A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Paccheri umpluti la cuptor

Postat de: reisnaor_2006 in Paste

Ceapa, ardeiul si ciupercile se spala si se toaca marunt. Carnea tocata se codimenteaza si se pune la calit intr-o tigaie, se adauga ceapa tocata marunt, ciupercile si cutia de rosii taiate....Citeste continuarea

Varza la cuptor, cu bacon si carnati

Postat de: merisor67 in Porc

Indepartam foile de deasupra verzei, o taiem  in doua si ii indepartam cotorul, apoi o tocam si o punem intr-un bol incapator, unde o frecam cu putina sare, presaram piper si cimbru si o...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi

Postat de: monik80 in Mancaruri de post

Se curata cartofii si se taie cubulete, ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei, cand ceapa este calita se adauga boiaua, rosia si pasta de tomate si la final cartofi, se adauga...Citeste continuarea

Mucenici cu nuca

Postat de: MirmeaMihael15 in Dulciuri

Mai intai preparam o maia din: drojdie, un praf de sare, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina si o lasam 30-40 de minute pana isi dubleaza volumul. Dupa cela 40 de minute se amesteca...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu biscuiti si...

Postat de: daniastefania in Prajituri

Prima data facem un caramel din 5 linguri de zahar si 3 linguri de apa. Cand s-a caramelizat zaharul il turnam in forma in care dorim sa facem crema. Lasam putin sa se intareasca. Pregatim si...Citeste continuarea

Desert mucenici muntenesti

Postat de: Sim0naWorld in Dulciuri

Mucenicii i-am pregatit cu o zi inainte, astfel: faina am amestecat-o cu praful de sare, apoi am adaugat treptat apa calduta. Am framantat aluatul pana a devenit usor de manevrat, apoi l-am intins...Citeste continuarea

Tort aniversar pentru Ligia si...

Postat de: comanligia in Torturi

Blatul :Se separa albusurile de galbenusuri care se bat spuma cu putina sare. Se adauga apoi zaharul si se mixeaza bine pana devine o spuma tare si lucioasa. Se adauga galbenusurile si...Citeste continuarea

Pizza rapida

Postat de: reisnaor_2006 in Pizza

Taiem coaja de la feliile de paine, batem 2 oua cu sare si piper si trecem prin ele fiecare felie de paine. Intr-o forma de yena asezam un strat de paine, branza de vaca rasa, salamul, sunca...Citeste continuarea

Cum sa pregatesti homarul by Alex...

Postat de: AlexTeacher in Fructe de mare

Puneti o oala cu apa si 1 lingurita de sare pe foc. In momentul in care clocoteste adaugati homarul proaspat, viu (da, stiu, e dureros, dar ce sa faci...) si puneti capacul; Lasati-l acolo...Citeste continuarea

Mucenici fierti

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

Puneti la fiert circa 3 l de apa. Cand apa clocoteste, puneti un pic de sare, dati focul mai mic si puneti mucenicii. Lasati-i vreo 20 de minute sau pana cand sunt fierti. Adaugati zaharul tos si...Citeste continuarea

Gnocchi cu gris alla romana

Postat de: geoline in Paste

Se pune laptele la fiert cu sare, nucsoara si 50 g unt. Cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul in ploaie. Se fierbe aprox 20 minute pana cand grisul se ingroasa bine. Se ia de pe foc si se...Citeste continuarea

Prajitură cu nucă si mac

Postat de: Angelica in Prajituri

*Pentru inceput pregatim  blatul  asa: 1. Pornim cuptorul sa se incalzeasca. Ne pregatim o tava cam de 33/35 tapetata cu hartie cerata. 2. Cernem intr-un vas faina impreuna cu...Citeste continuarea

Supa deasa de varza cu chorizo

Postat de: mihaelar63 in Supe

Curatati, spalati si tocati legumele . Taiati fieluta varza verde Caliti usor in ulei ceapa , morcovul si ardeiul .Adugati si chorizo feliat . Adugati boiaua si imediat [ sa nu se arda ]...Citeste continuarea

Tort Auriu (cu rom si krantz)

Postat de: VanessaAli in Torturi

Incepem cu prepararea blatului . Separam ouale si batem albusul cu un fir de sare si cu zahar. Dupa ce s-au batut foarte bine, adaugam treptat galbenusurile, amestecand cu o lingura INTR-O...Citeste continuarea

Supa de primavara

Postat de: gurita_ta2005 in Supe

Pieptul de pui se pune la fiert impreuna cu ceapa alba lasata intreaga. Ceapa verde se taie rondele,ardeiul gras cubulete iar morcovul felii subtiri,se pun la calit in ulei de masline,adaugand...Citeste continuarea

