Farfalele se fierb in apa clocotita cu putina sare, cca. 8 minute dupa primul clocot. Se scurg si se trec rapid sub un jet de apa rece, ptr a se opri fierberea. Miezul de nuca se prajeste in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mic. Apoi se macina impreuna cu zaharul tos, zaharul vanilinat si...
Carnea de pui se taie fasii si se prajeste usor in ulei de masline. Ciupercile se curata, se taie felii si se adauga la carne, lasandu-se la prajit la foc mediu cca. 10 minute, neacoperit.
Intre timp castravetii murati se taie rondele si se pun la fiert in apa rece, impreuna cu foaia de...
Puiul curatat si splata se pune la fiert in oala minune, cu apa si putina sare, cca. 60 de minute. Dupa ce s/a fiert, se scoate carnea, (zeama se pastreaza ptr o supa cu galuste!), si se dezoseaza. Intre timp se curata ceapa, se taie felii si se pune la calit in putina apa si ulei. Ardeiul se...
Pastele se fierb conform instructiunilor, apoi se trec sub un jet de apa rece.
Intre timp se taie bucatele parizerul, se prajeste usor in ulei de masline. Se tapeteaza un vas termorezistent cu margarina si pesmet. Pastele se amesteca usor cu parizerul, ghiveciul de legume (vezi reteta aici:...
Branza de vaci se amesteca cu zaharul tos, ouale, stafidele, esenta de rom, coaja de lamaie, telemeaua rasa, pana se incorporeza toate ingredientele. Se umplu canelloni cu umplutura de branza. Se aseaza intr-un vas termorezistent pastele umplute. Compozitia de branza ramasa se dilueaza cu lapte...
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp se tapeteaza un vas termorezistent cu margarina si fulgi de proumb. Ouale se bat energic, adaugandu-se laptele si telemeaua rasa. In vasul tapetat se aseaza pastele, se toarna compozitia de oua, lapte si branza. Se rade...
Pastele se fierb al dente in apa cu putina sare. Se strecoara si se trec rapid sub un jet de apa rece, apoi se amesteca cu smantana, branza de burduf faramitata, telemeaua rasa si ouale, pana se incorporeza toate ingredientele. Amestecul de paste se aseaza intr/o tava termorezistenta, unsa cu unt...
Spaghetele se fierb in apa clocotita cu sare, cca. 10 minute. Se strecoara si se stropesc cu putin ulei de masline. Intre timp carnea tocata se prajeste usor in putin ulei de masline, se asezoneaza cu sare, piper, foaie de dafin si oregano. Pasta de rosii se dliueaza cu cca. 200 ml. apa si adauga...
Pastele se fierb aldente conform indicatiilor de pe ambalaj.:D
Pieptul de pui se asezoneaza de sare, piper si curry, se prajeste in tigaia doubleta.
Sosul tzaziki se preapara astfel: se amesteca energic branza cremoasa cu smantana, telemeau rasa, castravetii curatati de coaja si rasi pe...
Carnea tocata se prajeste usor, cu un strop de ulei de masline, se adauga pasta de tomate diluata cu putina apa, se asezoneaza de sare, piper, oregano si se lasa la fiert, acoperit la foc mic cca. 20 de minute. Intre timp se prepara sosul bechamel, din cca.100 g margarina, 3...
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Spanacul dezghetat se toaca marunt.
Intr-o craticioara se pun la calit in ulei cu putina apa, o parte din ceapa si usturoi. Dupa ce s-a inmuiat se adauga spanacul si se lasa sa dea un clocot. Amidonul se desface in smantana si putina apa rece,...
Pastele se fierb al dente conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara si se amesteca usor cu somon afumat, taiat bucatele, se presara ulei de masline si se asezoneaza cu sare aromata. Bulgarasii de branzica se amesteca usor in compozitia de paste. Salata se serveste rece, acompaniata de...
Spaghetele se fierb al dente conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp se curata ceapa, usturoiul si se toaca marunt. Intr/un vas wok se rumeneste bacon-ul cu un strop de ulei, se adauga ceapa, usturoiul si ciupercile scurse din conserva. Se fierb inabusit cca. 10 minute. Intr/o tava...
Ciupercile se spala, se curata si se taie fideluta. Ceapa, usturoiul si leurda se curata si se toaca marunt. Se pune intr/un vas wok, putin ulei de floarea soarelui la incins, se adauga ceapa, usturoiul si leurda si se innabusa cu putin apa. Cand s/au inmuiat verdeturile, se adauga ciupercile si...
Se fierb tortellini conform instructiunilor de pe ambalaj.
Brocoli se desface buchetele si se pun la fiert cca. 10 minute. Se strecoara si se stoarce zeama de lamaie peste broccoli, sa-si pastreze culoarea.
Intr-un vas termorezistent se pune un strat de sos bechamel, broccoli si...
Carnea tocata se prajeste usor in vasul wok cu un strop de ulei de masline, se adauga pasta de tomate diluata cu putina apa, se asezoneaza de sare, piper si oregano si se lasa la fiert, acoperit la foc mic cca. 20 de minute. Intre timp se prepara sosul bechamel, din cca. 50 g unt, 2 linguri de...
