A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ardei umpluti cu orez si legume de...

Postat de: Oana in Mancaruri de post

Fierbe orezul si lasa-l sa se raceasca intr-un castron. Pune apoi deasupra porumbul din conserva, scurs bine, fasolea rosie din conserva, scursa si spalata,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si branza...

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli merele, le cureti de coaja, le tai in cubulete si le pui la calit intr-un vas cu 2 linguri de zahar brun si apa. Le lasi pana se inmoaie putin. Amesteci branza cu ouale, zaharul si cu...Citeste continuarea

Cremvusti in aluat

Postat de: oanapl in Mancaruri cu carne

Dupa ce s-a dezghetat aluatul complet, il intinzi si il netezesti cu sucitorul, apoi il tai in 6 parti egale. Imparti din ochi, in trei, pe partea lunga si treimile din parti le tai fasii de 1,5-2...Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu carne de pui...

Postat de: oanapl in Pui

Cureti cartofii, ii speli, ii tai feliute si ii pui la fiert, in apa cu sare. Toci ceapa marunt si o calesti in ulei, apoi adaugi carnea tocata, ciupercile taiate marunt, ardeiul...Citeste continuarea

Desert tort de portocale cu...

Postat de: reisnaor_2006 in Torturi

 Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand se incorporeaza. Compozitia...Citeste continuarea

Sarmalute de post cu ciuperci

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Pentru inceput, desprindem foile de varza murata si daca este nevoie le lasam putin in apa rece, la desarat. Curatam si spalam toate legumele. Ciupercile se fierb putin, apoi se trec prin...Citeste continuarea

Placinta cu carne tocata si bacon

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai, mi-am pregatit ingredientele. Am ras branza intr-un castron. Ceapa am taiat-o marunt, apoi am pus-o in tigaia wok, in care am incins putin ulei, am adaugat baconul, am amestecat, apoi...Citeste continuarea

Salata Fantezie

Postat de: costi7hector in Salate

Taiem pieptul de pui felii, il ungem cu ulei, saram, piperam si il frigem in tigaia grill, circa 20 de minute, 10 minute pe o parte, 10 pe cealalta. Il lasam sa se racoreasca un pic, apoi il taiem...Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de cirese si...

Postat de: Adele in Torturi

E putin de munca, dar nu-i bai 😊👌 Se incepe cu blatul , se mixeaza albusurile spuma cu sare, se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma, se incorporeaza faina si praful...Citeste continuarea

Desert negresa cu bile de ricotta...

Postat de: Adele in Prajituri

Pentru inceput, se pregateste compozitia, separat se mixeaza albusurile cu putina sare, pana devin spuma; in alt vas, se mixeaza galbenusurile cu zahar, se adauga ciocolata si untul topit si...Citeste continuarea

Covrigi dospiti cu seminte de mac...

Postat de: Valclaudia in Piine

Intr-un vas incapator, amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, apoi faina proaspat cernuta. Amestecam si incorporam apoi uleiul in aluat pentru a-i da...Citeste continuarea

Desert mini eclere

Postat de: Adele in Prajituri

Pentru inceput, se pregateste aluatul: intr-o cratita, se pune apa la fiert cu sarea, apoi se adauga untul, iar cand da in clocot, se adauga faina si, cu un tel, se amesteca in continuu, pana cand...Citeste continuarea

Mini pizza din foietaj

Postat de: stefy_a in Pizza

Fiecare foaie se imparte in doua dreptunghiuri, si apoi, din fiecare foaie, se taie margini de circa 1 cm grosime cu care se inconjoara marginile dreptungiurilor – pentru a...Citeste continuarea

Borzaska - reteta de snitel...

Postat de: Ksenya in Porc

Cum se prepara Borzaska - reteta de snitel unguresc in crusta delicioasa de cartofi Carnea se bate bine cu un ciocan de bucatarie, se sareaza si se pipereaza, se da la rece pentru a 2 a zi....Citeste continuarea

Aperitiv rulada de spanac umpluta...

