400 ml de lapte soia se pune la fiert, într-un vas special cu fundul dublu, sau de fiert lapte. 100 ml de lapte se amestecă cu praful de bundincă, zahărul tos, zahprul vanilinat, până se omogenizează, apoi se toarnă în laptele fierbinte și se amestecă continuu,...
Se cerne făina cu praful de copt într-un vas încăpător. Piersicile din compot se taie mărunt, se prăjesc în unt de cacao, apoi se asezonează cu scorțisoară și zeamă de lămâie.
Între timp se topește untul de cacao, se lasă la racit și se amestecă cu...
Brânza dulce de vaci, urda dulce, se amestecă cu zahărul, gălbenușurile, coaja de lămâie și stafidele, până se înglobează toate ingredientele si se obține o cremă fină.
Se suprapun câte trei foi de plăcintă unse cu unt topit, se pun câteva...
Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (Recunosc, că am pus-o din nou la treabă pe " Maricica", mașina de pâine :D), programul de aluat, cca. 90 de minute) .
Din aluatul obținut se formează opturi, se ung cu...
Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (eu, recunosc, că m-am lăsat ajutata de " Maricica", mașina de pâine :D).
Laptele de la umplutură se pune la fiert și când clocotește, se pune zahărul, mierea și nuca,...
Bomboanele se pun la topit pe bain Marie, împreună cu laptele și untul, amestecându-se continuu, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se lasă la răcit. Între timp se bat albușurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul și gălbenușurile,...
Untul se topește într-un vas cu fundul dublu sau la BainMarie.
ntre timp vișinile scurse de zeamă, se amestecă cu zaharul pudră vanilinat, nuca măcinată și scorțișoara. Se ung câte 4 foi de plăcintă cu unt, se suprapun, apoi se adaugă amestecul de vișine și se...
Untul se topește pe Bain Marie, se amestecă cu gălbenușurile, zahărul tos, zahărul vanilinat, laptele și coaja de lămâie. Într timp se bat albușurile cu un praf de sare. La crema de gălbenușuri se adaugă făina cernută îmăreunî cu praful de copt și ciocolata...
Se înmoaie drojdia cu puțin lapte, 1 linguriță de zahăr, 1 linguriță făina și se amestecă bine, apoi se acoperă cu un prosop și se pune la crescut la căldură. După ce a crescut drojdia, se amestecă cu compoziția de maia păstrată la cald, se amestecă bine, apoi se pune din...
Se topește margarina, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu ouăle şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie. Se adaugă făina cernută şi se amestecă până ce aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute....
Albusurile se bat spumă cu un praf de sare și zahărul tos, până ce se topește zahărul. Se adaugă semințele de mac, nuca macinata si făina ametecându-se uțor, de jos în sus până se înglobează toate ingredientele. Într-o tavă taptetată cu unt și...
Albusurile se bat energic cu un praf de sare, si zaharul pudra vanilinat, pana se obtine o masa cremoasa. Apoi se adauga migdalele, nuca macinata, aromele si se amesteca usor pana se inglobeaza toate ingredientele. Intr-o tava tapetata cu foaie de pergament se pun mici gramajoare din compozitia...
Fursecurile se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie, sau se dau prin masina de tocat carne. Se adauga laptele caldut, untul topit, cacaua si restul mirodeniilor, dupa gustul fiecaruia, framantandu-se pana se omogenizeaza toate ingredientele. Intr-o forma de tort cu peretii...
Fursecurile se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie, sau se dau prin masina de tocat carne. Se adauga laptele caldut, margarina topita, cacaua si restul mirodeniilor, dupa gustul fiecaruia, framantandu-se pana se omogenizeaza toate ingredientele. Pe o folie alimentara se presara ornamente...
Laptele gras se pune la fiert, impreuna cu zaharul to si zaharul vanilinat, intr-un vas cu fundul gros, sau mai bine in ceaun, la foc mic, amestecandu-se cam din 10 in 10 minute, ptr a nu se prinde, cca. 3 ore, pana cand are consistenta unui serbet si gust de caramel. Se pune in borcane...
Se amesteca energic ouale cu zaharul si zaharul vanilinat pana se albesc, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nuca si se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, si se da la copt, in cuptorul...
