A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata de leurda cu rosii

Postat de: MotanLaOale in Salate

Rosiile se spala si se taie felii. Leurda se spala si se taie fasii. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron. Se pune ulei de masline, otet, sare, zahar si piper si se amesteca...Citeste continuarea

Desert prajitura Fanta

Postat de: nana in Prajituri

Blatul: Albușul se amesteca bine pana devine tare (cu sare), și se da la frigider. Gălbenușul și zaharul se bat bine pana devine cremos, pui uleiul in fir subtire. Faina, cacao și praful...Citeste continuarea

Desert prajitura/tort cu morcovi

Postat de: nana in Prajituri

Se bat ouăle cu zaharul pana se topește zaharul, se pune uleiul in fir subțire (se amesteca continuu), apoi se adauga restul ingredientelor (la final se adauga faina). Se pune foaie de copt...Citeste continuarea

Coaste afumate la slow cooker...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Coastele se portioneaza si se pun in vasul aparatului slow cooker Crock-Pot . Se toarna apa si uleiul si se pune capacul. Se pune aparatul pe functia high pentru 5 ore. Se scot coastele...Citeste continuarea

Salata de legume cu leurda

Postat de: MotanLaOale in Salate

Se curata castravetele, ceapa si ridichiile si se taie rondele. Rosiile se taie felii. Leurda se spala si se taie marunt. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se pune ulei...Citeste continuarea

Snitele de porc in crusta de pesmet...

Postat de: AdrianUdrea in Porc

Se feliaza cotletul de porc in felii foarte subtiri.  Se bat feliile de carne cu ciocanul de snitele, apoi se presara putina sare peste ele. Se amesteca ouale cu sare, piper si mustar...Citeste continuarea

Desert boccelute cu bezea si nuca

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Intr-un castron se pune faina, praful de sare si zaharul vanilat si se amesteca foarte bine. Adaugam untul rece taiat bucatele si incepem a framanta cu ajutorul degetelor pana obtinem un aluat...Citeste continuarea

Desert cosulete Duo cu ciocolata si...

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Topim, în vase separate, la bain marie, ciocolata albă și ciocolata amăruie. Când sunt fluide, cu ajutorul unei pensule tapetăm pereții formelor de brioșe din silicon cu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu piscoturi si mure

Postat de: anuta in Prajituri

O mana de mure proaspete se dau in cateva clocote cu o cana de zahar si 100 ml apa rece, apoi se lasa sa se raceasca bine, chiar se dau 10-15 minute la frigider. Se taie 7-8 piscoturi in 2...Citeste continuarea

Supa crema cu chimen si galusti...

Postat de: anuta in Supe

Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert, acoperit de apa cu un praf de sare, lingurita de amestec de legume si un strop de ulei de masline. Cand zarzavatul se fierbe bine, se...Citeste continuarea

Ciorba radauteana cu muschi de porc

Postat de: anuta in Ciorbe

Carnea se spală bine, se taie bucăţele şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o linguriţă de sare; se lasa sa dea in 2-3 clocote, dupa care scurgem apa in care a fiert si se...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu spanac, branza,...

Postat de: anuta in Aperitive / Garnituri

Galbenusurile frecate un pic cu uleiul si sarea se amesteca cu piureul de spanac bine scurs, se adauga si smantana, se pipereaza. Albusurile se bat spuma tare cu un pic de sare, se...Citeste continuarea

Rotite din vinete umplute

Postat de: anuta in Mancaruri de legume

Jumatate de cescuta de cus-cus se opareste cu 3/4 cescuta de apa fiarta, se adauga un strop de ulei de masline, un praf de sare, se acopera si se da deoparte sa se inmoaie. Vanata mare se...Citeste continuarea

Vinete umplute cu carne tocata de pui

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legume

Se spala vinetele si se taie in doua pe lung si se scobeste miezul cu ajutorul unei linguri. Miezul scobit il vom toca marunt si-l vom folosi la umplutura. Vinetele scobite se presara cu sare...Citeste continuarea

Desert rulada cu blat de cafea si...

Postat de: anuta in Prajituri

Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca 10-15 minute, amestecand cand si cand. Se opreste focul dupa ce...Citeste continuarea

Cotlete de porc umplute cu fasole...

