Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Paccheri umpluti la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in PasteCeapa, ardeiul si ciupercile se spala si se toaca marunt. Carnea tocata se codimenteaza si se pune la calit intr-o tigaie, se adauga ceapa tocata marunt, ciupercile si cutia de rosii taiate....Citeste continuarea
Varza la cuptor, cu bacon si carnati
Postat de: merisor67 in PorcIndepartam foile de deasupra verzei, o taiem in doua si ii indepartam cotorul, apoi o tocam si o punem intr-un bol incapator, unde o frecam cu putina sare, presaram piper si cimbru si o...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi
Postat de: monik80 in Mancaruri de postSe curata cartofii si se taie cubulete, ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei, cand ceapa este calita se adauga boiaua, rosia si pasta de tomate si la final cartofi, se adauga...Citeste continuarea
Mucenici cu nuca
Postat de: MirmeaMihael15 in DulciuriMai intai preparam o maia din: drojdie, un praf de sare, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina si o lasam 30-40 de minute pana isi dubleaza volumul. Dupa cela 40 de minute se amesteca...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu biscuiti si...
Postat de: daniastefania in PrajituriPrima data facem un caramel din 5 linguri de zahar si 3 linguri de apa. Cand s-a caramelizat zaharul il turnam in forma in care dorim sa facem crema. Lasam putin sa se intareasca. Pregatim si...Citeste continuarea
Desert mucenici muntenesti
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriMucenicii i-am pregatit cu o zi inainte, astfel: faina am amestecat-o cu praful de sare, apoi am adaugat treptat apa calduta. Am framantat aluatul pana a devenit usor de manevrat, apoi l-am intins...Citeste continuarea
Tort aniversar pentru Ligia si...
Postat de: comanligia in TorturiBlatul :Se separa albusurile de galbenusuri care se bat spuma cu putina sare. Se adauga apoi zaharul si se mixeaza bine pana devine o spuma tare si lucioasa. Se adauga galbenusurile si...Citeste continuarea
Pizza rapida
Postat de: reisnaor_2006 in PizzaTaiem coaja de la feliile de paine, batem 2 oua cu sare si piper si trecem prin ele fiecare felie de paine. Intr-o forma de yena asezam un strat de paine, branza de vaca rasa, salamul, sunca...Citeste continuarea
Cum sa pregatesti homarul by Alex...
Postat de: AlexTeacher in Fructe de marePuneti o oala cu apa si 1 lingurita de sare pe foc. In momentul in care clocoteste adaugati homarul proaspat, viu (da, stiu, e dureros, dar ce sa faci...) si puneti capacul; Lasati-l acolo...Citeste continuarea
Mucenici fierti
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriPuneti la fiert circa 3 l de apa. Cand apa clocoteste, puneti un pic de sare, dati focul mai mic si puneti mucenicii. Lasati-i vreo 20 de minute sau pana cand sunt fierti. Adaugati zaharul tos si...Citeste continuarea
Gnocchi cu gris alla romana
Postat de: geoline in PasteSe pune laptele la fiert cu sare, nucsoara si 50 g unt. Cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul in ploaie. Se fierbe aprox 20 minute pana cand grisul se ingroasa bine. Se ia de pe foc si se...Citeste continuarea
Prajitură cu nucă si mac
Postat de: Angelica in Prajituri*Pentru inceput pregatim blatul asa: 1. Pornim cuptorul sa se incalzeasca. Ne pregatim o tava cam de 33/35 tapetata cu hartie cerata. 2. Cernem intr-un vas faina impreuna cu...Citeste continuarea
Supa deasa de varza cu chorizo
Postat de: mihaelar63 in SupeCuratati, spalati si tocati legumele . Taiati fieluta varza verde Caliti usor in ulei ceapa , morcovul si ardeiul .Adugati si chorizo feliat . Adugati boiaua si imediat [ sa nu se arda ]...Citeste continuarea
Tort Auriu (cu rom si krantz)
Postat de: VanessaAli in TorturiIncepem cu prepararea blatului . Separam ouale si batem albusul cu un fir de sare si cu zahar. Dupa ce s-au batut foarte bine, adaugam treptat galbenusurile, amestecand cu o lingura INTR-O...Citeste continuarea
Supa de primavara
Postat de: gurita_ta2005 in SupePieptul de pui se pune la fiert impreuna cu ceapa alba lasata intreaga. Ceapa verde se taie rondele,ardeiul gras cubulete iar morcovul felii subtiri,se pun la calit in ulei de masline,adaugand...Citeste continuarea
Strudele cu mere
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe spala merele, se decojesc si se dau pe razatoare. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se tin la foc, amestecand din cand in cand. Merele sunt gata atunci cand se evapora sucul pe care...Citeste continuarea
Bulete din cartofi, branza si...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii foarte bine sub jet de apa rece si ii fiebem in coaja pana patrunde furculita usor in ei. Ii trecem apoi sub set de apa rece din nou, ii curatam de coaja si ii dam pe...Citeste continuarea
Cartofi cu branza si marar la cuptor
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe curăţă cartofii, se taie în 4 şi se pun la fiert în apă cu sare pentru 15-20 de minute. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească puţin. Preîncălzim cuptorul...Citeste continuarea
Eclere a la Gaby_d
Postat de: Valclaudia in DulciuriPunem apa cu sarea si uleiul intr-o cratita si le lasam sa dea in clocot la foc iute. Tragem cratita deoparte, punem toata faina si amestecam repede ingredientele cu un tel pana obtinem o coca...Citeste continuarea
Ciorba de linte cu prosciutto
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam legumele, le spalam sub jet de apa rece. Ceapa tocata marunt o calim in ulei 2- minute, adaugam feliile de prosciute taiate fasii, apoi boabele de linte uscata. Punem apa rece, adaugam...Citeste continuarea
Parfait cu migdale caramelizate si...