Prunele uscate se pun, de cu seara, in apa rece si se lasa la hidratat pana a doua zi. Se strecoara, se adauga 500 ml apa rece, se pun la fiert intr-un vas cu fundul mai gros, eventual tuci, cca. 1 ora, pana se inmoaie prunele. Se scot din apa, se lasa la racit si apoi se scot samburii.
Intre...
Pastele se fierb in apa clocotita cu putina sare, cca. 8 minute. Intre timp se amesteca branzica cu zaharul pudra vanilinat, zaharul Bourbon, un praf de sare, coaja de lamaie, stafide si 4 oua, pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se pregateste o tava termorezistenta, unsa cu unt si eventual...
Intr-un vas inalt se amesteca uleiul, borsul si drojdia. Se omogenizeaza foarte bine cu mixerul, apoi se adauga sarea, zaharul tos, zaharul vanilinat si faina amestecand usor pana se incoproreaza toate ingredientele si se obtine un aluat elastic, nelipicios. Se strange aluatul intr-o bila mare,...
Maricica,(masina de paine) a trecut din nou la treaba. Se pun ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Se programeaza masina la programul de aluat, cel de 1 ora...
Albusurile se bat energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, untul topit, smantana si coaja de lamaie. Dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si praful de sare. Se toarna aluatul obtinut intr-o forma de guguluf, tapetata cu unt si faina ( in...
Intr-un vas se amesteca mierea, zaharul tos, zaharul vanilinat, untul, oul intreg, laptele si amoniacul si se pun la foc mic, nu direct pe flacara, pana cand incepe sa fiarba compozitia, se umlfa si isi dubleaza compozitia. apoi se ia de pe foc imediat si se adauga faina toata deodata,...
Se amesteca energic zaharul cu untul moale pana se omogenizeaza, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nucile macinate ai albusurile de ou batute spuma, amestecandu-se usor pana se omogenizeaza toate ingredientele. Intr-o tava tapetata cu foaie de pergament se toarna aluatul...
Faina se amesteca cu margarina, oul, zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare. Amoniacul se stinge cu laptele caldut si se adauga la amestecul de faina. Se framanta totul pana se obtine un aluat elastic.
Se intinde aluatul si se taie cu o forma rotunda sau paharul. Islerele obtinute...
Gutuile se curata de coaja si samburi, se rad pe razatoarea mare, se stropesc imediat cu zeama de lamaie, apoi se pun la fiert impreuna cu zaharul. Se lasa la fiert cca. 45 de minute la foc mic, pana se incheaga dulceata. Se pune fierbinte in borcanele sterilizate, care se inchid ermetic si se...
Dovleacul se curata de coaja si seminte, se taie cubulete, se pune intr-un vas incapator, se presara zaharul si se lasa la "odihna" peste noapte. A doua zi se pune la fiert, intr-un vas special ptr dulceata, la foc mic, cca 60 de minute. Se adauga praful de scortisoara si zeama de...
Ouale se bat energic cu praful de sare, zaharul si faina. Intre timp se topeste zaharul ptr caramel, fara sa se arda, intr-o tava termorezistenta, apoi se adauga margarina sau uleiul, si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Gutuile curatate si taiate marunt se aseaza peste zaharul caramelizat,...
Se amesteca branza cremoasa cu smantana, cu zaharul pudra, galbenusurile de ou, zaharul vanilinat si coaja de lamaie, amestecandu-se energic, pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Gelatina se inmoaie in apa rece, apoi se aduce la fierbere, pana se obtine un lichid translucid. ...
Se bat energic ouale cu un praf de sare, se adauga concomitent, berea, faina, apa pana se obtine un aluat fluid, potrivit, lasandu-se la rece cca. 15 minute. Intr-o tigaie speciala ptr. clatite, se pun un strop de ulei, se lasa la incins, apoi se toarna cate un polonic din aluat in tigaia...
Se curata merele si dovleacul, se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-un vas, cu fundul dublu, (Ideal ar fi unul Zepter;), ptr cine are in dotare :D ) se adauga zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara, coaja de lamaie, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic. Intre timp se topeste...
Desert cu lamaie si zmeura
400 ml de lapte soia se pune la fiert, într-un vas special cu fundul dublu, sau de fiert lapte. 100 ml de lapte se amestecă cu praful de bundincă, zahărul tos, zahprul vanilinat, până se omogenizează, apoi se toarnă în laptele fierbinte și se amestecă continuu,...
Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă
Se cerne făina cu praful de copt într-un vas încăpător. Piersicile din compot se taie mărunt, se prăjesc în unt de cacao, apoi se asezonează cu scorțisoară și zeamă de lămâie. Între timp se topește untul de cacao, se lasă la racit și se amestecă cu...
Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Brânza dulce de vaci, urda dulce, se amestecă cu zahărul, gălbenușurile, coaja de lămâie și stafidele, până se înglobează toate ingredientele si se obține o cremă fină. Se suprapun câte trei foi de plăcintă unse cu unt topit, se pun câteva...
Mucenici
Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (Recunosc, că am pus-o din nou la treabă pe " Maricica", mașina de pâine :D), programul de aluat, cca. 90 de minute) . Din aluatul obținut se formează opturi, se ung cu...
Cuib de viespi
Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (eu, recunosc, că m-am lăsat ajutata de " Maricica", mașina de pâine :D). Laptele de la umplutură se pune la fiert și când clocotește, se pune zahărul, mierea și nuca,...
Negresă a la Merișor
Bomboanele se pun la topit pe bain Marie, împreună cu laptele și untul, amestecându-se continuu, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se lasă la răcit. Între timp se bat albușurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul și gălbenușurile,...
Ștrudel cu vișine
Untul se topește într-un vas cu fundul dublu sau la BainMarie. ntre timp vișinile scurse de zeamă, se amestecă cu zaharul pudră vanilinat, nuca măcinată și scorțișoara. Se ung câte 4 foi de plăcintă cu unt, se suprapun, apoi se adaugă amestecul de vișine și se...
Brioșe cu vanilie și ciocolată
Untul se topește pe Bain Marie, se amestecă cu gălbenușurile, zahărul tos, zahărul vanilinat, laptele și coaja de lămâie. Într timp se bat albușurile cu un praf de sare. La crema de gălbenușuri se adaugă făina cernută îmăreunî cu praful de copt și ciocolata...
Cozonac ca la Doina
Se înmoaie drojdia cu puțin lapte, 1 linguriță de zahăr, 1 linguriță făina și se amestecă bine, apoi se acoperă cu un prosop și se pune la crescut la căldură. După ce a crescut drojdia, se amestecă cu compoziția de maia păstrată la cald, se amestecă bine, apoi se pune din...
Tartă cu vișine și migdale
Se topește margarina, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu ouăle şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie. Se adaugă făina cernută şi se amestecă până ce aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute....
Prajitura cu mac si nuca
Albusurile se bat spumă cu un praf de sare și zahărul tos, până ce se topește zahărul. Se adaugă semințele de mac, nuca macinata si făina ametecându-se uțor, de jos în sus până se înglobează toate ingredientele. Într-o tavă taptetată cu unt și...
Pricomigdale
Albusurile se bat energic cu un praf de sare, si zaharul pudra vanilinat, pana se obtine o masa cremoasa. Apoi se adauga migdalele, nuca macinata, aromele si se amesteca usor pana se inglobeaza toate ingredientele. Intr-o tava tapetata cu foaie de pergament se pun mici gramajoare din compozitia...
Cheescake cu visine
Fursecurile se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie, sau se dau prin masina de tocat carne. Se adauga laptele caldut, untul topit, cacaua si restul mirodeniilor, dupa gustul fiecaruia, framantandu-se pana se omogenizeaza toate ingredientele. Intr-o forma de tort cu peretii...
Salam de Craciun
Fursecurile se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie, sau se dau prin masina de tocat carne. Se adauga laptele caldut, margarina topita, cacaua si restul mirodeniilor, dupa gustul fiecaruia, framantandu-se pana se omogenizeaza toate ingredientele. Pe o folie alimentara se presara ornamente...
Dulceata de lapte ( Dulce de leche)
Laptele gras se pune la fiert, impreuna cu zaharul to si zaharul vanilinat, intr-un vas cu fundul gros, sau mai bine in ceaun, la foc mic, amestecandu-se cam din 10 in 10 minute, ptr a nu se prinde, cca. 3 ore, pana cand are consistenta unui serbet si gust de caramel. Se pune in borcane...
Prajitura cu crema de nuca si dulceata de lapte
Se amesteca energic ouale cu zaharul si zaharul vanilinat pana se albesc, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nuca si se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, si se da la copt, in cuptorul...