Strudele cu mere

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se spala merele, se decojesc si se dau pe razatoare. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se tin la foc, amestecand din cand in cand. Merele sunt gata atunci cand se evapora sucul pe care...Citeste continuarea

Bulete din cartofi, branza si...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii foarte bine sub jet de apa rece si ii fiebem in coaja pana patrunde furculita usor in ei. Ii trecem apoi sub set de apa rece din nou, ii curatam de coaja si ii dam pe...Citeste continuarea

Cartofi cu branza si marar la cuptor

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se curăţă cartofii, se taie în 4 şi se pun la fiert în apă cu sare pentru 15-20 de minute. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească puţin. Preîncălzim cuptorul...Citeste continuarea

Eclere a la Gaby_d

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Punem apa cu sarea si uleiul intr-o cratita si le lasam sa dea in clocot la foc iute. Tragem cratita deoparte, punem toata faina si amestecam repede ingredientele cu un tel pana obtinem o coca...Citeste continuarea

Ciorba de linte cu prosciutto

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam legumele, le spalam sub jet de apa rece. Ceapa tocata marunt o calim in ulei 2- minute, adaugam feliile de prosciute taiate fasii, apoi boabele de linte uscata. Punem apa rece, adaugam...Citeste continuarea

Parfait cu migdale caramelizate si...

Postat de: cris2711 in Dulciuri

Pentru un Parfait reusit este nevoie de timp.De data aceasta circa 12 ore.Eu l-am facut ieri si il servim astazi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza circa 5 minute...Citeste continuarea

Prajitura Bounty

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Pentru blat: Preincalzim cuptorul la 175 grade.Batem spuma ouale cu praful de copt, praful de sare,zaharul si pudra de cacao cca 10 minute.Adaugam apoi untul la temperatura camerei, mixam...Citeste continuarea

Desert mucenici "ambitiosi"

Postat de: Monica1997 in Dulciuri

Margarina şi uleiul se pun într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei. Separat se pregateste maiaua din drojdie, zahăr, o...Citeste continuarea

Sos de ciuperci cu carne

Postat de: dantes in Porc

Ciupercile se taie in felii si se pun la calit in unt.Carnea se taie in felii subtiri se trece prin faina si se rumenesc cam 2 minute pe fiecare parte in ulei se condimenteaza dupa gust cu sare si...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata si crema...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Briosele: Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul. Incorporam uleiul treptat, apoi iaurtul. Cernem faina si cacaoa. Adaugam in compozitia de mai sus cacaoa, praful de copt si faina, treptat,...Citeste continuarea

Saratele cu drojdie

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Se scot ingredientele din frigider inainte. Se dizolva drojdia in apa calda.   Se face un aluat potrivit de tare, se lasa sa se odihneasca 1-2 ore.  Eu l-am facut cu masina...Citeste continuarea

Pateuri cu aluat de saratele- Buns

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Se scot ingredientele din frigider inainte. Se dizolva drojdia in apa calda.   Se face un aluat potrivit de tare, se lasa sa se odihneasca 1-2 ore.  Eu l-am facut cu masina...Citeste continuarea

Foietaj cu crema de ciocolata

Postat de: daniastefania in Prajituri

Lasam aluatul de foietaj sa se dezghete. Il taiem apoi in forma pe care o dorim. Eu le-am taiat patratele. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu tarhon

Postat de: gey in Ciorbe

Alegem fasolea, o spalam si o punem la fiert. Se schimba apa de 3-4 ori dupa ce da in cateva clocote. De fiecare data se pune fasolea in apa fiarta. Dupa ce s-a fiert ( boaba este moale) ne putem...Citeste continuarea

Lipii cu branza si cartofi pe tigaie

Postat de: Valclaudia in Piine

Punem piureul intr-un castron incapator, adaugam apa calduta, drojdia, sarea si zaharul. Amestecam, adaugam branza telemea trecuta pe razatoarea cu ochiuri fine, apoi faina cat cuprinde....Citeste continuarea

Ciorba de ciuperci cu galuste si fidea

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Ciupercile se trec prin robot sa obtinem un fel de pasta. Ceapa se taie marunt, morcovul se taie rondele, apoi se calesc cateva minute in ulei la foc mic. Adaugam boabe...Citeste continuarea

Fursecuri fragede de post

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Amestecam bine margarina cu cele 4 linguri de zahar pudra, apoi adaugam pe rand sarea, praful de copt, laptele si esenta de vanilie.  Adaugam treptat faina si incepem sa framantam bine...Citeste continuarea

Inele de ceapa (Onion rings) -...

