Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Prajitura cu capsuni
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriCapsuniile congelate se lasa peste noapte intr un castron. Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusuriile se mixeaza cu zaharul si esenta de rom.Se adauga treptat uleiul si...Citeste continuarea
Turta Dulce
Postat de: Lina24 in PrajituriIntr-o cratita se pun 2 linguri de zahar brun la caramelizat . Dupa ce zaharul s-a caramelizat se adauga apa rece si se lasa in continuare pe foc pana se dizolva caramelul. Cand acesta este...Citeste continuarea
Fursecuri fragede cu cafea
Postat de: andaoana in DulciuriOuale impreuna cu indulcitorul sau zaharul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis. Adaugam coaja de lamaie si sarea si cafeau solubila . Omogenizam pana cand se dizolva...Citeste continuarea
Stollen
Postat de: andaoana in DulciuriUntul il topim si il lasam sa se raceasca . Drojdia o dizolvam in lapte caldut impreuna cu zaharul si lasam putin sa stea. Faina cernuta o amestecam cu fructele , nucsoara, sarea ....Citeste continuarea
Prajitura cu nuci si crema de unt
Postat de: katty in PrajituriIncepem cu prepararea primului blat.Frecam galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se albeste si zaharul se topeste. Batem albusurile spuma tare.Cernem peste...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello cu lapte condensat
Postat de: katty in DulciuriPunem merisoarele intr-un castron si turnam vinul. Acoperim cu o folie alimentara si dam castronul la microunde 1 minut. Lasam merisoarele sa se hidrateze, amestecand ocazional. Amestecam laptele...Citeste continuarea
Fursecuri cu zmeura
Postat de: katty in DulciuriIntr-un vas mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, zaharul vanilat si oul pana capata o consistenta cremoasa. Adaugam faina amestecata cu bicarbonatul si un praf de sare.Punem zmeura...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca
Postat de: Lina24 in PrajituriSalam de biscuiţi, reţetă cu nuca Se face un sirop din lapte, zahar si cacao. Se tine pe foc doar cat sa se dizolve zaharul. Se trage deoparte si se adauga...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata, branza si stafide
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Intr-un castron punem ciocolata rupta bucati, laptele si untul si le asezam la bain marie.Amestecam pana ciocolata se...Citeste continuarea
Chiftele de pui
Postat de: gurita_ta2005 in PuiCarnea tocata se amesteca cu condimentele,ceapa si mararul tocate marunt. Se pune oul si putina faina cat sa se lege putin compozitia. Cu mana umeda se formeaza chiftele care se trec prin...Citeste continuarea
Tort Duo - reteta cu nr. 700
Postat de: merisor67 in TorturiPentru blat , separam albusurile de galbenusuri. Presaram cate putina sare peste ambele. Mixam albusurile spuma, la treapta superioara a mixerului, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de...Citeste continuarea
Tort cu jeleu de şampanie şi...
Postat de: diaconta in TorturiPrima data am pregatit jeleul de sampanie . Am pus foile de gelatina în apa rece sa se hidrateze. Am încalzit sampania cu zaharul apoi am scurs bine foile de gelatina,le-am...Citeste continuarea
Fursecuri vanilate cu portocala
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe mixeaza untul cu zaharul tos, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina, un praf de sare, praful de copt, esenta de vanilie si sucul de portocala si se omogenizeaza toata...Citeste continuarea
Tarta sarata cu legume si sunculita
Postat de: retetele_tinei in Aperitive / GarnituriLegumele se curata si se taie, dupa plac. Intr-o tigaie se pun legumele cu putin ulei de masline ( cca. 3 linguri) si se lasa la calit 2 sau 3 minute, apoi, se pune sunculita, apoi piper, se...Citeste continuarea
Prajitura cu branza dulce si gem de...
Postat de: RuxyRux in DulciuriOuale se separa, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza ca pentru bezea. Untul se topeste intr-un vas si se raceste putin. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea
Tort de piscoturi cu ciocolata
Postat de: timea in TorturiCrema: amestecam intr-un vas, frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata....Citeste continuarea
Turta dulce cu mirodenii
Postat de: simona72 in DulciuriPentru inceput ne ocupat de mirodenii pentru a le avea gata pregatite. Intr-o rasnita electrica, ca cea pentru cafea, am pus batonul de scortisoara rupt in bucati, cuisoarele si anasonul stelat...Citeste continuarea
Biscuiti cu alune de padure si...
