Spalam puiul,il crestam ca sa se inabuse mai bine si il ungem cu putina unsoare,amestecam toate condimentele si ungem puiul cu ele,dam la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 60 de minute.
Pofta buna.
Spalam dovleceii si ii taiem in doua,cu o lingurita scoatem mijlocul dovleceilor,saram si piperam.
Ceapa verde,sunca,baconul si cascavalul le taiem cubulete si le calim si umplem dovleceii.Deasupra punem bucatele de branza de...
Se amesteca bine faina,zaharul,praful de copt,separat se amesteca untul,laptele,coaja de la lamaie,zaharul vanilat si oul.Se amesteca cele doua compozitii si se omogenizeaza bine.Cand este gata...
Amestecam faina cu praful de copt, se adauga pe rand ouale, untura, sarea si smantana si se framanta pana se obtine un aluat vartos. Ceafa, cascavalul si sunca se taie fidelute, se intinde o foaie din aluat si se umple. Se adauga branza de burduf, ketchup si se ruleaza cu grija. Se unge o tava si...
Mixam albusurile cu un praf de sare si zaharul.Adaugam galbenusurile,apa si amestecam,incorporam faina.Ungem o forma rotunda cu unt,tapetam cu faina, cu diametrul de 22 cm si dam la cuptor 180 grade ,40 de minute.
Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca,il scoatem din forma,se taie in...
Curatam vinetele de coaja,taiem feliute potrivite si le asezam pe un platou.Le saram si le pieram.Le dam prin faina si prin ou si le prajim la foc potrivit.Pofta buna.
Intr-un castron punem faina,drojdia dizolvata in lapte,untul topit,oul intrg si praful de sare si framantam aluatul pana se deslipeste de peretii vasului.Ungem o tava de tarta cu unt,intindem o foaie rotunda si o asezam in tava.
Calim ceapa si o punem peste aluat,asezam baconul feliute si...
Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul. Impartim apoi aluatul in doua si intindem...
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine. Treptat se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste tot zaharul. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albus, apoi se adauga laptele si uleiul, se amesteca bine. La final se pune faina cernuta si praful de copt, se...
Intr-o cratita punem pe foc laptele, untul, zaharul si zaharul vanilat si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca si adaugam drojdia. Intr-un castron punem faina, sarea si galbenusurile, adaugam amestecul din lapte si se framanta bine pana se deslipeste aluatul de peretii castronului....
Batem o spuma tare din albusuri cu un praf de sare si zahar.Adaugam apa fiarta si uleiul.Galbenusurile le batem cu praful de copt stins in otet.Amestecam cele 2 compozitii si adaugam faina,coaja de la lamaie.
Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si ornam cu...
Ceapa si baconul taiat feliute se calesc in putin ulei. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba 5 minute. Varza o taiam fideluta si o adaugam in cratita. Punem apa cat sa acoperim varza si o lasam sa fiarba. Cand este aproape fiarta adaugam frunzele de dafin, sare si piper dupa gust.
Pofta buna.
Se face o maia din putin lapte caldut, o lingurita de zahar, drojdie, un praf de sare si putina faina. Cand a crescut adaugam restul de faina, lapte, cascavalul si ceapa date prin razatoare si uleiul.
Se framanta bine si se lasa la crescut. Cand a crescut aluatul rupem cu mana din el bucati,...
Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, se adauga galbenusurile si nesquikul. Faina o amestecam cu praful de copt si incorporam cu restul. Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina si dam la cuptor la temperatura medie pentru 25 de minute.
Budinca o amestecam cu cateva linguri de lapte....
Intr-o oala cu presiune punem fasolea la fiert. Dupa 10 minute fasolea impreuna cu ciolanul afumat se pune in alta oala si se mai lasa la fiert 30 de minute.Se adauga legumele date prin razatoare sau taiate cubulete (patrunjelul,telina,ardeiul gras,rosile sau bulionul). Separat intr-o...
Se bat ouale impreuna cu zaharul si uleiul,se aduauga faina,praful de copt stins in otet,scortisoara si nuca.Merele se curata si se taie cubulete si se amesteca cu compozitia
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina,se toarna compozitia si se coace la cuptor la foc potrivit 20 de...
Curatam merele si le radem,le calim impreuna cu scortisoara si le lasam la racit.Galbenusurile se freaca cu zaharul(jumate cantitate) si se adauga 9 lg apa si se amesteca mereu,uleiul,bicarbonatul.
Jumatate din albusuri se bate spuma cu restu de zahar si faina.Amestecam cele 2 compozitii si...
Din apa,drojdie,zahar si putina faina se face maiaua si se lasa la dospit.
