laura_n

7

Bucataras
Top-Chef

Focsani

Bucataras din 25.05.2012

RETETE556
PRIETENI336
Retete

Fursecuri cu cafea si ciocolata (black cookies)

In Dulciuri la 2 Apr 2015

Mai intai de toate, pastram ingredientele la temperatura camerei pentru 2 ore. Intr-un vas, punem zaharul brut si asezam pe foc, lasam pana se caramelizeaza, amestecam usor cu o lingura de lemn. Lasam pe foc pana devine lichid si omogen. Pregatim o foaie de copt si turnam caramelul in fasii...

Pulpa de porc in sos de ceapa verde si leurda la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 2 Apr 2015

Spalam ceapa si leurda si le tocam. In vasul de cereamica al slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital punem ceapa si leurda tocate. Adaugam rosiile uscate si o lingura ulei. Carnea o spalam si o stergem cu un servet de hartie. O asezam in vasul de ceramica. Turnam vinul. Presaram sare,...

Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii

In Prajituri la 25 Mar 2015

Pastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei. Pregatim o tava cu hartie de copt. Pornim cuptorul. Spalam ouale. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, cu ajutorul unui mixer sau tel, batem spuma albusurile cu un praf de sare. Cand spuma devine ferma, adaugam indulcitorul...

Guguluf cu lamaie, coacaze rosii si afine

In Dulciuri la 21 Mar 2015

Pastram ingredientele la temperatura camerei timp de 2 ore. Intr-un vas curat, punem untul moale, zaharul brut si coaja rasa de la lamaie. Cu ajutorul mixerului incepem sa amestecam, intai la viteza mica, apoi la viteza mare. Adaugam cate un ou pe care va recomand sa il spargeti separat...

Tort cu crema de ananas si nuca de cocos

In Torturi la 21 Mar 2015

Pastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei. Pregatim o forma cu hartie de copt. Pornim cuptorul. Spalam ouale. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, cu ajutorul unui mixer sau tel, batem spuma albusurile cu un praf de sare. Cand spuma devine ferma, adaugam zaharul si...

Chiftelute de post, din naut si legume

In Mancaruri de post la 18 Mar 2015

Curatam si spalam ceapa, ardeiul, usturoiul, le tocam marunt. Spalam patrunjelul si il tocam marunt. Spalam si feliem ciupercile. Nautul il mixam cu blenderul, adaugand un pic de ulei de masline si sare.  Punem nautul intr-un castron. Adaugam ceapa, ciupercile si ardeiul tocate....

Fursecuri cu faina de migdale, cacao si banane

In Dulciuri la 17 Mar 2015

Intr-un castron, punem bananele, ouale si untul. Mixam intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam faina de migdale, nuca de cocos, fulgii de ovaz, cacaoa si scortisoara. Amestecam cu o spatula pana seincorporeaza toate. Pornim cuptorul la foc mediu....

Bors cu perisoare de somon

In Somon la 17 Mar 2015

Eu am pus la treaba cookerul de la Philips, m-am obisnuit sa gatesc la el. Curatam si spalam legumele. Pestele il spalam si il curatam de piele si eventuale oase, apoi il tocam rapid la masina. Radem 1 morcov, tocam 1 ceapa, cateva fire de patrunjel si punem peste pestele tocat. Adaugam...

Tocanita de pleurotus cu naut

In Mancaruri de post la 17 Mar 2015

Spalam si curatam ciupercile de eventuale impuritati. Le taiem grosier. Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam cuburi, morcovul il dam pe razatoare, usturoiul il zdrobim si apoi il tocam marunt. Intr-o tigaie punem la incins cateva linguri de ulei masline. Punem la calit legumele tocate,...

Braduti cu aluat de biscuiti si nuca

In Dulciuri la 4 Mar 2015

Intr-un vas, punem laptele, untul si le incalzim usor. Apoi adaugam mierea si amestecam pana se topesc si untul si mierea si obtinem un laptic mai dens. Biscutii si nuca le tocam la robot sau cu ajutorul unui sucitor. Intr-un vas mai mare, punem pesmetul, nuca de cocos, adaugam cacaoa si...