Postat de: scortisoara in Aperitive / Garnituri

Link catre reteta video:  http://youtu.be/C7iX0ctFITY Taiem ceapa in felii mari pe care de dezbinam in inele. Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, sarea , piperu rozmarinul...Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Am cernut faina intr-un castron incapator. Am lichefiat drojdia cu un praf de sare si 1 lingurita de zahar, apoi am adaugat apa calduta si coaja rasa de lamaie. Am facut o groapa in faina din...Citeste continuarea

Tort Dobos

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Crema : Mai intai am inceput cu prepararea cremei,care trebuie sa stea la rece. Intr-o cratita cu fund dublu punem ouale si zaharul,bagam mixerul si mixam cca 5 min,apoi punem cratita pe foc si...Citeste continuarea

Pizza rapida pe aluat cumparat

Postat de: Valclaudia in Pizza

Lasam la dezghetat aluatul de pizza cumparat, apoi il intindem in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem intreaga suprafata a aluatului cu pasta de tomate, presaram busuioc uscat dupa gust....Citeste continuarea

Muffins cu mere

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se mixează untul moale cu zahărul brun. Se adaugă ouăle şi coaja de lămâie. Separat, amestecăm făina de mălai cu sarea şi praful de copt. Adăugăm la amestecul de ouă, pe...Citeste continuarea

Picioare de pasare Phoenix

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

Ghearele curatate si spalate se stropesc cu sos de soia, apoi se pun la prajit, in ulei. Adaugam o cescuta cu apa si condimentele ( anason, ceapa/praz, ghimbir, ardei iute uscat, usturoi), dupa...Citeste continuarea

Stelute cu gem

Postat de: daniastefania in Prajituri

Lasam aluatul de foietaj la dezghetat. Taiem aluatul in patratele. Fiecare patrat se cresteaza in cele patru margini. In mijlocul fiecarui patrat punem o lingurita de gem. Dam fiecarui patrat...Citeste continuarea

Saltimboca alla romana cu mozzarella

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea de vitel se portioneaza in felii se sareaza , se pipareaza . Feliati mozzarella si prosciutto. Pe fiecare felie de carne se aseaza cate o felie de branza, o frunza de...Citeste continuarea

Tort cu crema de ciocolata...

Postat de: Toamna07 in Torturi

Mod de preparare blat : Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt - le cernem - . Am mixat ouale intregi cu zaharul pana si-au triplat volumul .Luam o paleta si incepem sa incorporam...Citeste continuarea

Tort Raffaello

Postat de: cristina1985 in Torturi

Blat :Albusurile se bat spuma cu putina sare.Zaharul si apa se pun la fiert pana da in clocot si se topeste zaharul.Se toarna siropul fierbinte peste albusuri si se amesteca.Adaugi galbenusurile...Citeste continuarea

Cotlet de porc la gratar cu sos de...

Postat de: timea in Porc

Cotletul feliat il batem cu ciocanul de snitele. Saram si piperam pe ambele parti, acoperim cu o folie alimentara carnea si o punem la frigider o ora (daca va grabiti, nu-i bai, o pregatiti asa...Citeste continuarea

Tort cu capsune si busuioc

Postat de: rhapsody in Torturi

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si...Citeste continuarea

Clatite simple

Postat de: dantes in Dulciuri

Maruntim bine banana, adaugam ouale, esenta de vanilie (se poate si fara sau putem folosi scortisoara). Batem bine totul cu telul pana obtinem o pasta omogena, luam din compozitie cate putin,...Citeste continuarea

Sfintisori

Postat de: deea2686 in Dulciuri

Punem faina intr-un bol ,facem o gaura in mijloc, punem drojdia cu putin lapte la inmuiat.Adaugam coaja de lamiie,zaharul,sarea,ouale batute si framintam pina se desprinde de pe bol apoi adaugam...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: deea2686 in Lasagna

Cureti ceapa si morcovul, ceapa o tai marunt, morcovul il dai pe razatoarea mica,l e calesti, adaugi condimentele si apoi 2 linguri bulion. Ungi o tava cu unt, pui foaie de lasagna, ungi foaia...Citeste continuarea

Paste cu pancetta dovlecel si...

Postat de: deea2686 in Paste

Curatam dovleceii si ii taiem julienne.Intr-o tigaie de paste punem o lingura ulei de masline si apoi adaugam pancetta. Lasam la facut 5 minute, adaugam vinul, dovleceii taiati, sarea,...Citeste continuarea

Mucenici muntenesti

Postat de: susu in Dulciuri

Nuca se da putin la cuptor si avem grija pentru ca se arde repede.Cand s-a racit indepartam cojita aceea de deasupra. O parte din nuca se macina la robot/masina de tocat si o parte se zdrobeste ca...Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti

Postat de: susu in Dulciuri

Ingredientele se scot de la frigider cu cateva ore inainte sa ne apucam de aluat. 1) Punem drojdia intr-un bol mic si o maruntim. Adaugam peste ea zaharul, sarea si putin lapte cald.Punem peste...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]