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

   Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas cu uleiul, spanacul, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare.   Cu...Citeste continuarea

Salata cu somon afumat

Postat de: mihaelar63 in Salate

Curatati si spalati legumele si patrunjelul verde. Feliati rondele castravetele si ceapa rosie. Taiati felii ardeiul kapia. Ardeiul iute l-am taiat rondele, cu tot cu...Citeste continuarea

Sarmale cu pleurotus

Postat de: dantes in Mancaruri de post

Se opareste varza in apa sarata, circa 3-5 minute si se desface in foi. Ciupercile pleurotus se spala bine si se taie marunt. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, se adauga pasta de...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere si crema de...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui intr-un bol, faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi untul topit si 100 ml de smantana si framanti un aluat moale, deloc lipicios pe care il pui la frigider pana cand...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu ciuperci si porumb

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Taie ardeiul si ciupercile cubulete mici, iar ceapa verde, feliute subtiri. Mixezi bine ouale pana devin o compozitie spumoasa. Torni usor uleiul mixand in continuare. Adaugi faina cernuta...Citeste continuarea

Aperitiv pancakes cu sunca si branza

Postat de: Adrian2016 in Aperitive / Garnituri

            Pentru inceput, dam branza prin razatoarea cu ochiuri mari, sunca o taiem cubulete mici. Oul il punem intr-un castron si-l mixam...Citeste continuarea

Gulas unguresc

Postat de: oanapl in Vita

Se curata carnea de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Morcovii si telina se...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa naturala...

Postat de: RuxyRux in Vegan / Raw vegan

Se pune caju in apa, la hidratat, minim o ora, sau (peste noapte). Se scurge de apa, se pune la blender, se marunteste, apoi se adauga si avocado. Mai exista varianta sa faceti pudra caju la...Citeste continuarea

Desert cremsnit rapid

Postat de: eumimi in Prajituri

Mixam praful pentru crema cu laptele, pentru cateva minute, pana cand crema devine suficient de tare. Punem pe un platou o foaie de cremsnit, adaugam jumatate de crema, alta foaie de cremsnit,...Citeste continuarea

Varza cu ciuperci si sos de legume...

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Varza o punem la desarat, in apa rece. Apa o schimbam din cand in cand. Dupa ce s-a desarat atat cat ne dorim, o scurgem bine de apa si o tocam. Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim...Citeste continuarea

Sarmalele padurarului (de post)

Postat de: Ksenya in Mancaruri de post

     Spalam bine frunzele de podbal in mai multe ape, le oparim in apa clocotita cu putina sare (mai putin de un minut) si le lasam la scurs. Daca aveti frunze puse la borcan...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu Oreo

Postat de: AndrutzaP in Torturi

   Pentru inceput, maruntim biscuiti in blender. Biscuiti maruntiti ii amestecam cu untul topit si omogenizam foarte bine. Asezam biscuitii pe fundul tavii in care intentionam sa montam...Citeste continuarea

Cum se toaca verdeturile

Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras

Pentru a toca rozmarinul si cimbrul, trebuie mai intai sa curatati frunzulitele de pe crenguta. Se taie apoi prin miscarea de balans a cutitului. Frunzele mai mari de busuioc se rup de pe...Citeste continuarea

Desert tort diplomat cu fructe (1...

Postat de: AndrutzaP in Torturi

    Pentru inceput, punem gelatina la hidratat.      Intr-o craticioara cu fundul dublu, punem zaharul, cele 5 galbenusuri, faina si esenta de lamaie. Amestecam bine cu...Citeste continuarea

Desert mucenici unsi cu miere

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Punem drojdia intr-un castron incapator, adaugam zaharul si sarea. Turnam apoi apa calduta, amestecam sa se dizolve drojdia. Punem coaja de lamaie si zaharul vanilat, apoi adaugam...Citeste continuarea

Desert mucenici muntenesti

Postat de: ladydi in Dulciuri

Punem la fiert 3 l de apa cu putina sare. Cand incepe sa fiarba apa, micsoram focul, adaugam mucenicii, amestecam si ii fierbem circa 8 minute sau pana se ridica deasupra. Oprim focul si...Citeste continuarea

Desert bomboane Raffaello

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Pentru inceput, prajim usor intr-o tigaie antiaderenta, miezul de caju, il lasam la racit. Punem zaharul si untul intr-o craticioara, lasam pana se topeste untul si se dizolva cristalele de...Citeste continuarea

Desert tort Negresa de post

Postat de: amalia01 in Torturi

  Amesteci bine toate ingredientele uscate, mai putin  praful de copt. Adaugi apoi uleiul, apa minerala si dulceata, omogenizand bine cu ajutorul unui tel. Stingi praful de...Citeste continuarea

Desert tiramisu reteta cu dulceata...