Fursecuri cu pepite de ciocolata

In Dulciuri la 4 Mar 2015

Intr-un castron, amestecam untul moale, uleiul si zaharul. Amestecam cu un tel, adaugam oul. Amestecam in continuare pana se incorporeaza oul, apoi adaugam faina amestecata cu praf de copt. Incepem sa framantam cu o spatula cand devine inchegat aluatul. Adaugam pepitele de ciocolata. Amestecam...

Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2015

Mai intai, pregatim ingredientele si formele in care vom coace tartele. Intr-un castron, cernem faina cu un praf de sare si condimentele. Adaugam untul si untura si amestecam cu o lingura, presand bine untul ca sa se distribuie. Cand aluatul devine faramicios, adaugam oul batut si amestecam...

Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe

In Torturi la 23 Feb 2015

Mai intai de toate, pregatim ingredientele la indemana si formele in care vom pune desertul. Eu am folosit doua forme de mini tort si trei cupe de sticla. Hidratam 1 plic de gelatina in apa rece si alt plic in sucul de sfecla. Maruntim biscuitii la robot. Topim untul in cuptor si apoi il...

Pate de casa (II)

In Pui la 8 Feb 2015

Eu am folosit Multicookerul din dotare, dar putem folosi o cratita mai groasa, preferabil una de tuci. Spalam si curatam ficateii de eventuale resturi. pielite,etc. Curatam si spalam legumele. Taiem ceapa julien, prazul in rondele marisoare, usturoiul il presam un pic. Morcovul si sfecla le...

Prajitura cu foi si crema de lapte

In Prajituri la 7 Feb 2015

Foile Intr-un castron, punem uleiul cu zaharul si cu un praf de sare. Amestecam cu un tel si adaugam laptele si bicarbonatul de sodiu. Amestecam bine, apoi adaugam faina treptat, amestecand cu un tel. Cand compozitia devine vartoasa, incepem sa framantam cu mana pana obtinem un aluat dens si...

Tort cu dulceata de trandafiri

In Torturi la 7 Feb 2015

Spalam ouale cu apa calda si separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, mixam albusurile cu un praf de sare. Dupa ce amobtinut o spuma densa, adagam zaharul si mixam in continuare. Galbenusurile le frecam cu ulei intr-o cana si le adaugam peste albusuri. La sfarsit, adaugam faina si...

Biscuiti cu unt si ovaz

In Dulciuri la 7 Feb 2015

Intr-un castron, punem untul moale, un praf de sare si zaharul. Amestecam bine cu un tel, apoi adaugam ouale. Amestecam in continuare si adaugam coaja rasa de portocala, cuisoarele macinate si merisoarele. Amestecam fulgii de ovaz cu faina si punem pentru compozitia de unt cu oua. De aici incepem...

Desert eclere

In Prajituri la 5 Feb 2015

Aluat: Intr-un vas punem la fiert apa cu sare. Adaugam untul si lasam sa fiarba un pic. Luam de pe foc si adaugam cu atentie toata faina si incepem sa amestecam energic ca sa se opareasca toata faina si sa se omogenizeze compozitia. Dam la rece (dar nu in frigider), amestecand din cand in cand,...

Prajitura Katy

In Prajituri la 5 Feb 2015

Foile: Pastram ingredientele la temperatura camerei cateva ore. Intr-un castron, frecam untura cu un praf de sare si zaharul. Adaugam cate un galbenus, amestecam cu un tel pana le incorporam pe toate. Adaugam laptele. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam amestecam initial cu un...

Aripioare crocante la cuptor

In Pui la 5 Feb 2015

Spalam foarte bine aripioarele, le curatam de eventuale resturi de fulgi. Le puteti taia in doua sau le puteti lasa intregi. Le punem in aparatul de gatit la aburi, presaram sare si le gatim 10 minute, nu mai mult. Daca nu aveti steamer, puneti la fiert o oala cu apa, umpluta pe jumatate,...

