Spanacul opărit și răcit, se toacă mărunt, se stoarce bine de lichid, apoi se amestecă cu brânza rucola, branzica Ceva fin Delaco, telemeaua rasa, cașcavalul Delaco, de asemenea ras fin, ouăle și se presară puțină sare.
Pe masă înfăinată se pune aluatul și se...
Pălăriile de ciuperci curățate, se pun într-o tavă termorezistentă, se presară sare, cimbru și puțin ulei de măsline. Se introduce tava în cuptorul preîncins, cca. 10 minute la foc mediu, apoi se umple fiecare pălărie cu umplutură de cârnați, se pun din nou...
Cele 2 feluri de ceapă se curăță, se spală și se toacă mărunt, apoi se înăbușesc în puțin ulei, acoperite la foc mic cca. 5 minute.
Între timp ciupercile spălate, curățate se toacă mărunt, apoi se adaugă peste amestecul de ceapă, împreună cu costița...
Prazul, ceapa verde, se curăță, se taie bucăți mari, apoi se mărunțesc împreună cu ardeiul copt, ciupercile și salamul. La acest amestec se adaugă ouăle, caperele, telemeaua, făina, mărarul tocat mărunt, se asezonează de sare, piper și se amestecă bine până se...
Prepararea cremei de brânză cu verdeţuri:
Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Se toacă mărunt verdeţurile, se adăugă peste cremă de brânză, se asezonează cu sare şi piper alb,...
Prepararea cremei de brânză cu somon:
Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Apoi se adăugă smântâna, somonul afumat tăiat bucățele, zeama de la o limetă,o lingură de icre negre, amestecându-se...
Aluatul de foeitaj, se lasă la dezghețat.
Ceapa, prazul se curată, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei 3-4 minute, adăugându-se carnea tocată, amestecându-se continuu, până lasă zeama. Se asezonează de sare, piper și mărarul tocat,...
Pentru chiftele se amestecă carnea tocată, cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă, se asezonează de sare, piper, boia și mărar. Apoi se modelează cu mâna udă chifteluțe, mi-au ieșit 26 de bucăți.
În...
Se pune apa la fiert, cu un strop de ulei de măsline, o linguriță de făină de mălai și una de sare, într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu. Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie, amestecându-se continuu ptr a nu se forma cocoloașe, se...
Apa se pune la fiert cu puțină sare, un strop de ulei și o 1/2 linguriță de mălai, într-un vas cu fund triplu sau de preferat ceaun. Când clocotește, se adaugă mălaiul cernut, în ploaie, amestecându-se energic, ca să nu se formeze cocoloase, lasându-se la...
Adidasii curatati, urecehea de asemenea curatata si ciloanul afumat se pun la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit, spumandu-se din cand in cand. Intre timp se curata zarzavaturile se adauga la carne impreuna cu mirodeniile, lasandu-se la fiert, la...
Aripile si oasele se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se spumeaza cand incepe sa fiarba , iar aceasta operatiune de mai multe ori. Apoi se adauga zarzavaturile curatate, taiate si jumatate din usturoiul pisat. Se lasam sa fiarba la foc mic , cca. 60 de minute, pina cand zeama devine...
Prunele se invelesc in felii subtiri de jambon, se aseaza inr-un vas termorezistent si se dau la cuptor cca. 15 minute la foc mediu. Se servesc ca atare, reci sau calde, la aperitiv.
Carnea de curcan se taie bucatele, se adauga sosul de soia si praful de curry, se maseaza bine, apoi se lasa la rece cca. 30 de minute sau chiar peste noapte. Ciupercile se curata si se fierb in apa cu putina sare cca. 15 minute.
Gogosarii, morcovii si telina se trec prin...
Carnea de curcan se taie marunt, se adauga sosul de soia si praful de curry, se maseaza bine, apoi se lasa la rece cca. 30 de minute sau chiar peste noapte. Ciupercile se curata se toaca marunt si se fierb in apa cu putina sare cca. 15 minute. Se scurg, se amesteca cu carnea de curcan aromata, se...
Se amesteca energic branzeturile, pana se omogenizeaza, apoi se lasa la rece cca. 25 de minute. Din amestecul obtinut se fac bilute, care apoi se rostoglesc prin diversele mirodenii. Un sfat, faceti intai toate bilutele, puneti-le pe un platou, apoi le dati prin topinguri;)
Ceapa si morcovul se curata, se taie marunt si se caleste in putin ulei si apa. In vasul robotului de bucatarie se pun bucatile de lebar, caltabos, jumarile, amestecul de ceapa, untul, mustarul si mirodeniile. Se amesteca energic pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Se serveste rece, pe...
