Ceapa umpluta cu icre de crap

de Julie in Salate, 20 Aug 2010 | 7055 vizualizari

 

INGREDIENTE

Cantitatile pentru salata de icre ar fi urmatoarele:

  • 1 lingura de icre de crap
  • 600 ml ulei ( sau mai mult)
  • cateva picaturi zeama de lamaie

Este recomandat ca sa se bata intr-un bol nemetalic , cu o lingura din lemn.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa umpluta cu icre de crap:

Cuconul Costache Labusca povesteste lui Mihail Sadoveanu, prietenul sau intr-ale pescuitului, despre crap:

"  Trebuie sa stii, coane Mihaita, ca dintre toti pestii, eu mai ales pe crap il urmaresc. Poti fi incredintat ca in apele noastre nu se gaseste alt peste mai bogat si mai savuros. Crapului nu-i trebuie maioneze si alte sosuri , pe care le poti manca si cu iasca ori cu surcele...crapul ti se infatiseaza cu cinste si cu dreptate. Iti face cucoana Zoe un bors de crap , si-ti ofera  sa zicem - capul. Partea aceasta a altor pesti , o zvarli ca nedrebnica, pe cand capul de crap are sa-ti procure cea mai mare placere prin delicatetea lui, daca stii sa-l desfaci, daca stii sa-l mananci si daca esti in stare sa-l  apreciezi ca amator de bucate alese. Este imprejurarea sa intrebuintezi o zicatoare a prostimii:  ca-ti lasa gura apa, cand vezi asa ceva si cunosti ce te asteapta!
   Apoi iti voi vorbi despre:  crap la protap. Pot sa-ti mai spun si despre o mancarica cu ceapa alba: dulceata si bunatatea ei sunt mai presus de orice critica. In sfarsit, crapul fript inr-o tingire de arama, pe varza si-ntre tomate, intr-un cuptor bine infierbantat....
eu am fost atat de entuziasmat de aceasta mancare incat i-am scris si versuri!

 Cat despre icrele de crap  - sunt deasupra celor de stiuca, chiar si a celor negre! Numaidecat asemenea salata trebuie cu randuiala facuta, dupa alta vorba inteleapta:   adica sa toarne untdelemnul un chior,  sa picure lamaia un zgarcit  si sa le bata un nebun!   "

 Va recomand sa tineti cont de sfatul conului Costache si sa pregatiti salata din icre de crap intocmai. Va iesi o salata extraordinara!  Cu cat o vei bate mai mult ..."ca un nebun"  cu atat va iesi mai pufoasa si mai aratoasa!   ;)  Si daca o asezi apoi intr-o ceapa desfacuta de camasile ei , taiata cu cutitul in zigzag,  si o decorezi si cu o frunza de patrunjel ...numai laude vei primi . Si sigur vei gasi pe cineva sa faca si niste versuri salatei tale!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta cu icre de crap" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata de oua cu creveti