Pulpa de porc se spala, se taie felii de grosimea unui deget ( nu taiati degetul felii :D ci carnea ).
Din mustar, bulion, ulei sare, piper si cimbru se face un sos, amestecandu-se toate ingredientele intr-un bol.
Feliile de carne se pun in acest sos/dresing si se lasa cel putin o ora la...
Se pune carnea la fiert pana incepe sa se desfaca dupa os.
Se adauga apoi legumele taiate dupa preferinta.
Varza se taie putin mai mare si se adauga si ea in oala.
Cimbrul il bagam inca de acum ( am inteles ca el este secretul acestei mancarici ).
Se adauga si bulionul si se lasa pana...
Se spala cele 2 pulpe se dezoseaza doar partea superioara.
Se pregateste umplutura:
Se inabuseste ceapa intr-o lingura de ulei si 2 de apa, cand s-a inmuiat bine se adauga ciupercile maruntite si morcovul ras, se lasa cca 5 minute la foc mic.
Se condimenteaza cu sare, piper si marar....
Se spala pieptul de pui, se indeparteaza pielea.
Pentru aceasta friptura pieptul nu se dezoseaza.
Crestam din loc in loc, iar intre crestaturi punem usturoi, condimentam putin cu sare, piper si rozmarin.
Facem un sos din 50 ml vin, ulei, sare, piper, boia dulce, rozmarin si cimbru, pe...
Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare funza se taie cotorul.
Separat se taie slanina afumata.
Amestecam carnea cu orezul spalat bine, tocana de legume, sare, piper si cimbru.
Infasuram sarmalele.
Punem pe fundul vasului varza taiata marunt, slaninuta, 2-3 foi de...
Se spala si se taie pieptul de pui, dupa care fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Dam fiecare felie de snitel de pui prin faina, dupa care prin ouale batute ca pentru omleta, apoi prin fulgii de porumb maruntiti.
Punem la prajit in uleiul...
Se spala si se sterg aripioarele, cu un servetel.
Batem ouale cu sare si piper, dupa care adaugam mustarul si omogenizam.
Intr-o farfurie facem un amestec din celelalate ingrediente.
Dam aripioarele prin aceste amestec, dupa care le bagam in ou si le dam din nou prin amestecul de faina,...
Spalam carnea, dupa care o taiem feli de cca 2 cm grosime.
O condimentam cu sare, piper, boia si busuioc uscat si o lasam la rece 30 de minute.
Ungem o tava termorezistenta cu cele 2 linguri de ulei, asezam bucatile de muschi, peste care vom pune tocana de legume amestecata cu apa,...
Spalam si curatam pieptul de pui de pielite, dupa care il taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de masline sau floarea soarelui, adaugam pieptul de pui si-l lasam sa se inabuseasca bine.
Intr-o alta tigaie, mai inalta, calim ceapa, peste care adaugam ciupercile spalate si scurse...
Spalam pulpele, le taiem in 2, le crestam din loc in loc si le condimentam cu sare, piper si boia dulce, dupa care le punem la prajit in cateva linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui.
Cand s-au rumenit frumos pe ambele parti punem vinul si le lasam sa fiarba in vin, pana...
Spalam bine copanelele, dupa care le crestam din loc in loc. Din oua, faina, sare, piper pregatim un aluat asemanator cu cel de clatite. Condimentam copanelele, apoi le scufundam in aluat si le dam prin pesmet pe ambele parti. Le prajim intr-o tigaie cu ulei incins, la foc mic la inceput, pentru...
Spalam si curatam ficateii si pipotele de pielite. Lasam ficateii in apa rece 15 de minute ( pentru a iesii sangele din ei )
Intre timp punem pipotele la innabusit in 2 linguri de ulei de masline, intr-o tigaie mai inalta pe care o vom acoperii cu un capac. Dupa ce s-au scurs bine ficateii, ii...
Pentru inceput spalam pulpele, le condimentam cu sare, piper, nucsoara si putin busuioc uscat si le punem intr-o tigaie in 3-4 linguri de ulei de masline ( daca nu aveti ulei de masline, se poate folosii orice ulei ), acoperim tigaia cu un capac si le lasam sa se inabuseasca bine. Cand sunt gata...