Cartofii se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Spanacul decongelat se pune la fiert cu putina apa, ulei si usturoi pisat., cca. 5 minute ptr a se imbina gusturile. In amestecul de spanac caldut, se adauga, branza rasa, faina, pesmetul, laptele covasit, ouale, amestecandu-se usor ptr a se...
Aluatul de foietaj se unge cu ketchup, apoi se aranjeaza bucatile de salam, tinand cont , ca se vor taia patratele. Se presara oregano si cascaval ras. Se taie patratele, apoi fiecare patratel se inchide ca si un triunghi. Se ung trigoanele cu ou batut, se presara semine de in, apoi se pun la...
Aluatul de foietaj, se taie in fasii subtiri. Se ung cu ou batut, se presara, condimentele dupa gustul fiecaruia, la final se rade cascaval. Se pun la copt, in cuptorul preincins, cca 15 minute. Se servesc calde sau reci dupa gustul fiecaruia.
Telemeaua se rade pe razatoarea mare. Intre timp se topeste margarina la temperatura camerei, adaugandu-se la telemeaua rasa. Se amesteca energic, (eu am folosit mixer-ul), apoi se adauga oul batut, faina amestecata cu praful de copt, stins cu putin otet si semintele de chimen, dupa gustul...
De data asta, am lasat-o pe Maricica sa se odihneasca, si am purces la treaba. Se iau citeva linguri din laptele caldut si se pun intr-un pahar. Se marunteste drojdia si se adauga la lapte, impreuna cu zaharul si se lasa paharul acoperit sa se odihneasca, pina cind drojdia a crescut si a...
Conopida se curata de foi si eventualele insecte, se rupe buchetele mici si se pune la fiert in apa clocotita cu sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Se stropeste cu zeama de lamaie, ptr a-si pastra culoarea alba. Dupa ce s-a racit, se zdrobeste cu furculita sau mixerul, se adauga...
Vanatase curata de coaja, se taie cubulete se da cu sare, se lasa cca. 10 minute pana se scurge lichidul amar, apoi se trec sub ub jet rapid de apa rece si se prezesc in ulei incins cca. 5 minute. Se scot dupa ce s-au prajit si se lasa inrt/o strecuratoare ca sa se scurga uleiul. Intre timp se...
Branza se taie cubulete, marul se spala, se taie in sferturi si se intre bucatile de branza. Totul se acopera "artistic" cu dulceata de sfecla rosie ( vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-sfecla-rosie-37169.html ).
Se serveste ca atare sau cu paine...
Cartofii se spala si se pun la fiert necuratati in apa rece cu putina sare. Dupa ce s-au fiert se taie rondele, se aseaza intr/o tava termorezistenta, se stropesc cu ulei de masline, se aduag vinul, se presara ierburile aromatice si se lasa la cuptor ptr cca. 30 de minute la foc mediu, acoperit....
Ceapa se curata, se toaca marunt si se dinstuie in margarina sau ulei de masline. Ciupercile se curata, se taie felii si se adauga la ceapa calita. Se asezoneaza de sare, piper, boia, nucsoara, se adauga vinul si se lasa cca. 10 minute la fiert. Intre timp faina/amidonul se desface cu smantana de...
Painea se pune la inmuiat in apa rece, cca. 5 minute, apoi se stoarce de apa si se adauga la carnea tocata de pui. Usturoiul se curata s se preseaza deasemenea peste amestecul de carne. Peste amestecul de carne se adauga oul, cascavalul ras, faina si mararul tocat marunt, amestecandu/se bine pana...
Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare, si se lasa, cca. 5 minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa. Intre timp untul se topeste, se adauga faina, zeama de supa sau apa, laptele si se amesteca energic, pana se omogenizeaza sosul, lasandu-se la foc mic, amestecand incontinuu cca. 5...
Împletitură cu spanac
Spanacul opărit și răcit, se toacă mărunt, se stoarce bine de lichid, apoi se amestecă cu brânza rucola, branzica Ceva fin Delaco, telemeaua rasa, cașcavalul Delaco, de asemenea ras fin, ouăle și se presară puțină sare. Pe masă înfăinată se pune aluatul și se...
Ciuperci umplute cu carne de cârnați
Pălăriile de ciuperci curățate, se pun într-o tavă termorezistentă, se presară sare, cimbru și puțin ulei de măsline. Se introduce tava în cuptorul preîncins, cca. 10 minute la foc mediu, apoi se umple fiecare pălărie cu umplutură de cârnați, se pun din nou...
