oanapl

7

Bucataras
Top-Chef

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE875
PRIETENI305
Retete

Desert tort cu crema de branza si afine

In Torturi la 14 Aug 2017

Pentru blat, bati albusurile spuma tare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Adaugi pe rand galbenusurile, uleiul si faina cernuta. Amesteci usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia intr-o tava rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu faina...

Desert prajitura cu prune si iaurt

In Prajituri la 14 Aug 2017

Speli prunele, scoti samburii si le tai felii. Adaugi scortisoara, amesteci si le lasi cateva minute. Amesteci uleiul cu zaharul, esenta de rom si iaurtul si omogenizezi. Adaugi apoi faina si amesteci pana obtii un aluat ca o smantana. Torni jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de...

Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)

In Prajituri la 13 Aug 2017

Mărunțești biscuiții și nucile și îi amesteci cu untul topit. Pui o formă cu pereți detașabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider și...

Desert prajitura turnata cu branza, cirese si caise

In Prajituri la 12 Aug 2017

Tai caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Speli cireșele, le lași să se scurgă bine de apă și le scoți sâmburii. Pentru blat, mixezi ouăle întregi cu zahărul până obţii o cremă, apoi adaugi esenţa si uleiul şi mixezi pentru câteva minute....

Paste la cuptor cu piept de pui si mozzarella

In Penne la 10 Aug 2017

Prepari pastele conform indicațiilor de pe ambalaj. Tai cubulețe pieptul de pui spălat și îl călești în uleiul de măsline. După ce carnea de pui își schimbă culoarea, adaugi o cană de apă, morcovul dat pe răzătoarea mică și roșia tăiată cubulețe. Adaugi...

Desert prajitura cu morcovi

In Prajituri la 9 Aug 2017

Dai morcovii pe razatoarea mica, apoi adaugi ouale, uleiul si zaharul si amesteci bine cu mana. Poti sa mixezi ouale si apoi sa le adaugi peste morcovi. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si un praf de sare si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Ungi tava cu unt si o tapetezi cu...

Aperitiv mini-gugulufi cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 9 Aug 2017

Freci ouale cu uleiul si iaurtul, condimentezi cu sare si piper, apoi adaugi faina cernuta cu praful de copt si omogenizezi. La final, adaugi ciupercile taiate si patrunjelul tocat fin. Preincalzesti cuptorul la 180 de grade C si ungi formele de gugulufi cu unt. Torni compozitia in forme si le...

Smoothie revigorant cu fructe de goji si apa de cocos

In Love Smoothies la 9 Aug 2017

Pui fructele de goji în apă pentru a se hidrata timp de 30 de minute. Între timp, te ocupi de primul strat de smoothie. Pentru smoothie-ul de afine: tai avocado în cubulețe și îl pui în recipientul blender-ului împreună cu afinele și apa de cocos. Dacă...

Cartofi gratinati cu carnaciori (la cuptor)

In Mancare copii la 8 Aug 2017

Cureti cartofii, ii tai felii si ii pui la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt fierti pe jumatate, opresti focul si scurgi apa. Tai carnaciorii felii. Mixezi ouale cu smantana si laptele. Adaugi sare si piper dupa gust. Ungi un vas yena cu putin ulei si tapetezi cu o lingura de pesmet...

Desert prajitura cu piersici si mascarpone

In Prajituri la 8 Aug 2017

Speli piersicile bine, le usuci și le tai in felii subtiri. Amesteci brânza cu ouăle, zahărul și cu grișul. Bați ouăle cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Pui zahărul măcinat și mai amesteci puțin. Adaugi uleiul și omogenizezi. Adaugi făina cernută cu praful de copt...

Papricas de pui

In Pui la 7 Aug 2017

Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc, apoi le scoți într-un castron. În uleiul rămas, călești ceapa tocată peștișor, apoi torni un pahar de apă şi lași să se înmoaie ceapa. Adaugi boiaua dulce, boiaua iute, dafinul, ardeii...

Aperitiv clatite cu branza si dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2017

Mixezi ouăle până când devin spumoase, apoi adaugi pe rând uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si brânzeturile mărunțite. Adaugi, treptat, făina cernută cu praful de copt, urmărind să iasă o compoziție puțin mai groasă decât la clătitele...

Desert prajitura cu branza, piersici si fructe de padure

In Prajituri la 4 Aug 2017

Bați albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul măcinat. Adaugi gălbenuşurile, uleiul, apoi urda mărunțită, făina cernută cu praful de copt şi esenţa de rom. Omogenizezi compoziţia, apoi încorporezi fructele congelate și piersica tăiată cubulețe. Torni...

Smoothie cu capsuni, banane si iaurt

In Love Smoothies la 2 Aug 2017

Căpșunile le speli, le cureți de codițe și le adaugi în recipientul blenderului. Banana o cureți, o tai felii și o adaugi peste celelalte fructe.  Pui iaurtul. Amestecul îl treci prin blender până când obții o pastă omogenă, ca un piure....

Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de afine

In Prajituri la 2 Aug 2017

reteta de preparare a papanasilor  Într-un castron pui brânza fărâmițată, apoi adaugi sarea, esența de lămâie si ouăle bătute. Amesteci până se omogenizează compoziția (eu am mărunțit-o cu ajutorul unui mixer vertical), apoi adaugi făina cu...