Dupa dospire se framanta cu restul de faina,ingredientele ramase,se adauga apa si 25g de ulei.Se lasa la dospit 40 de minute .
Facem placintele dupa placul inimii,le umplem cu dulceata sau cu branza si le prajim in...
Separam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand,cafeaua,apa,sarea si faina amestecata cu cacaoa.Turnam compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptor 30 min.
...
Se caleste o ceapa taiata marunt,ardeiul si morcovul ras ,se stinge cu apa ,se adauga patrunjelul, telina taiate cubulete sau date prin razatoare si se lasa la fiert.Se fac perisoarele din carnea tocata amestecata cu sare,piper,orez si putin delicat si se pun la fiert peste restul.
Cand au...
Se face un aluat din faina,unt,lapte,drojdie si restu ingredientelor.Se lasa sa creasca putin si se tapeteaza o tava sau forma de tarta cu unt si se pune aluatul.
Sunca,ceapa si ciupercile se taie marunt si se calesc,se pune peste aluat,se rade cascavalul,se presara maslinele ...
Fierbem ficatul de pui si il lasam la racit, apoi il taiem cubulete. Sunca, cascavalul, ceapa, usturoiul, patrunjelul si ouale fierte le taiem marunt, adaugam sarea si piperul dupa gust si incorporam cele 10 oua nefierte pe rand. Amestecam totul bine.
Punem compozitia intr-o tava de...
Se caramelizeaza 200g zahar intr-o cratita cu apa si margarina sau unt, se adauga merele si bananele curatate si taiate cubulete.
Blatul se face din 5 albusuri batute spuma,se adauga zaharul vanilat, 5 lg de zahar,galbenusurile,incorporam...
Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei si calim ceapa taiata fidelute.Adaugam ardeiul taiat marunt si le calim.Taiem carnea cubulete si o adaugam peste ceapa si ardei si lasam sa se rumeneasca putin.
Punem apa in cratita cat sa acoperim carnea si o lasam sa fiarba la foc mediu.Dupa ce a fiert...
Pui la cuptor
Spalam puiul,il crestam ca sa se inabuse mai bine si il ungem cu putina unsoare,amestecam toate condimentele si ungem puiul cu ele,dam la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 60 de minute. Pofta buna.
Dovlecei umpluti
Spalam dovleceii si ii taiem in doua,cu o lingurita scoatem mijlocul dovleceilor,saram si piperam. Ceapa verde,sunca,baconul si cascavalul le taiem cubulete si le calim si umplem dovleceii.Deasupra punem bucatele de branza de...
Briose cu fulgi de ciocolata
Se amesteca bine faina,zaharul,praful de copt,separat se amesteca untul,laptele,coaja de la lamaie,zaharul vanilat si oul.Se amesteca cele doua compozitii si se omogenizeaza bine.Cand este gata...
Punga vanatorului
Amestecam faina cu praful de copt, se adauga pe rand ouale, untura, sarea si smantana si se framanta pana se obtine un aluat vartos. Ceafa, cascavalul si sunca se taie fidelute, se intinde o foaie din aluat si se umple. Se adauga branza de burduf, ketchup si se ruleaza cu grija. Se unge o tava si...
Tort Roxana
Mixam albusurile cu un praf de sare si zaharul.Adaugam galbenusurile,apa si amestecam,incorporam faina.Ungem o forma rotunda cu unt,tapetam cu faina, cu diametrul de 22 cm si dam la cuptor 180 grade ,40 de minute. Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca,il scoatem din forma,se taie in...
Vinete pane
Curatam vinetele de coaja,taiem feliute potrivite si le asezam pe un platou.Le saram si le pieram.Le dam prin faina si prin ou si le prajim la foc potrivit.Pofta buna.
Tarta cu bacon,ceapa si branza
Intr-un castron punem faina,drojdia dizolvata in lapte,untul topit,oul intrg si praful de sare si framantam aluatul pana se deslipeste de peretii vasului.Ungem o tava de tarta cu unt,intindem o foaie rotunda si o asezam in tava. Calim ceapa si o punem peste aluat,asezam baconul feliute si...
Cornuri cu nuca si dulceata de macese
Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul. Impartim apoi aluatul in doua si intindem...
Chec fluturas
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine. Treptat se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste tot zaharul. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albus, apoi se adauga laptele si uleiul, se amesteca bine. La final se pune faina cernuta si praful de copt, se...
Desert gogosi pufoase
Intr-o cratita punem pe foc laptele, untul, zaharul si zaharul vanilat si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca si adaugam drojdia. Intr-un castron punem faina, sarea si galbenusurile, adaugam amestecul din lapte si se framanta bine pana se deslipeste aluatul de peretii castronului....