Trandafiri aperitiv
Cele 2 feluri de ceapă se curăță, se spală și se toacă mărunt, apoi se înăbușesc în puțin ulei, acoperite la foc mic cca. 5 minute. Între timp ciupercile spălate, curățate se toacă mărunt, apoi se adaugă peste amestecul de ceapă, împreună cu costița...
Chec aperitiv Panacris
Prazul, ceapa verde, se curăță, se taie bucăți mari, apoi se mărunțesc împreună cu ardeiul copt, ciupercile și salamul. La acest amestec se adaugă ouăle, caperele, telemeaua, făina, mărarul tocat mărunt, se asezonează de sare, piper și se amestecă bine până se...
Tort aperitiv cu cremă de brânză, ardei și verdeață
Prepararea cremei de brânză cu verdeţuri: Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Se toacă mărunt verdeţurile, se adăugă peste cremă de brânză, se asezonează cu sare şi piper alb,...
Tort aperitiv cu cremă de brânză, somon și icre negre
Prepararea cremei de brânză cu somon: Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Apoi se adăugă smântâna, somonul afumat tăiat bucățele, zeama de la o limetă,o lingură de icre negre, amestecându-se...
Ruladă din foietaj cu carne și praz
Aluatul de foeitaj, se lasă la dezghețat. Ceapa, prazul se curată, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei 3-4 minute, adăugându-se carnea tocată, amestecându-se continuu, până lasă zeama. Se asezonează de sare, piper și mărarul tocat,...
Chiftele în aluat de bere by Gaby
Pentru chiftele se amestecă carnea tocată, cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă, se asezonează de sare, piper, boia și mărar. Apoi se modelează cu mâna udă chifteluțe, mi-au ieșit 26 de bucăți. În...
Mămăligă în straturi
Se pune apa la fiert, cu un strop de ulei de măsline, o linguriță de făină de mălai și una de sare, într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu. Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie, amestecându-se continuu ptr a nu se forma cocoloașe, se...
Mămăligă cu brânza de capră și papară
Apa se pune la fiert cu puțină sare, un strop de ulei și o 1/2 linguriță de mălai, într-un vas cu fund triplu sau de preferat ceaun. Când clocotește, se adaugă mălaiul cernut, în ploaie, amestecându-se energic, ca să nu se formeze cocoloase, lasându-se la...
Piftie de porc
Adidasii curatati, urecehea de asemenea curatata si ciloanul afumat se pun la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit, spumandu-se din cand in cand. Intre timp se curata zarzavaturile se adauga la carne impreuna cu mirodeniile, lasandu-se la fiert, la...
Piftie de curcan
Aripile si oasele se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se spumeaza cand incepe sa fiarba , iar aceasta operatiune de mai multe ori. Apoi se adauga zarzavaturile curatate, taiate si jumatate din usturoiul pisat. Se lasam sa fiarba la foc mic , cca. 60 de minute, pina cand zeama devine...
Prune uscate invelite in jambon
Prunele se invelesc in felii subtiri de jambon, se aseaza inr-un vas termorezistent si se dau la cuptor cca. 15 minute la foc mediu. Se servesc ca atare, reci sau calde, la aperitiv.
Salata de curcan
Carnea de curcan se taie bucatele, se adauga sosul de soia si praful de curry, se maseaza bine, apoi se lasa la rece cca. 30 de minute sau chiar peste noapte. Ciupercile se curata si se fierb in apa cu putina sare cca. 15 minute. Gogosarii, morcovii si telina se trec prin...
Chec cu ciuperci si carne de curcan
Carnea de curcan se taie marunt, se adauga sosul de soia si praful de curry, se maseaza bine, apoi se lasa la rece cca. 30 de minute sau chiar peste noapte. Ciupercile se curata se toaca marunt si se fierb in apa cu putina sare cca. 15 minute. Se scurg, se amesteca cu carnea de curcan aromata, se...
Trufe de branza
Se amesteca energic branzeturile, pana se omogenizeaza, apoi se lasa la rece cca. 25 de minute. Din amestecul obtinut se fac bilute, care apoi se rostoglesc prin diversele mirodenii. Un sfat, faceti intai toate bilutele, puneti-le pe un platou, apoi le dati prin topinguri;)
Pate de Craciun
Ceapa si morcovul se curata, se taie marunt si se caleste in putin ulei si apa. In vasul robotului de bucatarie se pun bucatile de lebar, caltabos, jumarile, amestecul de ceapa, untul, mustarul si mirodeniile. Se amesteca energic pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se serveste rece, pe...