Postat de: simona72 in DulciuriOale se mixeaza impreuna cu zaharul si sarea pana devin spumoase. Untul se topeste la cuptorul cu microunde. Untul topit se adauga la ouale mixate, in fir subtire in timp ce mixam energic ca la...Citeste continuarea
Placinta cu branza, fulgi de cocos...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru inceput ne ocupam de fructe. Fructele care sunt mai mari, caisele, mango si curmalele, se taie in bucati aproximativ egale cu celelalte fructe. Se pun toate fructele intr-un castron, se...Citeste continuarea
Perisoare de pui in sos alb de...
Postat de: merisor67 in PuiPentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul. Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de...Citeste continuarea
Prajitura cu foi caramel, crema de...
Postat de: andaoana in PrajituriPunem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti...Citeste continuarea
Musaca
Postat de: momo121 in Mancaruri cu carnePentru piure: Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si adaugam sarea, untul, laptele si ii pasam pana obtinem un piure. La...Citeste continuarea
Pogaci cu jumari
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriDrojdia o dizolvam in zerul caldut impreuna cu lingura de zahar si o lingura de faina si lasam sa creasca cam 10 minute . Faina cernuta o asezam intr-un bol si adaugam smantana, sare, 2 linguri...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si visine
Postat de: Criss in TorturiOuale se separe si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa si uleiul si se mixeaza pana se albesc si isi dubleaza volumulsi zaharul se topeste. Faina se amesteca cu...Citeste continuarea
SUPA GRECEASCA CU VARZA SI FASOLE...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSe pun la fiert in supa limpede de curcan morcovii. Sarati . Dupa 10 minute se adauga ceapa , varza , telina , ardeiul si ardeiul iute . Se fierb impreuna inca 10 minute si se...Citeste continuarea
Cornuri hot-dog
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina cu sarea. Se freaca drojdia cu zaharul, se adauga laptele caldut si se toarna peste faina. Se framanta toate impreuna cu untul topit cam 5 minute, puteti sa va ungeti pe maini cu...Citeste continuarea
Cornulete cu smantana umplute cu rahat
Postat de: Corina33 in PrajituriSe amesteca faina cu sarea si cu untul, se freaca bine intre maini pana devine foarte sfaramicios. In smantana se dizolva zaharul si zaharul vanilat, apoi se toarna peste faina impreuna cu...Citeste continuarea
Toba de porc
Postat de: Pungasa_Rogue in Mezel de casaSe elimina grasimea de pe capatana, apoi aceasta din urma se spala, se taie in 2-3 bucati mari si se fierbe in apa cu sare intr-o oala sub presiune, circa o ora sau pana cand carnea cade de pe...Citeste continuarea
Penne cu carne tocata de pui si mazare
Postat de: gurita_ta2005 in PennePastele se fierb intr-o craticioara in apa cu sare. Carnea de pui tocata se pune intr-o tigaie cu ulei de masline si se lasa putina sa se prajeasca. Se pune putina apa si vinul alb,lasam la...Citeste continuarea
GATURI DE CURCAN CROCANTE
Postat de: mihaelar63 in CurcanGaturile de curcan portionate se fierb in apa cu sare in oala sub presiune timp de 30 minute . Zeama de carne rezultata se foloseste ca baza pentru alte supe / ciorbe ....Citeste continuarea
Cozonaci Moldovenesti
Postat de: Murarasu in DulciuriSe pune intr-un castron o mana de faina si se opareste cu laptele clocotit. Se amesteca bine drojdia cu o lingurita de zahar si se lasa sa creasca. Cand coca oparita este doar calduta, se...Citeste continuarea
Prajitura de post cu magiun si orez...
Postat de: andaoana in PrajituriAmestecam cu un tel para indulcitorul sau zaharul cu apa pana cand se dizolva . Adaugam magiunul , uleiul , faina , cacao si praful de opt . Omogenizam foarte bine si turnam...Citeste continuarea
Lebar
Postat de: Pungasa_Rogue in Mezel de casaToata carnea de porc se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert bine de tot se scoate din apa si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in bucati mari. Ceapa se taie marunt si se caleste...Citeste continuarea
Caltabos
Postat de: Pungasa_Rogue in Mezel de casaCarnea de porc se spala si se da prin masina de tocat. Orezul se spala in 2-3 ape si se pune peste carne. Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se pune alaturi de carne si orez,...Citeste continuarea
Snickers
Postat de: Xandrinne in PrajituriPentru blat batem spuma albusurile cu un praf de sare si cu zaharul. In bezeaua obtinuta incorporam faina amestecata cu nuca si praful de copt. Omogenizam compozitia, o turnam in tava...Citeste continuarea
Prajitura cu blat din albusuri cu...