Postat de: anuta in Porc

Cotletele se spala si se zvanta, apoi se face cu un cutit ascutit, in partea superioara, cate o taietura, pe mijlocul laturii cu carne, fara a taia lateralele cotletelor, taietura dusa cu grija...Citeste continuarea

Stufat cu carne de ied

Postat de: Bunica in Mancaruri cu carne

Bucatile de carne portionate se spala si se pun la fiert intr-un vas /cratita incapator. Se spumeaza din cand in cand. Cat fierbe carnea spala si curata usturoiul si ceapa verde, apoi le tai...Citeste continuarea

Peste in crusta de verdeata si...

Postat de: anuta in Salau

  Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare bucata de peste se unge cu ulei de...Citeste continuarea

Aperitiv cosulete de primavara

Postat de: anuta in Aperitive / Garnituri

Se taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm. Se curata ceapa si se taie julien, apoi incingem un strop de ulei de masline si calim ceapa cu ardeiul curatat si taiat...Citeste continuarea

Desert tort Tiramisu

Postat de: RODIMUR in Torturi

Se fierbe o cafea tare (naturală sau instant) și se lasă apoi să se răcească. Între timp se pregătește crema. Se amestecă gălbenușurile cu zahărul tos fin și se adaugă,...Citeste continuarea

Ciorba primavaratica de fasole boabe

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de post

Fasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, ceapa verde, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Eu am pus la fiert fasolea cu putina sare in oala sub presiune, cam o...Citeste continuarea

Sos marocan Chermoula

Postat de: mihaelar63 in Sosuri

Prepararea este foarte simpla. Mai mult timp dureaza pregatirea condimentelor. Stoarceti lamaia. Curatati si pisati usturoiul. Spalati, zvantati si tocati...Citeste continuarea

Mancare de varza murata

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carne

Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa, morcovii si ardeii se curata si se toaca. Ciolanul,...Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti cu carne de...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Tocati ceapa marunt. Taiati radacinoasele dupa preferinta. Taiati foarte aproape de codita ardeii si curatati de seminte. Spalati si ii lasati...Citeste continuarea

Varza dulce cu smantana si marar

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legume

 Curatam varza de primele foi si o taiem fideluta si o frecam cu putina sare pana se inmoaie un pic. Ceapa tocata si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se pun la calit cu 5 linguri...Citeste continuarea

Tocana de primavara ploioasa

Postat de: Constelatialeu in Porc

Dupa ce am reusit sa fentez un pic ploaia ( ploua infernal ) si-am adunat ceapa verde si usturoi verde, patrunjelul a ramas pe brazda, ca m-a gonit un nor plin de ploaie.....am plecat din gradina...Citeste continuarea

Stufat de iepure la Multicooker...

Postat de: merisor67 in Multicooking

Porționăm carnea de iepure în bucăți mai mici și o curățăm de grăsime și pelicula de deasupra. Presărăm sare și piper peste carne și o lăsăm puțin la odihnit, cât...Citeste continuarea

Desert tort cu hortensii si...

Postat de: ancutsa in Torturi

  Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă îndulcitor, apoi treptat gălbenuşurile, migdalele măcinate, făina și praful de copt. Compoziţia...Citeste continuarea

Salata de vinete, in stil grecesc (2)

Postat de: RODIMUR in Salate

Vinetele se scot de seara din congelator și se lasă într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se, să lase toată zeama. A doua zi, vinetele se tamponează cu un prosop de...Citeste continuarea

Ciorba de rasol de vita, acrita cu...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Rasolul se curăță de pielițe, se spală bine, ca să nu mai rămână așchii de oase și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și...Citeste continuarea

Salau pane cu cartofi prajiti cu sos

Postat de: cristina1985 in Salau

Salaul se decongeleaza. Se taie in 3 bucati fiecare file, deci vor rezulta 6 bucati peste care se presara sare si piper. Se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei incins. Cartofii...Citeste continuarea

Desert papanasi fierti cu branza...

Postat de: simona72 in Dulciuri

Daca folositi o branza de vaci mai uscata, este nevoie sa o desfaceti (zdrobiti) cu furculita. Se adauga oul, sarea, zaharul si vanilia si se amesteca. Apoi se adauga si ingredientele uscate,...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor, cu...

Postat de: vasimur in Porc

Pasul 1. Curățăm cartofii, ceapa, morcovul și pătrunjelul și le spălăm bine. Eu am folosit o legătură de ceapă verde, atât pentru chifteluțe cât și pentru salată. Ceapa...Citeste continuarea

Socata preparata in trei moduri

Postat de: merisor67 in Bauturi

Mai întâi pregătim niște borcane de sticlă, pe care le clătim bine. Eu am avut două borcane de 2,5 l și unul de 5 l, pe astea le-am avut libere și în ele am...Citeste continuarea

Desert gogosi

Postat de: dantes in Dulciuri

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut indulcit. Separat intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul si putina sare, apoi se toarna peste faina si se amesteca incet ca sa se absoarba toata...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mascarpone si...