Budinca de spanac si cartofi
Cartofii se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Spanacul decongelat se pune la fiert cu putina apa, ulei si usturoi pisat., cca. 5 minute ptr a se imbina gusturile. In amestecul de spanac caldut, se adauga, branza rasa, faina, pesmetul, laptele covasit, ouale, amestecandu-se usor ptr a se...
Trigoane cu salam
Aluatul de foietaj se unge cu ketchup, apoi se aranjeaza bucatile de salam, tinand cont , ca se vor taia patratele. Se presara oregano si cascaval ras. Se taie patratele, apoi fiecare patratel se inchide ca si un triunghi. Se ung trigoanele cu ou batut, se presara semine de in, apoi se pun la...
Saleuri cu aroma de pizza!
Aluatul de foietaj, se taie in fasii subtiri. Se ung cu ou batut, se presara, condimentele dupa gustul fiecaruia, la final se rade cascaval. Se pun la copt, in cuptorul preincins, cca 15 minute. Se servesc calde sau reci dupa gustul fiecaruia.
Saratele cu telemea si seminte de chimen
Telemeaua se rade pe razatoarea mare. Intre timp se topeste margarina la temperatura camerei, adaugandu-se la telemeaua rasa. Se amesteca energic, (eu am folosit mixer-ul), apoi se adauga oul batut, faina amestecata cu praful de copt, stins cu putin otet si semintele de chimen, dupa gustul...
Langosi cu crema de branza, marar si ceapa verde
De data asta, am lasat-o pe Maricica sa se odihneasca, si am purces la treaba. Se iau citeva linguri din laptele caldut si se pun intr-un pahar. Se marunteste drojdia si se adauga la lapte, impreuna cu zaharul si se lasa paharul acoperit sa se odihneasca, pina cind drojdia a crescut si a...
Salata de conopida
Conopida se curata de foi si eventualele insecte, se rupe buchetele mici si se pune la fiert in apa clocotita cu sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Se stropeste cu zeama de lamaie, ptr a-si pastra culoarea alba. Dupa ce s-a racit, se zdrobeste cu furculita sau mixerul, se adauga...
Tarta cu legume de sezon si carne
Vanatase curata de coaja, se taie cubulete se da cu sare, se lasa cca. 10 minute pana se scurge lichidul amar, apoi se trec sub ub jet rapid de apa rece si se prezesc in ulei incins cca. 5 minute. Se scot dupa ce s-au prajit si se lasa inrt/o strecuratoare ca sa se scurga uleiul. Intre timp se...
Branza cu mucegai, mere ionatan si dulceata de sfecla rosie
Branza se taie cubulete, marul se spala, se taie in sferturi si se intre bucatile de branza. Totul se acopera "artistic" cu dulceata de sfecla rosie ( vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-sfecla-rosie-37169.html ). Se serveste ca atare sau cu paine...
Cartofi cu miez de lapte
Cartofii se spala si se pun la fiert necuratati in apa rece cu putina sare. Dupa ce s-au fiert se taie rondele, se aseaza intr/o tava termorezistenta, se stropesc cu ulei de masline, se aduag vinul, se presara ierburile aromatice si se lasa la cuptor ptr cca. 30 de minute la foc mediu, acoperit....
Gomba martas ( Sos cu ciuperci!)
Ceapa se curata, se toaca marunt si se dinstuie in margarina sau ulei de masline. Ciupercile se curata, se taie felii si se adauga la ceapa calita. Se asezoneaza de sare, piper, boia, nucsoara, se adauga vinul si se lasa cca. 10 minute la fiert. Intre timp faina/amidonul se desface cu smantana de...
Branza Danish blue cu struguri
Branzica se taie cubulete, se infige pe scobitori, alternadu-se cu boabe de struguri negrii.Se servesc ca antreu in deschiderea meselor festive;)
Crochete din carne de pui si cascaval
Painea se pune la inmuiat in apa rece, cca. 5 minute, apoi se stoarce de apa si se adauga la carnea tocata de pui. Usturoiul se curata s se preseaza deasemenea peste amestecul de carne. Peste amestecul de carne se adauga oul, cascavalul ras, faina si mararul tocat marunt, amestecandu/se bine pana...
Oua de prepelita cu sos de branza si sunca
Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare, si se lasa, cca. 5 minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa. Intre timp untul se topeste, se adauga faina, zeama de supa sau apa, laptele si se amesteca energic, pana se omogenizeaza sosul, lasandu-se la foc mic, amestecand incontinuu cca. 5...