Postat de: panacris in Dulciuri

Tiramisu reţetă originală Din cele 100 g de cafea boabe, se păstrează cca. 5-6  boabe ptr decor, apoi restul se macină fin. Se face o cafea tare pentru însiroparea...Citeste continuarea

Desert Prajitura cu mere si nuca...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol, se pune faina cu sarea, zaharul, bicarbonatul, apa si uleiul. Se adauga margarina taiata bucati mici si se framanta un aluat omogen. Se infoliaza si se da la rece pentru cca. 2 ore....Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu dovlecel,...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoare. Îl amestecăm cu brânza și mărarul tocat. Batem ouăle cu un praf de sare, apoi le amestecăm...Citeste continuarea

Pizza la tigaie

Postat de: mirela0911 in Pizza

Se pregateste topping-ul. Carnatul se taie rondele. Ciupercile se curata de pielita, se spala, se sterg bine, apoi se taie felii. Sunca se taie fasii. Ceapa se taie julienne, iar din ardeiul iute...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Pregatim mai intai toate ingredientele. Din cacaua cernuta si apa, facem o pasta intr-un mic bol, adaugam si vanilia. Punem untul moale, zaharul, ouale pe rand, faina, laptele si mixam cu un...Citeste continuarea

Chiftele cu salata de ceapa

Postat de: eumimi in Porc

Se taie 2 cepe marunt si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga bulionul, usturoiul dat pe razatoarea mica, ardei boia dulce, sare si piper. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica,...Citeste continuarea

Mamaliga cu ciuperci si ou

Postat de: madi_marin in Mancaruri de legume

Se pregăteşte o tocăniţă de ciuperci: se călesc în ulei, ceapa tocată mărunt şi usturoiul, apoi se adaugă ciupercile tocate. Se lasă să scadă de tot apa lăsată de acestea. Se...Citeste continuarea

Desert biscuiti Urechile lui Aman

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Puneti bucatelele de unt si cu mana frecati si formati un aluat....Citeste continuarea

Desert cozonac fara framantare cu...

Postat de: momo121 in Dulciuri

   Pentru inceput, dizolvam drojdia cu 1 lingura de zahar, pana devine o pasta.       Intr-un vas mare, cernem faina impreuna cu sarea, iar in centrul...Citeste continuarea

Mancare de legume la slow cooker...

Postat de: momo121 in Slow Cooker

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam toate legumele in vasul de la slow cooker-ul Crock-Pot...Citeste continuarea

Desert cornulete fragede, cu gem de...

Postat de: diaconta in Dulciuri

Faina am amestecat-o cu sarea, untul si osânza. A rezultat o compozitie nisipoasa. Am adaugat restul ingredientelor, mai putin gemul. Am framântat pâna ce am obtinut o...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata si...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Incepem cu topirea untului, apoi macinarea biscuitilor. Amestecam biscuitii macinati cu untul topit si distribuim compozitia intr-o forma de tort detasabila. Eu am pus si hartie de copt in forma,...Citeste continuarea

Ceafa de porc prajita, cu cartofi...

Postat de: amradu in Porc

Se taie ceafa in felii de 1.5-2 cm grosime, se da cu sare si piper pe toate partile, se prajeste pana devine crocanta. Cartofii se taie in fasii medii spre mari (cum ii face bunica mea) se dau...Citeste continuarea

Biban de mare la cuptor

Postat de: nadea68 in Peste

Incepem cu pestele, il curatam, il taiem in doua, scoatem maruntaiele si oasele. Spalam bine si-l punem la scurs. Taiem felii portocala, scoatem boabele de la rodie. Luam pestele, il saram...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Se curata ciupercile de pielita exterioara, iar cozile sa taie marunt( nu se arunca). Usturoiul se curata si se taie fiecare catel cat mai marunt. Carnatii se prajesc si se taie feliute...Citeste continuarea

Desert tort cu ananas si crema...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru blat , pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotită, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati...Citeste continuarea

Tarta cu spanac si branza

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Intre timp, mixezi branza...Citeste continuarea

Aperitiv cosulete cu bacon si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Într-o tava pentru 6 briose, asezi câte 2-3 felii de bacon în fiecare adâncitura, astfel ca formele sa fie îmbracate la interior. Legumele mexicane (decongelate si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]