Postat de: anuta in Dulciuri

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intareste. Galbenusurile se freaca cu uleiul pana se leaga, apoi se incorporeaza in albusurile tari, se...Citeste continuarea

Tarta usor picanta cu ceapa rosie...

Postat de: anuta in Aperitive / Garnituri

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine, se da la rece 15 minute, apoi se intinde intre 2 folii de plastic si se asaza in forma de tarta. Se incinge un pic...Citeste continuarea

Cuiburi din paste cu legume aromate

Postat de: anuta in Paste

Punem intr-o oala apa cu un praf de sare sa fiarba si, cand da in clocot, scufundam cuibuletele de taitei in spumiera sau in lingura speciala pentru paste (pentru a ramane pastele in forma de...Citeste continuarea

Supa de aripioare cu radacinoase si...

Postat de: anuta in Supe

Se curata aripioarele si se parlesc, se taie varfurile, apoi se spala si se pun la fiert cu 4 l de apa, cu o lingurita de sare. Intre timp pregatim zarzavatul curatandu-l si spalandu-l bine....Citeste continuarea

Aperitiv bagheta umpluta in crusta...

Postat de: anuta in Aperitive / Garnituri

Taiem capetele baghetei, o taiem in 2 jumatati si apoi pe lung. Scoatem o parte din miez, lasand pe coaja cca 0,5 cm. Preparam o omleta in tigaia incinsa cu un strop de ulei de masline,...Citeste continuarea

Desert tort cu mere intregi

Postat de: sufletista in Torturi

Mere -curatam merele de coaja, le scoatem cotoarele si le stropim cu zeama de lamaie. Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam zaharul si merele cu spatiu intre ele. In fiecare gaura de la...Citeste continuarea

Drob din ficatei de pui

Postat de: sufletista in Ficat

Ficatul spalat il punem la fiert si il spumam de cate ori este nevoie, il lasam sa se raceasca, dupa care il taiem. Intre timp tocam verdeturile spalate si scurse bine de apa. Curatam ouale...Citeste continuarea

Tagliatelle cu hribi, ton si...

Postat de: rocsi_1612 in Paste

Intr-o cratita mai mare puneti apa, sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati pastele, le lasati sa fiarba la foc potrivit, atat cat scrie pe ambalaj. Intre timp...Citeste continuarea

Desert lapte de pasare

Postat de: sufletista in Dulciuri

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul si pastaia de vanilie despicata in 2 si scoase semintele pe care le punem in lapte. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul...Citeste continuarea

Salata de cartofi, cu ceapa verde...

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală de pământ, se curăță de coji și se pun la fiert, cu apă rece. Când sunt gata, se scot din apa în care au fiert și se lasă să se răcească, după care...Citeste continuarea

Desert gogosi cu flori de salcam

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Mai întâi rupem florile de salcâm cu codițe si le clătim în apă rece, apoi le lăsăm la scurs. Amestecăm ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat...Citeste continuarea

Cartofi rantaliti -Cartofi cu ceapa...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare. Dupa fierbere cartofii se curatesc si se taie felii. Intre timp se spala ceapa si patrunjelul. Tocati marunt ceapa verde si...Citeste continuarea

Pizza rapida

Postat de: Constelatialeu in Pizza

Asezam aluatul in tava si intindem peste niste ketchup. Intr-un castron punem cubuletele de bacon, rulada o taiem cubulete si o adaugam in castron, taiem si cascaveaua cubulete si o amestecam cu...Citeste continuarea

Supa de berbecut in stil grecesc la...

Postat de: Ksenya in Slow Cooker

Carnea o portionam in bucati potrivite, o spalam in cateva ape si o punem la fiert. Cand se formeaza spuma varsam apa si o transferam in vasul slow cooker-ului Crock-Pot . Adaugam prazul...Citeste continuarea

Aperitiv placinte rasucite cu...

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput se amesteca cu telul cele 40 gr faina cu 200 ml apa rece pana faina se desface. Se pune amestecul intr-o craticioara, se amesteca constant si se lasa pe foc pana incepe sa se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]