Spalam pulpele si legumele. Punem 3-4 linguri de ulei de masline intr-o tava, dupa care adaugam ceapa tocata marunt, tocana de legume mai multicica ( o sa pun intr-o zi si reteta pentru tocana, pentru ca este o nebunie totala, eu as manca-o pe paine :D), cartofii taiati cubulete, mazarea si...
Spalam pulpele, pipotele si ficateii, le curatam de pielite, dupa care le condimentam cu sare si piper dupa gust. Intr-o oala punem la fiert pipotele, atat cat sa dea in clocot.
Intr-o tava termorezistenta punem 2 linguri de ulei de masline, pipotele, ficateii, pulpele si usturoiul apoi dam...
Pregatim tochitura:
Spalam si curatam pipotele, inimile, ficatelul si pieptul de pui, dupa care le punem la fiert in apa rece cu putina sare, lasam sa dea in cateva clocote, dupa care intr-o tigaie mai inalta punem putin ulei siprajim carnaciorii taiati, dupa care adaugam usturoiul taiat...
Reteta de Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor se prepara astfel:
Spalam pulpele , le taiem pe jumatate, dupa care le condimentam cu sare, piper si boia dulce si le lasam la frigider 30 de minute.
Intre timp curatam cartofii, ii taiem felii, nu foarte subtiri, ci un pic mai groase,...
Pana acum nu pregateam decit retata de ardei umpluti , insa azi am zis sa incerc sa fac si o reteta de rosii umplute si chiar am fost incantata de rezultat, au iesit foarte gustoase.
Spalam ardeii, indepartam cotoarele, pe care nu le aruncam si ii curatam de seminte.
Decupam capacul...
Spalam si curatam pipotele de pielite.
Incingem cuptorul.
Punem pipotele intr-o tava termorezistenta, le acoperim cu apa si dam la cuptor, pana cand acestea se patrund usor.
Punem apoi cartoii taiati cubulete, ceapa, ardeiul si tocana de legume si dam din nou la cuptor pana cand sunt...
Spalam si curatam pieptul de pui, apoi il taiem pe jumatate, in lung.
Ungem o tava termorezistenta cu 1 lingura de ulei.
Condimentam pieptul de pui cu sarem piper, boia si o punem in tava.
Turnam peste piepul de pui sosul de rosii si putina apa.
Taiem usturoiul de 2-3 cm si-l punem...
Spalam si taiem pulpele, dupa care le punem la fiert in apa cu sare.
Intre timp, punem 2 linguri de ulei in tuci, calim ceapa, cu morcovul, pastarnacul si telina cateva minute, dupa care adaugam si orezul spalat in cateva ape si le lasam sa se caleasca usor.
Dupa ce a fiert carnea o mutam...
Spalam cartofii si ii taiem felii potrivite.
Spalam si pipotele si inimile si le curatam de pielite.
Aripile le taiem pe jumatate si le spalam.
Punem o lingura de ulei intr-o tava, adaugam cartofii si carnea, sucul de rosii, condimentam dupa gust si completam cu apa cat sa acopere tot....
Spalam si curatam bine pipotele si inimile.
Ungem o tava termorezistenta cu o lingura de ulei, dupa care punem legumele si pipotele, condimentam cu sare, piper si boia dupa gust si completam cu apa cat sa le acopere.
dam la cuptorul preincalzit aproximativ o ora, verificam din cand in cand...
Spalam si curatam pulpele, dupa care le taiem pe jumatate.
Spalam si cartofii si ii taiem felii.
Ungem o tava cu ulei, punem cartofii pe care ii condimentam, apoi carnea condimentata si usturoiul spalat si taiat putin mai mare.
Peste punem o cana de sos de rosii si completam cu apa pana...
Spalam bine stevia, o oparim cateva secunde, dupa care o lasam sa se raceasca pana pregatim celelalte ingrediente.
Tocam ceapa, mararul si patrunjelul marunt, dam morcovii pe razatoare.
Pieptul de pui il dam prin masina de tocat carne.
Amestecam toate ingredientele, dupa care le...
Spalam pulpele si cartofii.
Pulpele le lasam intregi, le crestam din loc in loc, apoi le condimentam dupa gust.