Tarta cu capsuni si banane
Batem o spuma tare din albusuri cu un praf de sare si zahar.Adaugam apa fiarta si uleiul.Galbenusurile le batem cu praful de copt stins in otet.Amestecam cele 2 compozitii si adaugam faina,coaja de la lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si ornam cu...
Mancare de varza cu bacon afumat
Ceapa si baconul taiat feliute se calesc in putin ulei. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba 5 minute. Varza o taiam fideluta si o adaugam in cratita. Punem apa cat sa acoperim varza si o lasam sa fiarba. Cand este aproape fiarta adaugam frunzele de dafin, sare si piper dupa gust. Pofta buna.
Placinte surpriza
Se face o maia din putin lapte caldut, o lingurita de zahar, drojdie, un praf de sare si putina faina. Cand a crescut adaugam restul de faina, lapte, cascavalul si ceapa date prin razatoare si uleiul. Se framanta bine si se lasa la crescut. Cand a crescut aluatul rupem cu mana din el bucati,...
Prajitura cu budinca de ciocolata si Nesquik
Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, se adauga galbenusurile si nesquikul. Faina o amestecam cu praful de copt si incorporam cu restul. Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina si dam la cuptor la temperatura medie pentru 25 de minute. Budinca o amestecam cu cateva linguri de lapte....
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon
Intr-o oala cu presiune punem fasolea la fiert. Dupa 10 minute fasolea impreuna cu ciolanul afumat se pune in alta oala si se mai lasa la fiert 30 de minute.Se adauga legumele date prin razatoare sau taiate cubulete (patrunjelul,telina,ardeiul gras,rosile sau bulionul). Separat intr-o...
Prajitura cu mere
Se bat ouale impreuna cu zaharul si uleiul,se aduauga faina,praful de copt stins in otet,scortisoara si nuca.Merele se curata si se taie cubulete si se amesteca cu compozitia Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina,se toarna compozitia si se coace la cuptor la foc potrivit 20 de...
Prajitura cu mere
Curatam merele si le radem,le calim impreuna cu scortisoara si le lasam la racit.Galbenusurile se freaca cu zaharul(jumate cantitate) si se adauga 9 lg apa si se amesteca mereu,uleiul,bicarbonatul. Jumatate din albusuri se bate spuma cu restu de zahar si faina.Amestecam cele 2 compozitii si...
Placinte cu branza si dulceata
Din apa,drojdie,zahar si putina faina se face maiaua si se lasa la dospit. Dupa dospire se framanta cu restul de faina,ingredientele ramase,se adauga apa si 25g de ulei.Se lasa la dospit 40 de minute . Facem placintele dupa placul inimii,le umplem cu dulceata sau cu branza si le prajim in...
Prajitura Anamaria
Separam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand,cafeaua,apa,sarea si faina amestecata cu cacaoa.Turnam compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptor 30 min. ...
Ciorba de perisoare
Se caleste o ceapa taiata marunt,ardeiul si morcovul ras ,se stinge cu apa ,se adauga patrunjelul, telina taiate cubulete sau date prin razatoare si se lasa la fiert.Se fac perisoarele din carnea tocata amestecata cu sare,piper,orez si putin delicat si se pun la fiert peste restul. Cand au...
Tarta delicioasa
Se face un aluat din faina,unt,lapte,drojdie si restu ingredientelor.Se lasa sa creasca putin si se tapeteaza o tava sau forma de tarta cu unt si se pune aluatul. Sunca,ceapa si ciupercile se taie marunt si se calesc,se pune peste aluat,se rade cascavalul,se presara maslinele ...
Aperitiv drob de pui delicios
Fierbem ficatul de pui si il lasam la racit, apoi il taiem cubulete. Sunca, cascavalul, ceapa, usturoiul, patrunjelul si ouale fierte le taiem marunt, adaugam sarea si piperul dupa gust si incorporam cele 10 oua nefierte pe rand. Amestecam totul bine. Punem compozitia intr-o tava de...
Tort de mere si banane
Se caramelizeaza 200g zahar intr-o cratita cu apa si margarina sau unt, se adauga merele si bananele curatate si taiate cubulete. Blatul se face din 5 albusuri batute spuma,se adauga zaharul vanilat, 5 lg de zahar,galbenusurile,incorporam...
Tocanita de porc cu galuste
Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei si calim ceapa taiata fidelute.Adaugam ardeiul taiat marunt si le calim.Taiem carnea cubulete si o adaugam peste ceapa si ardei si lasam sa se rumeneasca putin. Punem apa in cratita cat sa acoperim carnea si o lasam sa fiarba la foc mediu.Dupa ce a fiert...