publicat la 17.11.2024
publicat la 18.10.2024
publicat la 13.10.2024
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Desert linzer cu gem de capsuni
Amesteci nucile macinate cu zaharul si faina. Adaugi galbenusurile si untul taiat bucatele si amesteci pana se omogenizeaza. Aduni aluatul intr-o bila pe care o invelesti in folie de plastic si o lasi la rece pentru 30 de minute. Pe masa usor presarata cu faina, intinzi aluatul cu...
Tarta cu somon, broccoli si spanac
Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute. Topesti untul si adaugi buchetelele de broccoli, ceapa...
Placinta crocodil (cu mere)
Pentru aluat, tai untul rece in cubulete şi il amesteci cu făina şi sarea, pană obtii o textură nisipoasă. Adaugi zahărul măcinat şi oul bătut cu apa şi amesteci pană se omogenizează compozitia. Laşi aluatul la frigider pentru o oră. Intre...
Aperitiv briose cu tofu
Intr-un bol, amesteci faina cu praful de copt, laptele, uleiul de masline si galbenusurile. Adaugi maslinele, ierburile si omogenizezi. Adaugi sare si piper dupa gust. In alt bol, bati albusurile spuma tare si le incorporezi in compozitia de mai sus. Pui compozitia in formele de briose...
Guacamole
Tai cele 2 fructe pe langa sambure, intorci cele doua jumatati in sensul acelor de ceasornic si desfaci jumatatile si scoti samburii. Tai pulpa in cubulete mici si le pui in bolul mixerului. Adaugi imediat sucul de lamiae si mixezi. Adaugi ceapa taiata marunt, sarea, piperul, chimenul,...
Mini tarte cu avocado
Pentru baza, pui toate ingredientele in robotul de bucatarie si le pasezi cat mai bine, pana obtii o masa omogena. Intr-o forma pentru mini tarte pui o folie alimentara si 2 linguri din compozitie. Nivelezi cu o lingura si asezi tartele pe un platou, indepartand folia. La fel procedezi cu...
Desert tarta cu mere si nuci (si grilaj cu flori)
Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora. Intre timp, cureti merele de coaja si le dai pe razatoare. Le...
Mancarica de soia cu legume
Cureti si speli legumele. Cubuletele de soia le pui la fiert in apa, cu putina sare, timp de 10 minute. Dupa ce au fiert, le scoti si le lasi la scurs intr-o strecuratoare. Ceapa o tai julien, usturoiul il zdrobesti, morcovul il dai pe razatoarea mica, rosia o tai cubulete, iar ardeiul...
Desert prajitura cu mure si crema de branza
Speli murele si le scurgi de apa. Amesteci crema mascarpone cu oul, zaharul si cu grisul. Bati ouale cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Pui zaharul si mai amesteci putin. Adaugi uleiul si omogenizezi. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci usor, cu o lingura de lemn, pana...
Cum se face coliva
Cum se face coliva. Speli arpacasul in mai multe ape, pana cand apa ramane curata. Pui arpacasul la fiert, intr-o oala mai mare si il fierbi cel putin o ora, poate si mai mult (cand a fiert, bobul e inflorit bine). Trebuie sa amesteci din cand in cand, ca sa nu se prinda de oala. Cand a fiert...
Conopida cu ton la cuptor
Desfaci conopida si o fierbi in apa cu sare, timp de 5 minute, apoi o scurgi bine de apa. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale cu smantana si condimentezi dupa gust, cu sare si piper. Pui conopida amestecata cu tonul in vasul termorezistent si apoi adaugi ouale batute cu...
Chiftelute cu ciuperci si cartofi
Fierbi cartofii in coaja si ii lasi sa se raceasca. Intr-un castron, razi cartofii fierti pe razatoarea mica, apoi adaugi ciupercile. Eu am folosit bureti de padure (opintici) fierti si tocati in masina de tocat. Adaugi parmezanul, patrunjelul tocat marunt, cele 2 linguri de pesmet, sare si...
Desert trandafiri cu miere si scortisoara
Pui faina intr-un bol, iar in centrul ei, adaugi uleiul si vinul amestecate si incalzite inainte, pentru 2 minute la foc mic, si la sfarsit, adaugi apa. Framanti pana obtii un aluat elastic. Acoperi aluatul cu un servet si il lasi pe masa sa se odihneasca 30 de minute. Intinzi aluatul intr-o...
Tocanita de ciuperci
Tai marunt ceapa, tai in doua ciupercile mai mici si in patru bucati pe cele mai marisoare, iar ardeiul, usturoiul si rosia le tai cubulete mici. Calesti ceapa, pana devine aurie, apoi adaugi ciupercile, ardeiul, rosia si usturoiul si pui condimente dupa gust. Adaugi un pahar cu apa si acoperi...
Desert trandafiri cu mere
Tai merele in sferturi, le scoti cotoarele, apoi le tai felii subtiri. Le pui intr-o cratita si le acoperi cu apa. Adaugi 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si le pui la fiert. Cand incep sa fiarba, le mai dai 2 clocote si le dai deoparte. Scoti feliile de mar pe un prosop absorbant si le lasi...