Dulceata Dacica
Prunele uscate se pun, de cu seara, in apa rece si se lasa la hidratat pana a doua zi. Se strecoara, se adauga 500 ml apa rece, se pun la fiert intr-un vas cu fundul mai gros, eventual tuci, cca. 1 ora, pana se inmoaie prunele. Se scot din apa, se lasa la racit si apoi se scot samburii. Intre...
Vargabeles
Pastele se fierb in apa clocotita cu putina sare, cca. 8 minute. Intre timp se amesteca branzica cu zaharul pudra vanilinat, zaharul Bourbon, un praf de sare, coaja de lamaie, stafide si 4 oua, pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se pregateste o tava termorezistenta, unsa cu unt si eventual...
Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie
Intr-un vas inalt se amesteca uleiul, borsul si drojdia. Se omogenizeaza foarte bine cu mixerul, apoi se adauga sarea, zaharul tos, zaharul vanilinat si faina amestecand usor pana se incoproreaza toate ingredientele si se obtine un aluat elastic, nelipicios. Se strange aluatul intr-o bila mare,...
Cozonac cu cacao
Maricica,(masina de paine) a trecut din nou la treaba. Se pun ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Se programeaza masina la programul de aluat, cel de 1 ora...
Guguluf din albusuri cu ciocolata si nuca
Albusurile se bat energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, untul topit, smantana si coaja de lamaie. Dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si praful de sare. Se toarna aluatul obtinut intr-o forma de guguluf, tapetata cu unt si faina ( in...
Prajitura din foi cu miere
Intr-un vas se amesteca mierea, zaharul tos, zaharul vanilinat, untul, oul intreg, laptele si amoniacul si se pun la foc mic, nu direct pe flacara, pana cand incepe sa fiarba compozitia, se umlfa si isi dubleaza compozitia. apoi se ia de pe foc imediat si se adauga faina toata deodata,...
Prajitura japoneza
Se amesteca energic zaharul cu untul moale pana se omogenizeaza, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nucile macinate ai albusurile de ou batute spuma, amestecandu-se usor pana se omogenizeaza toate ingredientele. Intr-o tava tapetata cu foaie de pergament se toarna aluatul...
Islere
Faina se amesteca cu margarina, oul, zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare. Amoniacul se stinge cu laptele caldut si se adauga la amestecul de faina. Se framanta totul pana se obtine un aluat elastic. Se intinde aluatul si se taie cu o forma rotunda sau paharul. Islerele obtinute...
Gem de gutui
Gutuile se curata de coaja si samburi, se rad pe razatoarea mare, se stropesc imediat cu zeama de lamaie, apoi se pun la fiert impreuna cu zaharul. Se lasa la fiert cca. 45 de minute la foc mic, pana se incheaga dulceata. Se pune fierbinte in borcanele sterilizate, care se inchid ermetic si se...
Dulceata de dovleac
Dovleacul se curata de coaja si seminte, se taie cubulete, se pune intr-un vas incapator, se presara zaharul si se lasa la "odihna" peste noapte. A doua zi se pune la fiert, intr-un vas special ptr dulceata, la foc mic, cca 60 de minute. Se adauga praful de scortisoara si zeama de...
Prajitura cu gutui caramelizate
Ouale se bat energic cu praful de sare, zaharul si faina. Intre timp se topeste zaharul ptr caramel, fara sa se arda, intr-o tava termorezistenta, apoi se adauga margarina sau uleiul, si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Gutuile curatate si taiate marunt se aseaza peste zaharul caramelizat,...
Crema de branza cu zmeura
Se amesteca branza cremoasa cu smantana, cu zaharul pudra, galbenusurile de ou, zaharul vanilinat si coaja de lamaie, amestecandu-se energic, pana se omogenizeaza toate ingredientele. Gelatina se inmoaie in apa rece, apoi se aduce la fierbere, pana se obtine un lichid translucid. ...
Clatite a la Robert
Se bat energic ouale cu un praf de sare, se adauga concomitent, berea, faina, apa pana se obtine un aluat fluid, potrivit, lasandu-se la rece cca. 15 minute. Intr-o tigaie speciala ptr. clatite, se pun un strop de ulei, se lasa la incins, apoi se toarna cate un polonic din aluat in tigaia...
Strudel cu mere si dovleac
Se curata merele si dovleacul, se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-un vas, cu fundul dublu, (Ideal ar fi unul Zepter;), ptr cine are in dotare :D ) se adauga zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara, coaja de lamaie, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic. Intre timp se topeste...