Postat de: cris2711 in DulciuriPentru un Parfait reusit este nevoie de timp.De data aceasta circa 12 ore.Eu l-am facut ieri si il servim astazi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza circa 5 minute...Citeste continuarea
Prajitura Bounty
Postat de: Valclaudia in PrajituriPentru blat: Preincalzim cuptorul la 175 grade.Batem spuma ouale cu praful de copt, praful de sare,zaharul si pudra de cacao cca 10 minute.Adaugam apoi untul la temperatura camerei, mixam...Citeste continuarea
Desert mucenici "ambitiosi"
Postat de: Monica1997 in DulciuriMargarina şi uleiul se pun într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei. Separat se pregateste maiaua din drojdie, zahăr, o...Citeste continuarea
Sos de ciuperci cu carne
Postat de: dantes in PorcCiupercile se taie in felii si se pun la calit in unt.Carnea se taie in felii subtiri se trece prin faina si se rumenesc cam 2 minute pe fiecare parte in ulei se condimenteaza dupa gust cu sare si...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si crema...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBriosele: Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul. Incorporam uleiul treptat, apoi iaurtul. Cernem faina si cacaoa. Adaugam in compozitia de mai sus cacaoa, praful de copt si faina, treptat,...Citeste continuarea
Saratele cu drojdie
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe scot ingredientele din frigider inainte. Se dizolva drojdia in apa calda. Se face un aluat potrivit de tare, se lasa sa se odihneasca 1-2 ore. Eu l-am facut cu masina...Citeste continuarea
Pateuri cu aluat de saratele- Buns
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe scot ingredientele din frigider inainte. Se dizolva drojdia in apa calda. Se face un aluat potrivit de tare, se lasa sa se odihneasca 1-2 ore. Eu l-am facut cu masina...Citeste continuarea
Foietaj cu crema de ciocolata
Postat de: daniastefania in PrajituriLasam aluatul de foietaj sa se dezghete. Il taiem apoi in forma pe care o dorim. Eu le-am taiat patratele. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu tarhon
Postat de: gey in CiorbeAlegem fasolea, o spalam si o punem la fiert. Se schimba apa de 3-4 ori dupa ce da in cateva clocote. De fiecare data se pune fasolea in apa fiarta. Dupa ce s-a fiert ( boaba este moale) ne putem...Citeste continuarea
Lipii cu branza si cartofi pe tigaie
Postat de: Valclaudia in PiinePunem piureul intr-un castron incapator, adaugam apa calduta, drojdia, sarea si zaharul. Amestecam, adaugam branza telemea trecuta pe razatoarea cu ochiuri fine, apoi faina cat cuprinde....Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci cu galuste si fidea
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Ciupercile se trec prin robot sa obtinem un fel de pasta. Ceapa se taie marunt, morcovul se taie rondele, apoi se calesc cateva minute in ulei la foc mic. Adaugam boabe...Citeste continuarea
Fursecuri fragede de post
Postat de: deyutzky in DulciuriAmestecam bine margarina cu cele 4 linguri de zahar pudra, apoi adaugam pe rand sarea, praful de copt, laptele si esenta de vanilie. Adaugam treptat faina si incepem sa framantam bine...Citeste continuarea
Inele de ceapa (Onion rings) -...