Cartofii ii taiem rondele nici prea groase, nici prea subtiri.
Ungem o tava termorezistenta cu ulei, punem pulpele si cartofii pe care i-am infipt in betele pentru frigarui,...
Pentru inceput spalam si curatam pipotele si inimile de pielite si le punem la fiert in apa rece cu putina sare.
Spumam de ate ori este nevoie.
In alta olicica inabusim ceapa, cu morcovul si ardeiul in 2 linguri de ulei, o lingura de boia si un pahar de apa.
Dupa ce s-au inmuiat legumele...
Spalam bine pulpele, dupa care le dezosam cu grija sa ramana cat mai intregi.
Le ungem cu ulei pe ambele parti ( procedam asa pentru ca atunci cand carnea este facuta pe gril sau gratar iese mai uscata, iar daca dam cu ulei o sa iasa mai suculenta), apoi le dam cu sare si le punem pe gril-ul...
Spalam si curatam bine pipotele si inimile de pielite.
Curatam ceapa si o tocam, dar nu prea marunt.
Punem putin ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa, o lasam pana incepe sa sfaraie si stingem repede cu un pahar de apa si lasam pana se inmoaie ceapa.
Apoi adaugam pipotele si inimile peste...
Spalam carnea si o taiem bucati potrivite.
Curatam si spalam cartofii pe care ii taiem cubulete.
Punem 3 linguri de ulei intr-o tava termorezistenta, apoi adaugam cartofii si amestecul mexican, condimentam legumele, dupa care punem carnea deasupra pe care am condimentat-o cu o ora inainte....
Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar
Pulpa de porc se spala, se taie felii de grosimea unui deget ( nu taiati degetul felii :D ci carnea ). Din mustar, bulion, ulei sare, piper si cimbru se face un sos, amestecandu-se toate ingredientele intr-un bol. Feliile de carne se pun in acest sos/dresing si se lasa cel putin o ora la...
Lucskos Kaposzta
Se pune carnea la fiert pana incepe sa se desfaca dupa os. Se adauga apoi legumele taiate dupa preferinta. Varza se taie putin mai mare si se adauga si ea in oala. Cimbrul il bagam inca de acum ( am inteles ca el este secretul acestei mancarici ). Se adauga si bulionul si se lasa pana...
Closca cu puii de aur - pulpe umplute
Se spala cele 2 pulpe se dezoseaza doar partea superioara. Se pregateste umplutura: Se inabuseste ceapa intr-o lingura de ulei si 2 de apa, cand s-a inmuiat bine se adauga ciupercile maruntite si morcovul ras, se lasa cca 5 minute la foc mic. Se condimenteaza cu sare, piper si marar....
Piept de pui aromat la cuptor
Se spala pieptul de pui, se indeparteaza pielea. Pentru aceasta friptura pieptul nu se dezoseaza. Crestam din loc in loc, iar intre crestaturi punem usturoi, condimentam putin cu sare, piper si rozmarin. Facem un sos din 50 ml vin, ulei, sare, piper, boia dulce, rozmarin si cimbru, pe...
Sarmalute in vas roman
Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare funza se taie cotorul. Separat se taie slanina afumata. Amestecam carnea cu orezul spalat bine, tocana de legume, sare, piper si cimbru. Infasuram sarmalele. Punem pe fundul vasului varza taiata marunt, slaninuta, 2-3 foi de...
Snitel de pui cu fulgi de porumb
Se spala si se taie pieptul de pui, dupa care fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Dam fiecare felie de snitel de pui prin faina, dupa care prin ouale batute ca pentru omleta, apoi prin fulgii de porumb maruntiti. Punem la prajit in uleiul...
Aripioare crocante la cuptor
Se spala si se sterg aripioarele, cu un servetel. Batem ouale cu sare si piper, dupa care adaugam mustarul si omogenizam. Intr-o farfurie facem un amestec din celelalate ingrediente. Dam aripioarele prin aceste amestec, dupa care le bagam in ou si le dam din nou prin amestecul de faina,...
Muschi de porc in sos la cuptor
Spalam carnea, dupa care o taiem feli de cca 2 cm grosime. O condimentam cu sare, piper, boia si busuioc uscat si o lasam la rece 30 de minute. Ungem o tava termorezistenta cu cele 2 linguri de ulei, asezam bucatile de muschi, peste care vom pune tocana de legume amestecata cu apa,...
