Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert placinta cu mac si coacaze...
Postat de: andaoana in PrajituriFoile: Intr-un vas care se poate pune pe foc, punem zaharul + laptele+ uleiul + scortisoara si le incalzim la foc mic, pana cand se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca si adaugam coaja de...Citeste continuarea
Croissant cu piept de pui si avocado
Postat de: cristina1985 in SandvisuriSe taie pieptul de pui si se bate putin. Se pune sare, piper si se prajeste in putin ulei, pana devine alb. Apoi ,se toarna putina apa si se continua asa (adaugand apa) 1 ora si 10 minute, la...Citeste continuarea
Tarta cu ton si legume
Postat de: oanapl in TonDesfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă cu sare, timp de 3 minute, apoi le scurgi bine de apă. Speli ciupercile, le tai felii și le fierbi în apă cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu arome de toamna...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Galbenusurile le mixati spuma cu zaharul. Incorporati siropul de gutui, uleiul si iaurtul. Faina o amestecati cu praful de copt, o adaugati in compozitia de mai sus. Puneti si...Citeste continuarea
Desert placinta cu branza si urda (2)
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriMai întâi pregătim umplutura: Punem stafidele in apa calda, cat sa le acopere si le lăsăm la hidratat cam 15 min. Dam branza pe razatoare, adaugam restul ingredientelor si...Citeste continuarea
Desert briose cu banane si sos caramel
Postat de: eumimi in PrajituriMargarina moale se amesteca cu zaharul cu ajutorul unei furculite. Adaugam pe rand ouale, apoi banana sfaramata cu furculita. Adaugam apoi si faina, praful de copt si ciocolata taiata marunt....Citeste continuarea
Desert tarta cu magiun de prune si...
Postat de: RuxyRux in PrajituriBlatul se prepara simplu, se amesteca untul rece taiat felii cu oul, zaharul, faina, praful de copt, apa si vanilia si se formeaza un aluat care se infaineaza usor. Pe o suprafata de intins...Citeste continuarea
Supa crema cu peste
Postat de: xana in SupeCuratam dovlecelul, indepartand miezul si coaja, apoi il taiem in bucati, la fel facem si cu chayote. Morcovul curatat se taie in rondele. Taiem pazul bucati si il calim in ulei de masline pana...Citeste continuarea
Naan- paine indiana
Postat de: xana in PiineAmestecam drojdia cu zaharul si doua linguri din cantitatea de apa calduta si o dam deoparte cca 10 minute pana formeaza o spuma deasupra. Adaugam peste drojdie restul de apa, faina, iaurtul,...Citeste continuarea
Painici umplute
Postat de: panacris in Piine“Amestecați toate ingredientele până veți obține o masă omogenă. Puneți masa obținută într-o pungă și dați la frigider pentru 2 ore. Apoi scoateți aluatul din...Citeste continuarea
Creier pane, cu pesmet
Postat de: vasimur in PorcSe spală bine creierul în apă rece după care se pune la scurs într-o strecurătoare. Se bat ouăle și se încorporează făina. Se amestecă bine și se lasă...Citeste continuarea
Supa cu fasole verde si ficatei de pui
Postat de: mihaelar63 in SupeSpalati si curatati ceapa, usturoiul si morcovul. Spalati verdeturile. Taiati morcovii dupa plac. Tocati ceapa si usturoiul marunt. Curatati ficateii de pielite si ii...Citeste continuarea
Friganele cu panettone
Postat de: xana in Mancare copiiBatem oul cu laptele, frisca, scortisoara, cardamomul si un praf de sare. In acest amestec lasam feliile de panetone cca 5 minute, intorcandu-le cu grija cam pe la jumatatea timpului, pentru a se...Citeste continuarea
Coaste si cartofi la cuptor
Postat de: xana in Mancaruri cu carneCu un servetel absorbant stergem carnea pentru a indeparta orice exces de umiditate, apoi o pudram cu sare, piper, paprika si usturoiul tocat in asa fel incat toata suprafata sa fie condimentata....Citeste continuarea
Desert tort de ciocolata cu...