Placinta cu mar si migdale

In Dulciuri la 5 Feb 2015

Spalam si curatam merele. Le radem intr-un vas de sticla sau de plastic. Nu e nevoie sa le scurgeti de siropul lasat,astfel pastram din dulceata merelor si folosim zahar mai putin. Adaugam merisoarele, zaharul si grisul si amestecam. Lasam un pic sa se "umfle" grisul, Intre timp,...

Madlene cu lamaie

In Dulciuri la 5 Feb 2015

Pastram cateva ore ingredientele la temperatura camerei. Intr-un castron, amestecam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana obtinem o spuma densa. Intr-un vas mic, amestecam faina cu praful de copt. Astfel, praful de copt va fi distribuit uniform, Adaugam faina peste compozitia de oua si...

Rulouri cu spanac si telemea

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2015

Eu am pus la treaba masina de framantat. Am pus in cuva masinii, iaurtul, sarea, untul moale, uleiul, oul, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat programul de framantare. Intre timp, am lasat spanacul la dezghetat. Apoi l-am tocat, nu marunt. Mie personal nu imi place spanacul tocat marunt....

Tarta cu ciocolata si cuisoare

In Dulciuri la 9 Ian 2015

Intr-un vas, punem untul rece, taiat felii sau cuburi. Adaugam un praf de sare si faina. Framantam cu mana pana desfacem tot untul, apoi adaugam zaharul si oul batut cu nutella si framantam in continuare. Vom obtine un aluat dens, nelipicios. Il invelim in folie alimentara si il dam la frigider...

Chocolate crinkles (fursecuri cu ciocolata)

In Dulciuri la 9 Ian 2015

Topim ciocolata impreuna cu untul. Eu pun in cuptor, la foc mic, las cam 10 minute, apoi scot, amestec bine ca sa se omogenizeze. Ouale le mixam cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam ciocolata racita. Amestecam, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea. Amestecam cat sa...

Tort cu marmelada de fructe si ciocolata

In Torturi la 9 Ian 2015

Mai intai de toate, pastram ingredientele pentru blat cateva ore la temperatura camerei.   Blatul Pregatim un blat simplu, obisnuit. Intr-un castron,mixam albusurile cu un praf se sare pana obtinem o spuma densa si tare.Adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile,...

Spirale cu telemea

In Dulciuri la 9 Ian 2015

Eu am pus ingredientele in masina de framantat, si a facut treaba buna, ca de obicei. Am obtinut un aluat dens, gras. Am infainat bine plansa de lucru, am mai framantat un pic aluatul cu faina, am impartit aluatul in 2-3 portii, apoi am intins cate o foaie de aluat. Am uns cu ou batut, am...

Fursecuri chitara

In Dulciuri la 21 Dec 2014

Pastram ingredientele la temperatura camerei. Faina cu un praf de sare si condimentele, o amestecam cu untul. Adaugam zaharul si amestecam iar.  Galbenusul de ou il batem si il adaugam peste aluat. Framantam bine pana incorporam galbenusul. Trebuie sa obtinem un aluat destul de elastic...

Prajitura cu foi si crema de portocale

In Prajituri la 21 Dec 2014

Lasam ingredientele la temperatura camerei. Pregatim aluatul pentru foi. Intr-un castron, punem bicarbonatul de sodiu si adaugam laptele dulce. Amestecam, adaugam zaharul, un praf de sare. Amestecam pana se topeste zaharul, adaugam uleiul.  Cacaoa o amestecam cu faina. Peste...

Turta dulce aromata

In Dulciuri la 15 Dec 2014

Incepem cu siropul de zahar care necesita racire inainte de a fi folosit. Punem un vas pe foc, cu zaharul brut. Asteptam sa se topeasca, apoi amestecam cu o lingura de lemn sa se uniformizeze si turnam apoi toata apa calda odata. ATENTIE! Turnati toata apa deodata si apoi feriti mainile ca...

Afisate 241 - 270 din 556 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Atentie la tendinta de a exagera: fie iti propui sa faci mai multe decat poti, fie te trezesti ca te-ai ingrasat cateva kilograme, fara sa bagi de seama!

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]