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii julienne. Intr/un vas Wok se pune uleiul de masline la incins, se adauga carnea tocata si ciupercile feliate. Se lasa la dinstuit la foc mic, cca. 25 de minute, se adauga sosul de rosii si cand se raceste compozitia se adauga si ouale. Se asezoneaza...
Carnea se pune la rumenit impreuna cu ciupercile in tigaia Wokk, fara grasime. Cand s-a evaporat apa din amestecul de carne si ciuperci se asezoneaza de sare si piper. Se ia de pe foc compozitia de mai sus si se adauga ouale, amestecandu-se energic pentru a nu se coace oul. Intre timp se pun...
Tortelinii se fierb in apa sarata. Intre timp, se taie sunca marunt si se pune la prajit in putin ulei de masline. Se adauga ciupercile scurse de apa, se asezoneaza totul de sare si piper dupa gust. Dupa ce s/au rumenit cele de mai sus, se adauga sosul de smantana (smantana se amesteca cu...
Carnea tocata si ciupercile se prajesc usor in ulei de masline in vasul Wok. Dup ce s-a evaporat toata apa lasata de carne si ciuperci, se asezonează cu sare, piper si oregano. Se adauga bulionul diluat cu putina apa si se mai lsa la fiert cca. 10 minute. Spaghetele se fierb al dente (...
Pastele se fierb in apa sarata conform indicatiilor de pe ambalaj. Ceapa se curata,se toaca marunt si se pune la dinstuit in ulei cu apa. Dupa ce s/a inmuiat ceapa se adauga carnea de pui taiata fasii. Se potriveste de sare, piper si boia. Se lasa cca. 5 minute sa se combine gusturile. Se...
Pastele se fierb in apa cu sare si un strop de ulei de masline, conform instructiunilor de pe ambalaj (al dente).
Ciupercile se curata si se taie felii subtiri. Se incinge uleiul de masline, se adauga sunca taiata cubulete si se lasa cca. 10 minute pana se rumenesc un pic.
Pastele se...
Farfale cu nuca, zahar si scortisoara
Farfalele se fierb in apa clocotita cu putina sare, cca. 8 minute dupa primul clocot. Se scurg si se trec rapid sub un jet de apa rece, ptr a se opri fierberea. Miezul de nuca se prajeste in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mic. Apoi se macina impreuna cu zaharul tos, zaharul vanilinat si...
Farfale cu pui, ciuperci si castraveti
Carnea de pui se taie fasii si se prajeste usor in ulei de masline. Ciupercile se curata, se taie felii si se adauga la carne, lasandu-se la prajit la foc mediu cca. 10 minute, neacoperit. Intre timp castravetii murati se taie rondele si se pun la fiert in apa rece, impreuna cu foaia de...
Paste din faina de malai cu carne de pasare
Puiul curatat si splata se pune la fiert in oala minune, cu apa si putina sare, cca. 60 de minute. Dupa ce s/a fiert, se scoate carnea, (zeama se pastreaza ptr o supa cu galuste!), si se dezoseaza. Intre timp se curata ceapa, se taie felii si se pune la calit in putina apa si ulei. Ardeiul se...
Budinca de paste din "resturi"!
Pastele se fierb conform instructiunilor, apoi se trec sub un jet de apa rece. Intre timp se taie bucatele parizerul, se prajeste usor in ulei de masline. Se tapeteaza un vas termorezistent cu margarina si pesmet. Pastele se amesteca usor cu parizerul, ghiveciul de legume (vezi reteta aici:...
Canelloni cu branza de vaci si stafide
Branza de vaci se amesteca cu zaharul tos, ouale, stafidele, esenta de rom, coaja de lamaie, telemeaua rasa, pana se incorporeza toate ingredientele. Se umplu canelloni cu umplutura de branza. Se aseaza intr-un vas termorezistent pastele umplute. Compozitia de branza ramasa se dilueaza cu lapte...
Paste cu lapte si branza
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp se tapeteaza un vas termorezistent cu margarina si fulgi de proumb. Ouale se bat energic, adaugandu-se laptele si telemeaua rasa. In vasul tapetat se aseaza pastele, se toarna compozitia de oua, lapte si branza. Se rade...
Paste colorate cu telemea la cuptor
Pastele se fierb al dente in apa cu putina sare. Se strecoara si se trec rapid sub un jet de apa rece, apoi se amesteca cu smantana, branza de burduf faramitata, telemeaua rasa si ouale, pana se incorporeza toate ingredientele. Amestecul de paste se aseaza intr/o tava termorezistenta, unsa cu unt...
Spaghete cu sos ragu
Spaghetele se fierb in apa clocotita cu sare, cca. 10 minute. Se strecoara si se stropesc cu putin ulei de masline. Intre timp carnea tocata se prajeste usor in putin ulei de masline, se asezoneaza cu sare, piper, foaie de dafin si oregano. Pasta de rosii se dliueaza cu cca. 200 ml. apa si adauga...