Desert dulceață de zmeură întreagă

In Dulceata / Gem la 31 Iul 2017

Așezi zahărul într-o oală largă cu pereți mai înalți (dulceața se umflă la fiert) si îl umezești cu apă rece (150 ml de apă la 1 kg de zahăr). Tot acum storci și zeama de la lămâie si o torni peste zahărul umectat din oală. Zeama de lămâie previne...

Mancarica de soia boabe cu afumatura

In Mancaruri de legume la 31 Iul 2017

Soia spălată o pui într-un vas cu apă să se îmnoaie de seara; a doua zi, scurgi apa și o pui într-un vas cu apă caldă să fiarbă; o lași să clocotească câteva minute, scurgi apa, clătești boabele sub jet de apă rece, apoi le pui din nou la fiert cu apă...

Desert tort cu mure si crema de branza

In Torturi la 30 Iul 2017

Blat: Într-un castron înalt, mixezi întâi untul până când devine omogen, adaugi 150 gr zahăr și freci până la încorporare. Separi ouăle și adaugi cele 5 galbenușuri, pe rând, în untul frecat cu zahăr. Pui laptele și iar mixezi...

Desert tort cu afine si mascarpone

In Torturi la 30 Iul 2017

Într-un bol, mixezi crema de brânză cu zahărul pudră și iaurtul. Introduci afinele intr-un blender si le pasezi. Dizolvi gelatina in 100 ml compot de zmeură (sau altfel de compot de fructe de pădure), o lasi câteva minute la hidratat, apoi o topești pe baie pe aburi....

Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de afine

In Torturi la 29 Iul 2017

Prepari blatul, mixand albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si in final, galbenusurile zdrobite. Torni faina cernuta cu praful de copt si cacaua si amesteci de jos in sus, cu o lingura de lemn. Ungi cu unt si tapetezi cu faina o forma cu margine detasabila, torni aluatul si se dai...

Gogosele cu ton

In Ton la 28 Iul 2017

Pui la fiert apa și untul, cu o linguriță de sare. Când începe să fiarbă, adaugi toată cantitatea de făină și amesteci energic, până când aluatul se desprinde de pereții vasului. Iei vasul de pe foc și lași compoziția să se răcească. ...

Desert ciocolata de casa cu mure si caju

In Prajituri la 28 Iul 2017

Prăjești caju-ul în cuptorul încins, pentru 5-10 minute.  Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu), mai lași pe foc 6-7 minute, până când compoziția are aspectul unui sirop....

Chiftele cu cartofi la cuptor

In Curcan la 28 Iul 2017

Chiftele: peste carnea tocata, adaugi ceapa spalata si curatata data pe razatoarea cu orificii mici. Adaugi si restul ingredientelor, omogenizezi si lasi deoparte pana pregatesti cartofii. Cureti cartofii si ii speli.  Ungi o tava cu cele 2 linguri de ulei si formezi chiftelutele cu...

Desert prajitura cu branza si fructe de padure

In Prajituri la 27 Iul 2017

Scoți sâmburii vișinelor si le pui la scurs. Speli caisele și le tai cubulețe. Sfarâmi brânza cu o furculiță. (Nu este nevoie sa fie pasată foarte fin.) Adaugi esența de lamâie în brânză. Separi gălbenușurile de albușuri. Mixezi foarte bine...

Paste cu branza la cuptor

In Paste la 25 Iul 2017

Pastele le fierbi conform instructiunilor de pe ambalaj, le strecori, le treci pe sub un jet de apa rece si le lasi la scurs. Intr-un castron, amesteci branza de vaci cu ouale, apoi adaugi smantana si telemeaua.  Condimentezi cu sare si piper. Amesteci pastele cu branza....

Gem de caise cu portocale si migdale

In Dulceata / Gem la 25 Iul 2017

Speli caisele, le cureti de samburi si le pui intr-un vas incapator. Le pui pe aragaz, la foc mic, amestecand periodic, caci au tendinta sa se prinda de fundul vasului. Speli portocalele, le cureti de coaja si de pielea alba (pentru ca poate fi amara), le tai cubulete si le pui peste caise....

Desert prajitura cu visine si urda

In Prajituri la 21 Iul 2017

Speli visinele, le stergi si elimini samburii. Le pui intr-o sita si le lasi 15-20 minute sa se scurga. Pui ciocolata si untul, taiate in bucatele potrivite, intr-o craticioara, pe foc foarte mic. Amesteci pana cand ciocolata si untul sunt complet topite. Stingi focul si le lasi sa se raceasca...

Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

In Prajituri la 21 Iul 2017

Tiramisu reţetă originală Tai piersicile cubulețe și le amesteci cu scorțișoara. Mixezi gălbenușurile cu zahărul măcinat și cardamonul si le pui la foc mic, peste un vas cu apă, în bain marie. Amesteci din când în când, până obții o cremă bine...

Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone

In Torturi la 1 Iul 2017

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) si torni compozitia de...

Desert briose cu bombonele colorate si ciocolata

In Prajituri la 29 Iun 2017

Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa,...

Afisate 511 - 540 din 875 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]