Postat de: xana in TorturiPentru blat, batem albusurile cu un praf de sare, pana se obtine o spuma tare. Margarina la temperatura camerei se mixeaza si ea impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul, dupa care...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu scortisoara
Postat de: eumimi in DulciuriMai intai mixam untul moale impreuna cu zaharul pudra. Adaugam oul si mai mixam pana cand acesta se incorporeaza bine in aluat. Adaugam apoi faina, cacaua si scortisoara si framantam un aluat,...Citeste continuarea
Snapper la cuptor
Postat de: xana in PestePestele se curata de solzi si intestine si se spala bine, apoi se usuca cu un prosop de hartie. Cu un cutit bine ascutit, facem cate doua- trei taieturi superficiale pe ambele parti pentru a...Citeste continuarea
Mancare de praz cu aripioare
Postat de: eumimi in PuiTaiem prazul rondele si il calim in ulei impreuna cu aripioarele. Le lasam pana cand incep sa se rumeneasca, apoi adaugam 1 cana de apa si cartofii taiati cuburi. Lasam 15 min. la fiert, dupa care...Citeste continuarea
Cartofi cu brocoli la cuptor
Postat de: xana in Mancaruri de legumeCartofii se spala si se taie in cuburi potrivit de mari, iar ceapa in jumatati. Intr-un castron se amesteca toate condimentele impreuna cu usturoiul taiat fasii si 7-8 linguri de ulei de...Citeste continuarea
Salata de boeuf, reteta...
Postat de: RODIMUR in SalateCum se prepara Salata de boeuf, reteta traditionala pentru sarbatori in familie: Carnea de vițel/vită se spală, se curăță de vițe, seu și de pielițe nedorite, după care se pune cu...Citeste continuarea
Aperitiv placinta rulata cu sunca...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriAluatul: Se prepara maiaua din 100 ml lapte caldut, 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia, se amesteca, apoi se lasa la dospit. Faina se cerne, se presara sarea si se adauga uleiul. Dupa...Citeste continuarea
Desert gogosi cu scortisoara
Postat de: amalia01 in DulciuriFaina o golesti intr-un vas suficient de mare. Din drojdie, 1 lg de zahar si 50 ml lapte caldut, prepari o maia pe care o torni in mijlocul fainii, unde ai realizat un spatiu special si lasi pana...Citeste continuarea
Desert mini tarte cu crema de...
Postat de: gospodariu in PrajituriPentru cojile de tarte, vom amesteca galbenusurile cu zaharul, adaugam untul si faina, amestecam pana se omogenizeaza dupa care se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cca 1 ora....Citeste continuarea
Linte cu carnati cabanos
Postat de: Ina in Mancaruri cu carnePunem lintea la inmuiat, in apa calduta. Tocam ceapa, ardeiul si morcovul si le calim usor in 50 ml ulei incins. Portionam carnatii cabanos si-i punem peste legume, lasandu-i 2 minute sa se...Citeste continuarea
Desert placinta cu branza dulce
Postat de: gospodariu in PrajituriSe deschide pachetul de foi de placinta proaspete si se intinde pe planseta. Branza de vaci se amesteca foarte bine cu ouale, zaharul, zaharul vanilinat si sarea.Se adauga apoi coaja de lamaie...Citeste continuarea
Tarta cu pui si ciuperci
Postat de: madi_marin in Mancaruri cu carneSe tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei, apoi se adaugă carnea şi ciupercile feliate şi se mai lasă pe foc câteva...Citeste continuarea
Mini-placinta cu ton si cascaval
Postat de: madi_marin in PesteSe tapetează forma detaşabilă cu hârtie de copt. Conserva de ton se scurge de ulei sau sucul propriu şi se amestecă cu ceapa verde tocată mărunt şi caşcavalul ras. În...Citeste continuarea
Desert clatite cu sirop de artar in...
Postat de: AdrianUdrea in DulciuriSpargem ouale intr-un vas, presaram sare peste ele si le mixam energic pana se omogenizeaza. Adaugam siropul si din nou omogenizam, apoi adaugam laptele si faina. Omogenizam din nou...Citeste continuarea
Desert tarta cu branza si mere
Postat de: mirela0911 in DulciuriAluatul: Intr-o craticioara se pun 100 ml lapte sa se incalzeasca usor. Se adauga 1 lgt zahar si 1 lg faina, se amesteca, apoi se adauga si drojdia. Se lasa sa se activeze. Intr-un bol se...Citeste continuarea
Desert tort cu visine ( reteta cu...
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat o parte din faina si pesmet, am...Citeste continuarea
Tarta cu carne
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneAluatul pentru tarta il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Am folosit o forma rotunda de ceramica 28 cm. Dupa ce s-a dezghetat aluatul, am impartit in doua parti, una mai mare pe care...Citeste continuarea
Supa crema de dovleac reteta simpla...