Pui cu smantana si ciuperci
Spalam si curatam pieptul de pui de pielite, dupa care il taiem cubulete. Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de masline sau floarea soarelui, adaugam pieptul de pui si-l lasam sa se inabuseasca bine. Intr-o alta tigaie, mai inalta, calim ceapa, peste care adaugam ciupercile spalate si scurse...
Ostropel de pui cu mamaliguta calda
Spalam pulpele, le taiem in 2, le crestam din loc in loc si le condimentam cu sare, piper si boia dulce, dupa care le punem la prajit in cateva linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui. Cand s-au rumenit frumos pe ambele parti punem vinul si le lasam sa fiarba in vin, pana...
Copanele pane cu pilaf de orez
Spalam bine copanelele, dupa care le crestam din loc in loc. Din oua, faina, sare, piper pregatim un aluat asemanator cu cel de clatite. Condimentam copanelele, apoi le scufundam in aluat si le dam prin pesmet pe ambele parti. Le prajim intr-o tigaie cu ulei incins, la foc mic la inceput, pentru...
Ficatei si pipote in sos de usturoi
Spalam si curatam ficateii si pipotele de pielite. Lasam ficateii in apa rece 15 de minute ( pentru a iesii sangele din ei ) Intre timp punem pipotele la innabusit in 2 linguri de ulei de masline, intr-o tigaie mai inalta pe care o vom acoperii cu un capac. Dupa ce s-au scurs bine ficateii, ii...
Pui in sos si cus-cus
Pentru inceput spalam pulpele, le condimentam cu sare, piper, nucsoara si putin busuioc uscat si le punem intr-o tigaie in 3-4 linguri de ulei de masline ( daca nu aveti ulei de masline, se poate folosii orice ulei ), acoperim tigaia cu un capac si le lasam sa se inabuseasca bine. Cand sunt gata...
Pulpe cu cartofi si mazare la cuptor
Spalam pulpele si legumele. Punem 3-4 linguri de ulei de masline intr-o tava, dupa care adaugam ceapa tocata marunt, tocana de legume mai multicica ( o sa pun intr-o zi si reteta pentru tocana, pentru ca este o nebunie totala, eu as manca-o pe paine :D), cartofii taiati cubulete, mazarea si...
Friptura de pui cu pipote si ficatei la cuptor
Spalam pulpele, pipotele si ficateii, le curatam de pielite, dupa care le condimentam cu sare si piper dupa gust. Intr-o oala punem la fiert pipotele, atat cat sa dea in clocot. Intr-o tava termorezistenta punem 2 linguri de ulei de masline, pipotele, ficateii, pulpele si usturoiul apoi dam...
Tochitura de pui cu mamaliguta
Pregatim tochitura: Spalam si curatam pipotele, inimile, ficatelul si pieptul de pui, dupa care le punem la fiert in apa rece cu putina sare, lasam sa dea in cateva clocote, dupa care intr-o tigaie mai inalta punem putin ulei siprajim carnaciorii taiati, dupa care adaugam usturoiul taiat...
Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor
Reteta de Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor se prepara astfel: Spalam pulpele , le taiem pe jumatate, dupa care le condimentam cu sare, piper si boia dulce si le lasam la frigider 30 de minute. Intre timp curatam cartofii, ii taiem felii, nu foarte subtiri, ci un pic mai groase,...
Ardei umpluti si rosii umplute la cuptor
Pana acum nu pregateam decit retata de ardei umpluti , insa azi am zis sa incerc sa fac si o reteta de rosii umplute si chiar am fost incantata de rezultat, au iesit foarte gustoase. Spalam ardeii, indepartam cotoarele, pe care nu le aruncam si ii curatam de seminte. Decupam capacul...
Pipote cu cartofi noi la cuptor
Spalam si curatam pipotele de pielite. Incingem cuptorul. Punem pipotele intr-o tava termorezistenta, le acoperim cu apa si dam la cuptor, pana cand acestea se patrund usor. Punem apoi cartoii taiati cubulete, ceapa, ardeiul si tocana de legume si dam din nou la cuptor pana cand sunt...