Postat de: MotanLaOale in PrajituriPentru blat se bat albusurile spuma tare. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul si este tare. Se pune uleiul si se mixeaza. Se pune si faina, coaja de...Citeste continuarea
Fursecuri fragede a la Timea
Postat de: Geanina87 in DulciuriMixam untul cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam oul intreg si galbenusurile mixand foarte bine dupa fiecare.Punem si esenta de vanilie. Faina se amesteca cu amidonul si se incorporeaza...Citeste continuarea
Briose cu fructe confiate
Postat de: licurici_lra in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri, iar margarina se topeste. Margarina se mixeaza impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile, apoi se adauga laptele si se amesteca....Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: Dya in DulciuriAmestecăm făina cu praful de copt, zahărul şi sarea. Adăugăm oul şi uleiul, apoi turnăm puţin câte puţin laptele. Omogenizăm totul şi încorporăm fulgii de...Citeste continuarea
Rasol de pui
Postat de: Jymy in PuiSe curata puiul si se pune la fiert la foc potrivit. Se spumuieste ocazional. Cartofii si morcovii (curatati) se adauga cand carnea se patrunde bine. Se sareaza dupa gust si se continua...Citeste continuarea
Briose de post pentru Mos Craciun
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postPreincalzim cuptorul la 180 grade. Topim 2 linguri de zahar la foc mic intr-o craticioara. Adaugam nuca taiata grosier, , dam deoparte de pe foc si turnam zaharul caramelizat pe o folie din...Citeste continuarea
Turta dulce
Postat de: Adele in DulciuriPentru inceput se pune la foc intr-o oala mierea,intr-un vas se amesteca faina cu sare, bicarbonat, coaja de portocala, scortisoara si cuisoare (dupa gust) si oul, se amesteca bine. Dupa care se...Citeste continuarea
Porc cu susan la punga in cuptor
Postat de: Valclaudia in PorcPreincalzim cuptorul la 220 grade. Spalam carnea si o taiem cubulete de marimea dorita. Peste bucatile de carne presaram sare si piper, condimentul din comert pentru carne de porc, boiaua...Citeste continuarea
Curcubeu de turta dulce
Postat de: Valclaudia in DulciuriPunem zaharul la foc mic intr-o craticioara, il caramelizam si adaugam apa cu foarte mare grija, apoi lasam pe foc pana obtinem siropul. Lasam la racit, apoi adaugam untul, oul,sarea,...Citeste continuarea
Paste cu branza
Postat de: Jymy in SpaghetePastele se fierb în apă cu sare. Opţional se poate adăuga o linguriţă cu busuioc uscat. Separat, amestecăm ouăle cu smântâna. Într-o tigaie de teflon,...Citeste continuarea
Desert gogosi cu lingura, pufoase...
Postat de: AdrianUdrea in DulciuriSe sparg ouale intr-un bol si se presara sare peste ele, apoi se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pana la diluarea zaharului. Se adauga iaurtul si praful de copt, apoi treptat, faina....Citeste continuarea
CORNULEȚE DE POST
Postat de: panacris in DulciuriÎntr-un vas înalt se pun borșul, uleiul, margarina, sarea, și drojdia. Se adaugă ușor, ușor făina ;) și se amestecă, până ce se va obține un aluat omogen, elastic și...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare din ciuperci
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam ceapa si ardeiul, le spalam si le taiem cubulete. Punem ceapa si ardeiul la calit in ulei pentru 5 minute. Adaugam varza tocata, borcanul de legume pentru ciorbe, apa plata, foaia de...Citeste continuarea
Snitele din soia cu sos de spanac...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSoia se pune la fiert in apa cu putin Delikat pentru 10 minute, apoi se lasa la scurs. Batem ouale cu putina sare si piper, adaugam apa si faina, obtinem o compozitie ca pentru clatite....Citeste continuarea
Crap cu sos de rosii
Postat de: Jymy in Crap / CarasSe cresteaza pestele din loc in loc, se condimenteaza cu sare si piper, se persara busuiocul si printre crestaturi se adauga cateii de usturoi feliati. Se unge uniform cu suc de rosii si se...Citeste continuarea