Postat de: mirela0911 in SupeCum se prepara Supa crema de dovleac reteta simpla si sanatoasa Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele,...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneMai intai punem cartofii la fiert, ii fierbem in coaja, adaugam putina sare in apa in care fierbem cartofii. Dupa ce au fiert, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi mai mari. Separat taiem...Citeste continuarea
Mamaliga cu branza (in straturi)
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe pune la fiert intr-o oala, apa cu sarea. In mometul in care incepe sa dea in clocot, se toarna faina in ploaie si se amesteca cu un tel. Se lasa pe foc mic (atentie ca sare) si se amesteca...Citeste continuarea
Desert placinta cu branza si smantana
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe cerne faina si se amesteca cu zaharul vanilat, zaharul, smantana si untul. Se framanta toate ingredientele pana cand nu se mai lipesc de mana. Se imparte aluatul in doua si se intinde o foaie...Citeste continuarea
Desert prajitura de post
Postat de: CofetariiBucatari in PrajituriFoi: Amestecam faina cu zaharul si praful de copt. Adaugam peste ele bulionul, zeama de lamaie si uleiul, apoi incepem sa framantam aluatul. Dupa ce l-am framantat, il vom imparti in 4 bucati. Vom...Citeste continuarea
Mercimek sau supa crema de linte-...
Postat de: eumimi in Mancaruri de postTaiem ceapa julienne, morcovul felii mai mari si le punem la calit in ulei incins pentru 10-15 min. Adaugam lintea si lasam cateva minute, sa se combine gusturile. Adaugam apa cat sa...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si bezea
Postat de: cristina1985 in PrajituriUmplutura : Se amesteca toate ingredientele. Aluat : Se cerne faina, praful de copt si cacaua si se amesteca cu zahar, ulei, lapte, oua. Va rezulta un aluat gros, dar care curge. Se toarna...Citeste continuarea
Salata de icre
Postat de: licurici_lra in SalateMiezul de paine se pune la inmuiat in apa, apoi se amesteca cu icrele proaspete. Se adauga ulei, putin cate putin si se amesteca usor, pana se incorporeaza bine. Se adauga zeama de lamaie,...Citeste continuarea
Desert OLADI - Clatite rusesti
Postat de: Ina in DulciuriSpargem ouale intr-un vas incapator si le mixam bine cu iaurtul. Adaugam zaharul și praful de sare, apoi faina si bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie. Omogenizam totul cu...Citeste continuarea
Desert gogosi din banane creole
Postat de: ctlina in DulciuriPuneti faina intr-un castron. Adaugati un galbenus, un ou intreg, sarea, zaharul si rom-ul. Amestecati si turnati treptat laptele, amestecand in continuu. Adaugati albusul de ou batut...Citeste continuarea
Vitel cu ciuperci si smantana
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneSpalati, curatati si taiati ciupercile felii. Curatati si tocati ceapa marunt. Rumeniti ceapa tocata in 2 linguri de ulei, adaugati carnea si colorati-o pe toate partile. Adaugati vinul...Citeste continuarea
Supa de fasole verde
Postat de: ctlina in Mancaruri de postCuratati si spalati legumele. Taiati rosiile si cartofii in bucati. Tocati ceapa si taiati in rondele morcovul. Rupeti pastaile in 2-3 bucati. Puneti la fiert 1,5 l de apa. Adaugati...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de portocale...
Postat de: katty in TorturiIncepem cu pregatirea blatului. Amestecam ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul intr-o forma de tort si coacem pana...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: katty in PrajituriBatem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul, nucile si faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea
Desert fursecuri cu rom si cacao
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc in care punem toate ingredientele, mai putin laptele si cacaua. Framantam un aluat nelipicios pe care il impartim in doua parti....Citeste continuarea
Placinta cu carne de porc si legume
Postat de: katty in PorcAmestecam carnea tocata cu mazarea, porumbul, cubuletele de vinete, morcovul ras, sare, piper, cimbru si oul. Intr-o tava, asezam pe rand jumatate din foile de placinta, pe care le ungem cu...Citeste continuarea
Cotlet de porc picant cu glazura de...
Postat de: katty in PorcSpalam bucata de carne si crestam soriciul oblic, pe toata lungimea lui. Asezam bucata de carne in tava impreuna cu vinul, sare, piper, cimbru si foi de dafin. Acoperim tava si o lasam peste...Citeste continuarea
Tarta cu piept de pui si porumb
Postat de: katty in PuiPregatim mai intai crusta. Amestecam cu varful degetelor faina cu sare si untul rece taiat bucati pana capata aspectul de nisip. Adaugam galbenusul si cate putina apa rece si framantam un aluat...Citeste continuarea
Desert prajitura cu coacaze negre
Postat de: cristina1985 in PrajituriAluatul: Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina, praful de copt. Se tine la frigider 20 minute. Umplutura: Peste coacazele dezghetate, se pune zaharul si cel vanilinat...Citeste continuarea