Pârjoale moldoveneşti

de ionix in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2010 | 9902 vizualizari

 

văzute în curtea mătuşei Viorica şi am executat la Bucureşti...

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de porc mai grăsuţă
  • 400 g pulpă de mânzat
  • un cartof
  • o ceapă
  • 6-7 căţei de usturoi
  • sare, piper
  • două ouă
  • făină
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pârjoale moldoveneşti:

Carnea de porc şi de mânzat se dau pe maşina de tocat şi se amestecă bine. Cartoful se dă pe răzătoare, pe ochiurile mici, şi se scurge bine de apă. Ceapa se dă pe răzătoare, tot pe ochiurile mici, şi se scurge de apă. Usturoiul se pisează mărunt.

Amestecam bine următoarele: carnea, ceapa, cartoful, usturoiul, ouăle, sarea şi piperul.

Modelăm chiftelele şi le tăvălim prin făină, le bătătorim bine. Se prăjesc în ulei bine încins iar apoi se pun la scurs pe nişte şerveţele.

Se servesc atât calde cât şi reci.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

puteţi adăuga şi verdeţuri... eu am făcut cum le-a făcut mătuşa mea :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Pârjoale moldoveneşti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

tanyapatap 1

10.12.2010, 21:41

Sylvia 1

11.12.2010, 12:17

Vai ce bune trebuie sa fie, cu cartof si ceapa imi fac si eu azi de post , asa de pofta

ionix 1

11.12.2010, 15:15

Sylvia, poftă bună!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cartofi dulci