Piept de pui la gratar cu fusilli si sos tzatziki
Pastele se fierb aldente conform indicatiilor de pe ambalaj.:D Pieptul de pui se asezoneaza de sare, piper si curry, se prajeste in tigaia doubleta. Sosul tzaziki se preapara astfel: se amesteca energic branza cremoasa cu smantana, telemeau rasa, castravetii curatati de coaja si rasi pe...
Cannelloni cu carne de pui
Carnea tocata se prajeste usor, cu un strop de ulei de masline, se adauga pasta de tomate diluata cu putina apa, se asezoneaza de sare, piper, oregano si se lasa la fiert, acoperit la foc mic cca. 20 de minute. Intre timp se prepara sosul bechamel, din cca.100 g margarina, 3...
Tortellini cu branza, ciuperci si spanac
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Spanacul dezghetat se toaca marunt. Intr-o craticioara se pun la calit in ulei cu putina apa, o parte din ceapa si usturoi. Dupa ce s-a inmuiat se adauga spanacul si se lasa sa dea un clocot. Amidonul se desface in smantana si putina apa rece,...
Miez de lapte cu somon si paste colorate
Pastele se fierb al dente conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara si se amesteca usor cu somon afumat, taiat bucatele, se presara ulei de masline si se asezoneaza cu sare aromata. Bulgarasii de branzica se amesteca usor in compozitia de paste. Salata se serveste rece, acompaniata de...
Spaghete cu bacon, ciuperci si cascaval
Spaghetele se fierb al dente conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp se curata ceapa, usturoiul si se toaca marunt. Intr/un vas wok se rumeneste bacon-ul cu un strop de ulei, se adauga ceapa, usturoiul si ciupercile scurse din conserva. Se fierb inabusit cca. 10 minute. Intr/o tava...
Spaghete cu pleutorus
Ciupercile se spala, se curata si se taie fideluta. Ceapa, usturoiul si leurda se curata si se toaca marunt. Se pune intr/un vas wok, putin ulei de floarea soarelui la incins, se adauga ceapa, usturoiul si leurda si se innabusa cu putin apa. Cand s/au inmuiat verdeturile, se adauga ciupercile si...
Tortellini cu broccoli
Se fierb tortellini conform instructiunilor de pe ambalaj. Brocoli se desface buchetele si se pun la fiert cca. 10 minute. Se strecoara si se stoarce zeama de lamaie peste broccoli, sa-si pastreze culoarea. Intr-un vas termorezistent se pune un strat de sos bechamel, broccoli si...
Cannelloni cu carne de vita si porc
Carnea tocata se prajeste usor in vasul wok cu un strop de ulei de masline, se adauga pasta de tomate diluata cu putina apa, se asezoneaza de sare, piper si oregano si se lasa la fiert, acoperit la foc mic cca. 20 de minute. Intre timp se prepara sosul bechamel, din cca. 50 g unt, 2 linguri de...
Lasagna cu carne si ciuperci
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii julienne. Intr/un vas Wok se pune uleiul de masline la incins, se adauga carnea tocata si ciupercile feliate. Se lasa la dinstuit la foc mic, cca. 25 de minute, se adauga sosul de rosii si cand se raceste compozitia se adauga si ouale. Se asezoneaza...
Budinca de paste colorate cu carne si ciuperci
Carnea se pune la rumenit impreuna cu ciupercile in tigaia Wokk, fara grasime. Cand s-a evaporat apa din amestecul de carne si ciuperci se asezoneaza de sare si piper. Se ia de pe foc compozitia de mai sus si se adauga ouale, amestecandu-se energic pentru a nu se coace oul. Intre timp se pun...
Tortelini cu branza, sunca si sos de smantana
Tortelinii se fierb in apa sarata. Intre timp, se taie sunca marunt si se pune la prajit in putin ulei de masline. Se adauga ciupercile scurse de apa, se asezoneaza totul de sare si piper dupa gust. Dupa ce s/au rumenit cele de mai sus, se adauga sosul de smantana (smantana se amesteca cu...
Spaghete Bolognese "A la Panacris!"
Carnea tocata si ciupercile se prajesc usor in ulei de masline in vasul Wok. Dup ce s-a evaporat toata apa lasata de carne si ciuperci, se asezonează cu sare, piper si oregano. Se adauga bulionul diluat cu putina apa si se mai lsa la fiert cca. 10 minute. Spaghetele se fierb al dente (...
Fusilli cu pui si ciuperci
Pastele se fierb in apa sarata conform indicatiilor de pe ambalaj. Ceapa se curata,se toaca marunt si se pune la dinstuit in ulei cu apa. Dupa ce s/a inmuiat ceapa se adauga carnea de pui taiata fasii. Se potriveste de sare, piper si boia. Se lasa cca. 5 minute sa se combine gusturile. Se...
Fundite cu sunca si ciuperci
Pastele se fierb in apa cu sare si un strop de ulei de masline, conform instructiunilor de pe ambalaj (al dente). Ciupercile se curata si se taie felii subtiri. Se incinge uleiul de masline, se adauga sunca taiata cubulete si se lasa cca. 10 minute pana se rumenesc un pic. Pastele se...