace. Decongelam aluatul la temperatura camerei....Citeste continuarea
Chiftele in aluat de cartofi
Postat de: sufletista in VitaAluat -cartofii ii curatam,spalam,ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa si ii pisam,adaugam margarina,oul,branza data prin razatoare,faina si...Citeste continuarea
Pulpa de iepure de vanat in vin alb
Postat de: Sylvia in IepureCarnea de iepure de vanat are cu totul alta structura, culoare, fermitate decat iepurele de crescatorie, este o carne care trebuie tratata termic mult timp la foc mediu, mijotata pe indelete ca sa...Citeste continuarea
Fursecuri ciupercute
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol mixam untul cu zaharul,adaugam ouale untura,esenta de vanilie si mixam pana ce se incorporeaza. Amestecam faina cu praful de copt,coaja de portocala,nuca macinata si adaugam...Citeste continuarea
Rulouri de lasagna umplute
Postat de: ianculubita in LasagnaSe fierb foile de lasagna una cate una sa nu se lipeasca 3min dupa care se scot in apa rece(ele trebuie sa fie flexibile sa poata fi rulate);intr-un castron se amesteca ricota cu putin rozmarin...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: margo in PrajituriTiramisu reţetă originală In primul rand se prepara cafeaua,pentru a avea timp sa se raceasca.Se face o cafea tare,fara zahar si se lasa sa se raceasca complet. Albusurile se separa de...Citeste continuarea
Cornulete cu gem de prune si nuci...
Postat de: codruta_bar in PrajituriSe framanta faina cu un ou si cu sare, zahar, apa si drojdie. Se face un aluat care se lasa la dospit 45 de minute Se pune gemul intr-o farfurie, se adauga nuca macinata si se amesteca bine....Citeste continuarea
Mancare de pastai verzi cu piept de...
Postat de: madab in Mancaruri de legumePastaile le curati de codite si le speli. Tai cubulete mai mari 6 catei usturoi si ii pui in cratita incinsa. Peste se pun pastaile si apa ca sa fiarba. Le amesteci din cand in cand....Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: madab in CiorbeCarnea se spala, o tai bucati si o pui la fiert. Se spumeaza din cand in cand iar cand e aproape fiarta se pun legumele. Pui sare , piper si lasi sa mai fiarba putin. Pui taitei , patrunjelul ,...Citeste continuarea
Spaghetti Bolognese
Postat de: mihaelastanescu in SpagheteIntr-o tigaie mare se rumeneste ceapa taiata in ulei de masline, dupa care se pune si carnea tocata. Cand aceasta devine aurie la culoare se adauga usturoiul pisat si vinul. Rosile in suc...Citeste continuarea