Postat de: scortisoara in Aperitive / GarnituriLink catre reteta video: http://youtu.be/C7iX0ctFITY Taiem ceapa in felii mari pe care de dezbinam in inele. Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, sarea , piperu rozmarinul...Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postAm cernut faina intr-un castron incapator. Am lichefiat drojdia cu un praf de sare si 1 lingurita de zahar, apoi am adaugat apa calduta si coaja rasa de lamaie. Am facut o groapa in faina din...Citeste continuarea
Tort Dobos
Postat de: Constelatialeu in TorturiCrema : Mai intai am inceput cu prepararea cremei,care trebuie sa stea la rece. Intr-o cratita cu fund dublu punem ouale si zaharul,bagam mixerul si mixam cca 5 min,apoi punem cratita pe foc si...Citeste continuarea
Pizza rapida pe aluat cumparat
Postat de: Valclaudia in PizzaLasam la dezghetat aluatul de pizza cumparat, apoi il intindem in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem intreaga suprafata a aluatului cu pasta de tomate, presaram busuioc uscat dupa gust....Citeste continuarea
Muffins cu mere
Postat de: Corina33 in DulciuriSe mixează untul moale cu zahărul brun. Se adaugă ouăle şi coaja de lămâie. Separat, amestecăm făina de mălai cu sarea şi praful de copt. Adăugăm la amestecul de ouă, pe...Citeste continuarea
Picioare de pasare Phoenix
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneGhearele curatate si spalate se stropesc cu sos de soia, apoi se pun la prajit, in ulei. Adaugam o cescuta cu apa si condimentele ( anason, ceapa/praz, ghimbir, ardei iute uscat, usturoi), dupa...Citeste continuarea
Stelute cu gem
Postat de: daniastefania in PrajituriLasam aluatul de foietaj la dezghetat. Taiem aluatul in patratele. Fiecare patrat se cresteaza in cele patru margini. In mijlocul fiecarui patrat punem o lingurita de gem. Dam fiecarui patrat...Citeste continuarea
Saltimboca alla romana cu mozzarella
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel se portioneaza in felii se sareaza , se pipareaza . Feliati mozzarella si prosciutto. Pe fiecare felie de carne se aseaza cate o felie de branza, o frunza de...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata...
Postat de: Toamna07 in TorturiMod de preparare blat : Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt - le cernem - . Am mixat ouale intregi cu zaharul pana si-au triplat volumul .Luam o paleta si incepem sa incorporam...Citeste continuarea
Tort Raffaello
Postat de: cristina1985 in TorturiBlat :Albusurile se bat spuma cu putina sare.Zaharul si apa se pun la fiert pana da in clocot si se topeste zaharul.Se toarna siropul fierbinte peste albusuri si se amesteca.Adaugi galbenusurile...Citeste continuarea
Cotlet de porc la gratar cu sos de...
Postat de: timea in PorcCotletul feliat il batem cu ciocanul de snitele. Saram si piperam pe ambele parti, acoperim cu o folie alimentara carnea si o punem la frigider o ora (daca va grabiti, nu-i bai, o pregatiti asa...Citeste continuarea
Tort cu capsune si busuioc
Postat de: rhapsody in TorturiBlat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si...Citeste continuarea
Clatite simple
Postat de: dantes in DulciuriMaruntim bine banana, adaugam ouale, esenta de vanilie (se poate si fara sau putem folosi scortisoara). Batem bine totul cu telul pana obtinem o pasta omogena, luam din compozitie cate putin,...Citeste continuarea
Sfintisori
Postat de: deea2686 in DulciuriPunem faina intr-un bol ,facem o gaura in mijloc, punem drojdia cu putin lapte la inmuiat.Adaugam coaja de lamiie,zaharul,sarea,ouale batute si framintam pina se desprinde de pe bol apoi adaugam...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: deea2686 in LasagnaCureti ceapa si morcovul, ceapa o tai marunt, morcovul il dai pe razatoarea mica,l e calesti, adaugi condimentele si apoi 2 linguri bulion. Ungi o tava cu unt, pui foaie de lasagna, ungi foaia...Citeste continuarea
Paste cu pancetta dovlecel si...
Postat de: deea2686 in PasteCuratam dovleceii si ii taiem julienne.Intr-o tigaie de paste punem o lingura ulei de masline si apoi adaugam pancetta. Lasam la facut 5 minute, adaugam vinul, dovleceii taiati, sarea,...Citeste continuarea
Mucenici muntenesti
Postat de: susu in DulciuriNuca se da putin la cuptor si avem grija pentru ca se arde repede.Cand s-a racit indepartam cojita aceea de deasupra. O parte din nuca se macina la robot/masina de tocat si o parte se zdrobeste ca...Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti
Postat de: susu in DulciuriIngredientele se scot de la frigider cu cateva ore inainte sa ne apucam de aluat. 1) Punem drojdia intr-un bol mic si o maruntim. Adaugam peste ea zaharul, sarea si putin lapte cald.Punem peste...Citeste continuarea