Piept de pui in sos de rosii si usturoi verde
Spalam si curatam pieptul de pui, apoi il taiem pe jumatate, in lung. Ungem o tava termorezistenta cu 1 lingura de ulei. Condimentam pieptul de pui cu sarem piper, boia si o punem in tava. Turnam peste piepul de pui sosul de rosii si putina apa. Taiem usturoiul de 2-3 cm si-l punem...
Pilaf cu pui la tuci
Spalam si taiem pulpele, dupa care le punem la fiert in apa cu sare. Intre timp, punem 2 linguri de ulei in tuci, calim ceapa, cu morcovul, pastarnacul si telina cateva minute, dupa care adaugam si orezul spalat in cateva ape si le lasam sa se caleasca usor. Dupa ce a fiert carnea o mutam...
Cartofi in sos de rosii cu pipote, inimi si aripi
Spalam cartofii si ii taiem felii potrivite. Spalam si pipotele si inimile si le curatam de pielite. Aripile le taiem pe jumatate si le spalam. Punem o lingura de ulei intr-o tava, adaugam cartofii si carnea, sucul de rosii, condimentam dupa gust si completam cu apa cat sa acopere tot....
Pipote si inimi cu legume mexicane
Spalam si curatam bine pipotele si inimile. Ungem o tava termorezistenta cu o lingura de ulei, dupa care punem legumele si pipotele, condimentam cu sare, piper si boia dupa gust si completam cu apa cat sa le acopere. dam la cuptorul preincalzit aproximativ o ora, verificam din cand in cand...
Friptura de pui cu cartofi si usturoi in sos de rosii
Spalam si curatam pulpele, dupa care le taiem pe jumatate. Spalam si cartofii si ii taiem felii. Ungem o tava cu ulei, punem cartofii pe care ii condimentam, apoi carnea condimentata si usturoiul spalat si taiat putin mai mare. Peste punem o cana de sos de rosii si completam cu apa pana...
Sarmalute in foi de stevie
Spalam bine stevia, o oparim cateva secunde, dupa care o lasam sa se raceasca pana pregatim celelalte ingrediente. Tocam ceapa, mararul si patrunjelul marunt, dam morcovii pe razatoare. Pieptul de pui il dam prin masina de tocat carne. Amestecam toate ingredientele, dupa care le...
Pulpe de pui cu frigarui de cartofi la cuptor
Spalam pulpele si cartofii. Pulpele le lasam intregi, le crestam din loc in loc, apoi le condimentam dupa gust. Cartofii ii taiem rondele nici prea groase, nici prea subtiri. Ungem o tava termorezistenta cu ulei, punem pulpele si cartofii pe care i-am infipt in betele pentru frigarui,...
Mazare cu pipote si inimi
Pentru inceput spalam si curatam pipotele si inimile de pielite si le punem la fiert in apa rece cu putina sare. Spumam de ate ori este nevoie. In alta olicica inabusim ceapa, cu morcovul si ardeiul in 2 linguri de ulei, o lingura de boia si un pahar de apa. Dupa ce s-au inmuiat legumele...
Friptura de pui cu cascaval
Spalam bine pulpele, dupa care le dezosam cu grija sa ramana cat mai intregi. Le ungem cu ulei pe ambele parti ( procedam asa pentru ca atunci cand carnea este facuta pe gril sau gratar iese mai uscata, iar daca dam cu ulei o sa iasa mai suculenta), apoi le dam cu sare si le punem pe gril-ul...
Pipote si inimi cu ceapa
Spalam si curatam bine pipotele si inimile de pielite. Curatam ceapa si o tocam, dar nu prea marunt. Punem putin ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa, o lasam pana incepe sa sfaraie si stingem repede cu un pahar de apa si lasam pana se inmoaie ceapa. Apoi adaugam pipotele si inimile peste...
Friptura de porc cu legume la cuptor
Spalam carnea si o taiem bucati potrivite. Curatam si spalam cartofii pe care ii taiem cubulete. Punem 3 linguri de ulei intr-o tava termorezistenta, apoi adaugam cartofii si amestecul mexican, condimentam legumele, dupa care punem carnea deasupra pe care am condimentat-o cu o ora inainte....