Pate de linte cu masline
Speli lintea in cateva ape si o pui la inmuiat pentru 4-5 ore, sau cel mai bine, peste noapte. Scurgi apa, clatesti lintea si o pui la fiert in oala sub presiune, in apa cu putina sare, pentru 10 minute. Daca nu folosesti oala sub presiune, o fierbi pana se inmoaie. Dupa ce a fiert lintea, o...
Desert strudel cu mere si nuci
Lasi aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Le storci de zeama si le pui la calit intr-un vas cu fundul gros. Adaugi zaharul, scortisoara si nucile si amesteci. Le calesti timp de aproximativ 10 minute, pana se inmoaie merele. Le...
Ciorba de cartofi
Cureti toate legumele si le speli bine. Ceapa, morcovul si ardeiul le toci cubulete mici si lei pui la fiert in 3 litri de apa. Pui telina, pastarnacul si patrunjelul intregi si le scoti la final (sau le tai cuburi si le lasi in ciorba) si adaugi o lingura de sare. Tai cartofii cubulete si ii...
Conopida cu naut si sos de rosii
Pui conopida desfacuta buchetele la fiert. Razi morcovul, tai ardeiul suvite scurte si subtiri si le pui la calit 2-3 minute in 2 linguri de ulei. Pui peste ele rosiile (le pasam cu o furculita daca folosim rosii in bulion), adaugi sare si piper, dupa gust, si lasi sa fiarba cca 5...
Desert biscuiti de dovleac (de post)
Pui pulpa de dovleac intr-un vas si o pasezi cu ajutorul unui blender. Adaugi uleiul, faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, zaharul si zaharul vanilat si sarea. Amesteci pana cand obtii un aluat omogen, cu o consistenta relativ moale. Umpli pistolul de biscuiti cu aluat si...
Tocanita de ciuperci in crusta de mamaliga (de post)
Pui apa la fiert, cu o linguriță de sare și, când incepe să clocotească, adaugi mălaiul treptat, până ajungi la consistența dorită (mămăliga nu trebuie să fie foarte tare) și lași să fiarbă 20 de minute, amestecând din când in când. Ungi cu...
Salam de biscuiţi, reţetă cu stafide
Salam de biscuiţi, reţetă cu stafide Topesti intr-o cratita, la foc mic, margarina, adaugi zaharul si amesteci pana se dizolva. Rupi ciocolata in patratele si o adaugi peste margarina, amestecand pana se topeste. Iei cratita de pe foc, adaugi cacaua si esenta de rom si lasi sa se raceasca...
Rulada de cartofi cu legume (de post)
Pui cartofii la fiert, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, scurgi apa, ii pasezi sii ii lasi sa se racoreasca. Intre timp, ceapa verde, dovlecelul si ardeiul le toci cubulete mici, iar morcovii ii dai pe razatoarea mica si calesti legumele intr-o lingura de ulei. Adaugi sare si piper dupa...
Gratin de peste cu legume
Stropeşti peştele cu zeama de lămâie şi il dai la frigider. Tai morcovul rondele si desfaci in buchetele broccoli si conopida si le dai un clocot de 5 minute. Incingi într-o tigaie 30 g unt şi călesti ardeiul tăiat cubuleţe, apoi adaugi morcovul, broccoli si conopida. Sărezi...
Reteta de prajitura cu mere rase, rapida si gustoasa
Preparare Reteta de prajitura cu mere rase, rapida si gustoasa Merele spalate si curatate de coaja, le razi pe razatoarea cu ochiuri mari si le storci de zeama. Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul macinat si le mixezi bine. Adaugi in compozitie...
Desert tarta cu mere, nuci si stafide
Pui intr-un bol faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi untul topit si smantana si framanti un aluat moale, deloc lipicios, pe care il pui la frigider pana cand pregatesti merele. Speli merele, le tai cubulete, le stropesti cu zeama de lamaie si le pui la calit cu apa si 5...
Aperitiv frittata cu spanac si telemea
Tai telemeaua cubulete. Daca este foarte sarata, pui o cantitate mai mica (telemeaua folosita de mine nu era foarte sarata). Tai gogosarii feliute, iar morcovii care sunt mai mari, ii tai in doua. Intr-un bol, bati ouale spuma cu putin piper, un praf de sare si o lingura condiment Maggi...
Desert prajitura cu mere si branza de vaci
Speli merele, le cureti de coaja, le tai in cubulete si le pui la calit intr-un vas cu 2 linguri de zahar brun si apa. Le lasi pana se inmoaie putin. Amesteci branza cu ouale, zaharul si cu grisul. Bati ouale cu praful de sare, cu ajutorul unui mixer. Pui zaharul si mai amesteci putin....
Cremvusti in aluat
Dupa ce s-a dezghetat aluatul complet, il intinzi si il netezesti cu sucitorul, apoi il tai in 6 parti egale. Imparti din ochi, in trei, pe partea lunga si treimile din parti le tai fasii de 1,5-2 cm. Pui cremvustii pe fasia din mijloc, netaiata, si acoperi alternativ cu fasiile de pe margine....
Musaca de cartofi cu carne de pui si ciuperci
Cureti cartofii, ii speli, ii tai feliute si ii pui la fiert, in apa cu sare. Toci ceapa marunt si o calesti in ulei, apoi adaugi carnea tocata, ciupercile taiate marunt, ardeiul taiat cubulete si patrunjelul tocat marunt. Adaugi sare si piper dupa gust si lasi sa fiarba la foc mic,...